Sdílet:

Zelňačka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Zelňačka je polévka plná vitamínů a bílkovin. Je pikantní a můžeme ji podávat jako samostatný chod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 uzené koleno
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 150 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 zelená paprika
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Ve velkém hrnci vaříme ve vodě kysané zelí s uzeným kolenem do měkka. Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké nudličky nakrájenou papriku. Nakonec do pánve přidáme mouku a umícháme světlou jíšku.

Podle potřeby přidáme do polévky vodu a zahustíme ji připravenou jíškou. Osolíme a okořeníme podle chuti pepřem a ještě krátce povaříme. Vyndáme uzené koleno a zalijeme polévku smetanou.

Můžeme podávat s čerstvým pečivem, ale i bez něj je velmi sytá.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelňačka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelňačka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelňačka

Kde najít informace



×