Zelňačka z kysaného zelí se slaninou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 sklenice kysaného zelí
  • 1,5 l masového vývaru
  • 1 cibule
  • špetka kmínu
  • špetka mleté červené papriky
  • špetka mletého černého pepře
  • sůl
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100g anglické slaniny


Způsob přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přisypeme špetku papriky a kmínu. Promícháme a zaprášíme moukou.

Na mírném ohni usmažíme za stálého míchání světle hnědou jíšku. Pak vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Občas polévku zaḿícháme, aby se nepřipalovala. Krátce ji povaříme a pak do ní přidáme kysané zelí, ze kterého jsme slili veškerý nálev. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou slaninu.

Polévku osolíme a opepříme a na mírném ohni ji vaříme 25 až 35 minut, až zelí změkne. Podáváte-li polévku jako hlavní jídlo, můžeme k ní servírovat ještě čerstvé pečivo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelňačka z kysaného zelí se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zelňačka kysaného zelí slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelňačka z kysaného zelí se slaninou

Kde najít informace



×