recepty

Zelí z cukety


Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to klasické dušené hlávkové zelí...
(celý recept)

Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to klasické dušené hlávkové zelí....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření20 minPočet porcí2 porce


Ingredience receptu

  • 2 středně velké cukety
  • 1 lžíce sádla
  • 1 bílá cibule
  • hladká mouka
  • sůl
  • ocet
  • kmín
  • cukr krupice

Způsob přípravy

Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud již mají semena, tak je předtím vydlabeme. Nastrouhané cukety trochu osolíme a až po chvíli pustí vodu, slijeme ji.

Ve vyšší pánvi zpěníme na sádle cibulku a orestujeme ji až zesklovatí. Pak přidáme nastrouhanou cuketu, špetku kmínu, špetku cukru a podle chuti ještě ocet a sůl. Lehce zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání cuketové zelí dusíme přibližně 4 minuty.

Hotové cuketové zelí ochutnáme a podle chuti dokořeníme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelí z cukety.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zelí cukety .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelí z cukety

Naši partneři