recepty

Zelňačka


Zelňačka je oblíbená, hustá a příjemně nakyslá polévka. Pochutnáme si na ní vždy, ale nejvíce ji asi oceníme po veselém večírku se spoustou báječného pití...
(celý recept)

Zelňačka je oblíbená, hustá a příjemně nakyslá polévka. Pochutnáme si na ní vždy, ale nejvíce ji asi oceníme po veselém večírku se spoustou báječného pití. Z kysaného zelí slijeme nálev a zelí pře...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 250 g brambor
  • 1 cibule
  • 380 g kysaného zelí
  • 80g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 ml zakysané smetany
  • 200 g vepřové klobásy
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • čerstvá zelená petrželka

Způsob přípravy

Zelňačka je oblíbená, hustá a příjemně nakyslá polévka. Pochutnáme si na ní vždy, ale nejvíce ji asi oceníme po veselém večírku se spoustou báječného pití. Z kysaného zelí slijeme nálev a zelí překrájíme na menší kousky. Do vysokého hrnce nalijeme asi 1,5 až 2 litry vody a zelí v ní uvaříme doměkka. Mezitím si v jiném hrnci, ve vodě se solí a kmínem, uvaříme doměkka brambory nakrájené na kostičky. Z másla a mouky osmahneme světlou jíšku, přidáme ji do polévky k uvařenému zelí, rozmícháme a krátce povaříme. Klobásu nakrájíme na kolečka a která opečeme krátce na malé pánvi. Nyní do polévky přidáme nadrobno nasekanou cibuli, uvařené brambory, osmaženou klobásu a vše zalijeme mlékem. Znovu přivedeme k varu a jen krátce provaříme. Do hotové polévky zamícháme smetanu, podle chuti osolíme a opepříme. Jednotlivé porce ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelňačka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelňačka

Naši partneři