recepty

Zelený konopný chléb


Vyzkoušejte domácí chléb z konopné mouky, který je velice zdravý a jedinečný. Recept je celkem náročný a rozhodně není pro začátečníky, ale jednou se musí začít. Dbejte na to, aby droždí bylo čerstvé, to je základ...
(celý recept)

Vyzkoušejte domácí chléb z konopné mouky, který je velice zdravý a jedinečný. Recept je celkem náročný a rozhodně není pro začátečníky, ale jednou se musí začít. Dbejte na to, aby droždí bylo čerstvé,...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • půlka droždí
  • 100g konopné mouky
  • 400g chlebové mouky
  • 2 lžíce konopného oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • volitelné: dýňová semínka
  • konopná semínka
  • lněná semínka
  • slunečnicová semínka

Způsob přípravy

Drožní rozdrobíme do mísy a přidáme vlažnou vodu, lžíci mouky a lžičku cukru. Necháme na teplém místě vykynout 5-6 hodin.

Do čisté mísy nasypeme mouky a do důlku uprostřed zapracujeme kvásek, přidáme olej a popřípadě semínka. Podle potřeby dolijeme vlažnou vodu.

Nemícháme zbytečně dlouho, aby těsto neztratilo bubliny. Těsto musí být vláčné a nesmí se příliš lepit. Těsto přikryjeme fólií a cvložíme přes noc do lednice. Ráno vyjmeme, vytvoříme chleba a necháme ještě hodinu na teplém místě kynout.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů, chleba dáme na pečící papír, zhora nařízneme a vložíme na vyhřátý plech do trouby o teplotě 100 stupňů. Pečeme cca 25 minut dozlatova.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Chleba

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelený konopný chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zelený konopný chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelený konopný chléb

Naši partneři