Zelný salát recept
Sice se zelí jeví jako nezajímavá a obyčejná zelenina, ale opak je pravdou. Bílé zelí je velmi bohaté na obsah vitamínu C, vitamíny skupiny B, řadu minerálů a dalších, tělu prospěšných látek. Pojídáním zelného salátu lze tělu zvýšit imunitu, a proto se skvěle hodí zejména pro chladnější období roku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g bílého zelí
- 1 středně velká mrkev
- sůl
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- lžička cukru
- pepř
Způsob přípravy
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme na hrubším struhadle. Zelí osolíme a promícháme. Když to uděláte rukama, zelí krásně zkřehne.
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme na hrubším struhadle a přimícháme ji k zelí.
Salát zakapeme olejem, octem a dochutíme cukrem a pepřem. Před podáváním necháme chvíli odležet v chladu.