Zelený Hummus recept
Nejzelenější a nejčerstvější domácí hummus, který jste kdy jedli. Hummus patří jedno z nejuniverzálnějších jídel. Můžete ho jíst samotný jako přílohu k salátu nebo namazat na chleba jako pomazánku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- ¼ šálek tahini
- ¼ šálek čerstvé citronové šťávy (asi 1 velký citron)
- 2 lžíce olivového oleje a další na servírování
- ½ šálku nahrubo nasekané čerstvé petrželky
- ¼ šálek nahrubo nasekaného čerstvého estragonu nebo bazalky
- 2 až 3 lžíce nahrubo nasekané čerstvé pažitky nebo zelené cibule
- 1 velký stroužek česneku, hrubě nasekaný
- ½ čajové lžičky soli
- 300 g přes noc namočené vařené cizrny (může být i plechovka)
- 1 až 2 lžíce vody, volitelně
Způsob přípravy
V kvalitním mixéru rozmixujeme tahini s citronovou šťávou a přidáme olivový olej, petržel, estragon, pažitku, nasekaný česnek a sůl. Pořádně rozmixujte do hladka.
Přidejte polovinu cizrny a mixujte po dobu cca 1 minuty, potom přidejte zbývající cizrnu a pokračujte, dokud není hummus hladký. Kdyby byl humus příliš hrudkovitý přidejte trochu vodu.
Přendejte hummus do malé servírovací misky, nahoře pokapejte asi lžíci olivového oleje a posypeme nasekanými bylinkami.