1 polévková lžíce olej – např. řepkový nebo slunečnicový
šťáva z citrónu
4 ks rajská jablíčka
4 stroužky česnek – český
1 ks okurka – salátová
petrželka – hladkolistá
1 ks kuchyňská cibule
pečivo
Způsob přípravy
Cibuli zbavíme slupky a pomocí ručního mixéru ji rozsekáme. Přesypeme do mísy.
Zeleninu omyjeme. Rajská jablíčka si pokrájíme a přidáme k cibuli.
Česnek oloupeme a prolisujeme. V hrnečku spojíme se solí. Přendáme k zelenině.
Na větším struhadle si rozstrouháme okurku a vmícháme ji k ostatním surovinám.
Přilijeme trochu oleje. Zakápneme šťávou z citrónu. Zapracujeme do salátu.
Uložíme do chladu. Salát servírujeme posypaný hladkolistou petrželkou.
Tip: Jako přílohu si můžete dát opečený toust nebo bagetu a svačinka je hotová.