Zelňačka s klobásou je sytá výborná polévka, která je nejlepší druhý den. Takže ji můžeme uvařit hodně a uložit do lednice. (celý recept)
Zelňačka s klobásou je sytá výborná polévka, která je nejlepší druhý den. Takže ji můžeme uvařit hodně a uložit do lednice. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Brambory nakrájíme na malé kostky, ...
Zelňačka s klobásou je sytá výborná polévka, která je nejlepší druhý den. Takže ji můžeme uvařit hodně a uložit do lednice. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Brambory nakrájíme na malé kostky, uvaříme doměkka (asi 15 minut) v osolené vodě s kmínem a když jsou hotové, vodu scedíme.
Kysané zelí také scedíme, nakrájíme na menší kousky a ve 2 litrech vody vaříme doměkka.
Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku a přidáme ji k zelí. Zamícháme, chvíli povaříme a pak přidáme vařené brambory, cibulku nasekanou nadrobno, nakrájenou klobásku, mléko a vše ještě krátce povaříme.
Do hotové polévky přidáme smetanu a dochutíme ji mletým pepřem, případně dosolíme.