recepty

Žemlovka s rozinkami


Pečená voňavá žemlovka s rozinkami. Dobrý nápad, co říkáte? Předehřejeme si troubu na 150°C. Mísu na pečeni si vytřeme kouskem másla...
(celý recept)

Pečená voňavá žemlovka s rozinkami. Dobrý nápad, co říkáte? Předehřejeme si troubu na 150°C. Mísu na pečeni si vytřeme kouskem másla....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45. minPočet porcí5 porcí


Ingredience receptu

  • 10 ks pečivo – rohlík
  • 0,5 ks citrón - kůra
  • pravé máslo
  • 5 dkg rozinky
  • 3 ks vajíčka
  • skořice – mletá
  • 0,5 dl polotučné mléko
  • 5 ks sladká jablíčka
  • 30 dkg tvaroh
  • 3 ks cukr – vanilkový

Způsob přípravy

Do jiné nádoby si vyklepneme dvě celá vajíčka a zalijeme polotučným mlékem. Metličkou vyšleháme. Osladíme dvěma sáčky vanilkového cukru.

Jablíčka si umyjeme, oškrabeme slupku a vykrojíme střed. Pokrájíme a obalíme v cukru. Na prkénku si pokrájíme den staré pečivo. (např. rohlíky) Pět pokrájených rohlíků namáčíme ve směsi mléka a vyskládáme do máslem vytřené nádoby. Navrch dáme jablíčka. Přidáme rozinky a okořeníme voňavou mletou skořicí.

Citrón vydrbeme a kůru nastrouháme. Vyklepneme si jedno vajíčko a oddělíme žloutek od bílku. Jako první vyšleháme sníh z bílku. Žloutek si metličkou vymícháme s polotučným mlékem. Osladíme ho vanilkovým cukrem, přisypeme kůru z citrónu a přidáme do tvarohu spolu s vyšlehaným sněhem.

Na jablíčka nandáme tvarohovou směs. Nahoru přijdou zbylé, pokrájené rohlíky, namáčené ve směsi mléka. Ozdobíme kousky pravého másla a dáme péci na zhruba třičtvrtě hodiny. Průběžně kontrolujte. Servírujeme posypané moučkovým cukrem.


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Obědy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Žemlovka s rozinkami.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Žemlovka rozinkami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Žemlovka s rozinkami

Naši partneři