Kategorie receptů
Naše nové recepty
Hruškové chutney
Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní...
Nakládané houby v octě
Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na poz...
Sýrová omáčka
Omáčka plná sýru se hodí na těstoviny i maso. Její příprava je velmi jednoduchá, zvládnou ji i děti, kterým velmi chutná....
Zapečené kapie plněné mozzarellou
Zapečené kapie plněné mozzarellou připravíme snadno a rychle v troubě. Je to vynikající předkrm, nebo s pečivem lahodná s...
Brambory na paprice
Brambory na paprice s uzeninou, to je jednoduché a moc dobré jídlo. A jeho velkou výhodou je to, že ho připravíte v jedn...
Hrnkový koláč se švestkami
Hrnkový koláč se švestkami je rychlý moučník a uvidíte, že se po něm jen zapráší. V sezóně zralých švestek si na něm může...
Rybízový likér
Koláče napečeny, marmelády uvařeny – co ještě připravit z přebytkového rybízu? Z červených nakyslých kuliček můžeme přich...
Domácí hruškový pudink
Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ...
Hruškový crumble
Ovoce a drobenka, to je základ receptu na dezert jménem crumble, který je doma na Britských ostrovech. Pro velmi snadnou ...
Hruškový kompot
Pochutnat si v zimě na hruškovém kompotu ovoněném skořicí a hřebíčkem, je slast. Kdo je fanouškem tohoto ovoce, má nejvyš...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Červené pesto
Hutná omáčka, která se nejčastěji používá k dochucování těstovin, se tradičně vyrábí ze směsi bazalkových lístků, parmezá...
Steak s medovou omáčkou
Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....
Houbová omáčka
Smetanová omáčka z hub se velmi dobře hodí například k těstovinám, zejména širším nudlím, kterým se říká tagliatelle. Ten...
Losos s hřiby
Když se spojí chutný losos s aromatickými houbami, nemůže vzniknout špatný pokrm. I když jde o jídlo trochu hutnější, k p...
Slané závitky z listového těsta
Slané závitky z listového těsta rychle upečeme jako malé pohoštění pro návštěvu. Jsou jednoduché a náplň můžeme změnit po...
Švestkový koláč
Srpen a hlavně následující měsíc září patří ovoci s nádhernou fialovou barvou - švestkám! Když je přidáte do koláče a pos...
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky můžete připravit na grilu nebo v troubě. Přílohou může být zeleninový salát nebo čerstvé pečivo....
Bramborové placky se zelím
Bramborové placky se zelím znaly už naše babičky. Receptů je na ně určitě spousta. Ten náš je vyzkoušený a chutnal nám....
Domácí kečup
Pokud je sezóna rajčat štědrá, nabízí se vyrobit si domácí kečup. Oproti tomu z obchodu přesně víte, co jste do něj dali,...
Dušená cuketa po maďarském způsobu
K plátku vepřového masa nebo i jen samotná s přílohou - dušená cuketa připravená “po maďarsku” chutná velmi dobře a rozho...
Rajčata a papriky zapečené se sýrem
Rajčata a papriky zapečené se sýrem připravujte v předehřáté troubě. Pokud zrovna nemáte goudu, můžete použít jakýkoliv j...
Pyré z jedlých kaštanů
Pyré z jedlých kaštanů používáme na lívance, na palačinky, na promazávání dortových korpusů apod. Také ho můžeme přidáv...
Bylinkové máslo
Máslo je základ tradiční české kuchyně, a s tímto receptem lze tento mlékárenský výrobek povýšit na další level. Stačí k ...
Slaná pohanková kaše
Slaná pohanková kaše je vynikající příloha k masu. Ale stejně tak může být i samostatným jídlem. A pro ty, kteří musí žít...
Domácí kávové nanuky s kokosovou polevou
Domácí kávové nanuky s kokosovou polevou jsou osvěžující,a v létě jsou mnohem lepší než horká káva. A ještě s čokoládou. ...
Cuketové chipsy
Cuketové chipsy jsou zdravé, pečené v troubě bez připalovaného tuku. A okořenit si je můžete podle vlastní chuti....
Makové sušenky
Makové sušenky můžeme také nakonec ozdobit polevou podle vlastní chuti. Ale i bez toho jsou moc dobré třeba ke kávě....
Hrnkový koláč s tvarohem a jahodami
Hrnkový koláč s tvarohem a jahodami je rychlý letní moučník. Jahody nejsou podmínkou, klidně je nahraďte jiným letním ovo...
Hruškový koláč z tvarohového těsta
Hruškový koláč z tvarohového těsta je vláčný a jemný. Jeden z oblíbených podzimních moučníků....
Rebarborový štrůdl
Rebarborový štrůdl je dobrý, lehce nakyslý moučník. Zkuste jednou tenhle recept, místo klasického s jablky, a uvidíte, že...
Živáňská pečeně
Živáňská pečeně s hranolky nebo s pečenými brambory bude všem jistě chutnat. Navíc to nedá moc práce a kromě trouby můžet...
Grilované rybí filety s petrželovým máslem
Grilované rybí filety s petrželovým máslem jsou lehké a pikantní. Voní česnekem a čerstvou zelenou petrželkou. Přílohou m...
Pečený losos na pomerančích
Pečený losos na pomerančích je skvělá varianta receptu na tuhle oblíbenou rybu. Přílohou mohou být brambory nebo dušená ...
Koláč z tvarohového těsta s višněmi
Koláč z tvarohového těsta s višněmi je lehký a vláčný. Lehce nakyslé višně mu dodávají tu správnou pikantnost....
Rychlý moučník z ořechů
Rychlý moučník z ořechů vám nedá moc práce a výsledek opravdu stojí za to. Kromě moučkového cukru můžete nakonec použít t...
Koláče z listového těsta s jablky
Koláče z listového těsta s jablky díky hotovému těstu upečete rychle a jednoduše. Zavařenina nemusí být nutně meruňková, ...
Citronová bábovka
Citronová bábovka je velmi jednoduchá. A navíc krásně voní a ještě lépe chutná. Svěží a lehký letní moučník....
Pomazánka z řepy a cizrny
Mazací sýry už vás nebaví a vy hledáte odpověď na otázku: co natřít na pečivo? Řešením může být tato velmi zdravá, ale ta...
Bezinková povidla
Švestková povidla jsou klasika, ale co vyzkoušet ta z bezinek? Tmavé plody černého bezu dozrávají na konci srpna a jsou d...
Králík pečený se zeleninou
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo...
Pečené papriky plněné sýrem
Pečené papriky plněné sýrem můžete podávat jako předkrm při různých příležitostech. S čerstvým pečivem to zase může být l...
Nastavovaná kaše
Recept na bramborovou kaši, nastavenou ječnými kroupami, měl v dřívějších dobách pevné místo v jídelníčku. Časem se na ně...
Cuketová pomazánka na topinky
Recept na tuhle topinkovou bombu jsem získala od kamarádky a je to báječný způsob jak spotřebovat přebytečnou cuketu ze z...
Těsto na francouzské palačinky crépes
Palačinky jsou velmi oblíbený pokrm nejen u nás, ale také ve Francii, kde se tenké placky podávají se slanou nebo sladkou...
Mojito
Léto a mojito prostě patří k sobě! Tento letní alkoholický drink díky mátě a limetkám skvěle povzbudí a naladí. Do jeho z...
Trhané vepřové maso z pomalého hrnce
Způsob pomalého vaření je šetrný k zachování živin v potravinách a má i své praktické stránky. Do pomalého hrnce stačí na...
Domácí majonéza s wasabi
Domácí majonéza s wasabi je opravdu hodně pikantní. Báječně se hodí k letnímu grilování, ať už grilujete maso, ryby, nebo...
Grilované žampiony
Grilované žampiony portobello jsou pochoutkou. Můžete k nim připravit jako přílohu třeba zelené saláty. ...
Bramborový salát s opečenou slaninou podle Pohlreicha
Tento salát připravený podle receptu Zdeňka Pohlreicha je skvělým doplňkem ke grilovanému masu. Chuťové buňky ale potěší ...