recepty

Zelný salát


Jako přílohu k hlavnímu jídlu si můžeme udělat zelný salát. ..
(celý recept)

Jako přílohu k hlavnímu jídlu si můžeme udělat zelný salát. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření20 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 ks cibulka - jarní
  • 150 g kvalitní majonéza
  • sůl
  • 0,600 kg zelí - bílé hlávkové
  • černý pepř - mletý
  • 2 polévkové lžíce ocet - vinný
  • 2 polévkové lžíce cukr
  • 0,200 kg mrkev
  • 1 kávová lžička hořčice - např. dijónská
  • 150 g smetana - kysaná

Způsob přípravy

Zeleninu si umyjeme a očistíme. Na prkénku rozkrájíme jarní cibulku, zelí a vysypeme do mísy. Mrkvičku nakrouháme a přidáme k ostatním surovinám.

Zvlášť si připravíme zálivku. Nandáme si oblíbenou hořčici a kysanou smetanu. Postupně v ruce šleháme a osladíme. Přidáme kvalitní majonézu. Ochutíme maličko octem. Okořeníme a osolíme.

Důkladně vyšleháme a přelijeme zeleninu. Uložíme na chvíli do lednice. Servírujeme s hlavním jídlem. Dobrou chuť.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Saláty

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelný salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zelný salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelný salát

Naši partneři