recepty

Zelné závitky


Zelné závitky podáváme nejčastěji s vařenými brambory. Tohle jídlo můžete nabídnout i diabetikům...
(celý recept)

Zelné závitky podáváme nejčastěji s vařenými brambory. Tohle jídlo můžete nabídnout i diabetikům....

Ingredience receptu

  • 400 g mletého libového masa
  • 1 zelená jarní cibulka
  • 40 g rýže
  • 1 vejce
  • 1 hlávka bílého zelí
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky majoránky
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky černého pepře
  • 3 kuličky jalovce
  • sůl

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Z hlávky zelí odloupneme pár velkých listů a ponoříme je na okamžik do vroucí vody aby změkly. Pak je necháme okapat. Rýži uvaříme ve slané vodě téměř do měkka a vodu scedíme.

Vychladlou rýži smícháme s na jemno umletým masem, celým vejcem a nadrobno nasekanou zelenou jarní cibulkou. Směs okořeníme majoránkou a osolíme.

Na každý zelný list položíme špalíček masové směsi a závitek dobře zabalíme. Na pekáč naskládáme hotové závitky spojením dolů, zalijeme je vývarem a přidáme bobkové listy, nové koření, jalovec a pepř. Pekáč přiklopíme víkem a v předehřáté troubě vše pečeme asi 50 minut, pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě asi čtvrt hodiny.

Připravíme si vhodnou přílohu a můžeme podávat.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Dia recepty

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelné závitky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zelné závitky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelné závitky

Naši partneři