Nabídka
Přidej
recepty

Zmrzlinové sendviče


Téměř všechno, co kupujete v obchodech, lze udělat i doma, ať už to jsou sušenky Oreo, krekry, nanuky nebo marshmallows.

Téměř všechno, co kupujete v obchodech, lze udělat i doma, ať už to jsou sušenky Oreo, krekry, nanuky nebo marshmallows. Nemůžeme si pomoct, ale domácí verze chutnají milionkrát lépe a neobsahují žádn...

Nemůžeme si pomoct, ale domácí verze chutnají milionkrát lépe a neobsahují žádné záhadné přísady. Recept na zmrzlinové sendviče trochu připomínají známou ruskou zmrzlinu. Tyto netradiční sendviče vám jediným kousnutím vykouzlí úsměv na tváři. Kdyby kupované zmrzliny tohoto typu chutnaly alespoň z poloviny tak dobře, měli bychom docela velký problém, abychom se jimi nepřejedli. Z tohoto receptu na klasické zmrzlinové sendviče vytvoříte asi 10 až 12 kousků. Lze ovšem popustit fantazii a udělat třeba 8 velkých sendvičů a 10 malých, aby byly jejich proporce blíže dětským ústům. Pokud máte nějaký oblíbený tvar vykrajovátka, který byste pro tyto super sendviče mohli využít, vzhůru do toho. Jenom je vždycky potřeba nakrájet zvlášť sušenky a zvlášť zmrzlinu a až potom sendvič zkompletovat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Na sušenky
  • 335 g hladké mouky
  • 75 g neslazeného kakaa
  • 285 g nesoleného másla
  • 200 g krystalového cukru
  • sůl
  • 2 velké žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Na náplň
  • 1 kg zmrzliny podle vaší chuti

Způsob přípravy

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Vyložte dva plechy pečicím papírem. Prosejte mouku a kakao dohromady. Hlavně kakao se zbaví větších hrudek.

Tyčovým mixérem s lopatkovým nástavcem vyšlehejte máslo, cukr a sůl, dokud směs nebude lehká a nadýchaná. Přidejte žloutky a vanilku a míchejte, dokud se nespojí, poté seškrábněte po stranách a znovu krátce promíchejte. Potom přidávejte prosetou směs mouky a kakaa a míchejte, dokud se vše nespojí.

Těsto přendejte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte na dva stejné kusy. Pokud je těsto příliš měkké na to, aby se s ním manipulovalo, zabalte ho a ochlaďte, dokud nebude dostatečně pevné, aby se rozválelo. Doporučujeme maximálně 30 minut, aby se těsto nezačalo drobit.

Těsto vyválejte na tloušťku zhruba půl centimetru a nakrájejte jej na obdélníky o rozměrech 10 x 5 centimetrů. Zbytky těsta zpracujte také. Místo obdélníkových tvarů můžete použít i jiné. To je opravdu jenom na vás.

Pomocí špachtle přeneste takto naporcované těsto na připravené plechy. Mezi jednotlivými kousky můžete nechat 2,5 centimetru prostoru.

Pečte sušenky po dobu 16 až 18 minut, nebo dokud nezůstanou pevné, když na ně poklepete uprostřed. Dejte stranou, aby vychladly.

Mezitím vyložte spodní část pánve pergamenovým papírem, který nechte čouhat přes okraje pánve, abyste do papíru mohli zmrzlinu zabalit. Nalijte změkčenou zmrzlinu do pánve, vyhlaďte ji a zmrazte, dokud neztuhne, asi jednu hodinu.

Potom nakrájejte ztuhlou zmrzlinu na tvar, ve kterém máte sušenky. Zmrzlinu vyndejte i v papíru a nakrájejte i s papírem, který po umístění na sušenky jednoduše sloupněte. Skvěle to jde kuchyňskými nůžkami. Takto opakujte se veškerou zmrzlinou a sušenkami.

Pokud bude při této přípravě zmrzlina měknout, dejte ji na chvíli do mrazáku, jinak sendviče budou ztrácet tvar a v kuchyni budete mít bordel. Každý zmrzlinový sendvič zabalte do plastu, abyste utěsnili jejich tvar. Do mrazničky dejte zmrzlinové sendviče až těsně před podáváním.


  • Kuchař: Lukáš Svítil
  • Publikováno:

Kategorie: Zmrzlina

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zmrzlinové sendviče.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zmrzlinové sendviče .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zmrzlinové sendviče

Naši partneři