Sdílet:

Živáňská pečeně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Živáňská pečeně je stejně dobrá když ji připravujete v létě na grilu, nebo jako my teď, v alobalu v troubě. Vhodnou přílohou jsou brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g hovězí roštěnky
  • 400 g vepřové kýty
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 4 stroužky česneku
  • 4 bílé cibule
  • 300 g slaniny
  • mletý kmín
  • sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso nakrájíme na menší plátky, každý naklepeme a vložíme do velké mísy. V misce smícháme utřený česnek se špetkou pepře, kmínu a soli. Přidáme 3 lžíce oleje, promícháme, a vzniklou marinádu přidáme k masu. S masem ji důkladně promícháme a mísu uložíme na pár hodin do chladu.

Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli na čtvrtky, papriky na silnější proužky a slaninu na plátky. Společně s marinovaným masem pak všechno střídavě napichujeme na kovové jehly.

Každý špíz pak zabalíme do dvojitého alobalu, utěsníme a v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Během pečení balíčky několikrát otočíme.

Nakonec balíčky z vrchu otevřeme a krátce vše dopečeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Živáňská pečeně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Živáňská pečeně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Živáňská pečeně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Živáňská pečeně

Kde najít informace



×