Zelňačka recept
Zelňačka je velmi dobrá polévka. Trochu pracnější, ale výsledek mile překvapí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 – 3 ks červená kuchyňská cibule
- slunečnicový olej
- voda
- cukr krupice
- černý pepř – mletý
- 1 ks rajčatový protlak
- uzená paprika
- smetana ke šlehání 31%
- drcený kmín
- vepřová žebírka
- bazalka
- bujón
- bíle zelí
- nové koření
- kari koření
- 2 ks dunajská klobása
- bobkový list
Způsob přípravy
Na oleji si osmahneme nasekanou červenou cibulku. Přisypeme uzenou papriku, vložíme pokrájené zelí a osladíme ho. Přilijeme vodu a dochutíme potřebným kořením. Vaříme.
Poté vložíme vepřová žebírka,na kolečka nakrájenou dunajskou klobásu a bujón.
Vyklepneme rajský protlak. Jeli potřeba, doplníme vodu. Vaříme do změknutí. Žebírka vyndáme, okrájíme a maso vrátíme do hrnce.
Hotovou polévku vypneme a přilijeme vysokoprocentní sladkou smetanu ke šlehání. Nandáme na talíř a ozdobíme bazalkou. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.