Kategorie receptů
Naše nové recepty
Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Pomazánka dokáže udělat z obyčejného pečiva něco extra, a když je podle zásad zdravé výživy, uděláte něco nejen pro prázd...
Mrkvová pomazánka
Tato pomazánka je další z mých oblíbených nátěrek na pečivo. Dobře vypadá, a také skvěle chutná, což ocení i malí strávní...
Tvarohová buchta
Tvarohová buchta je rychlý a jednoduchý moučník, který si určitě oblíbíte. Tady je jeden z receptů....
Rychlé jahodové knedlíky
Na přelomu jara a léta si užíváme sezónu jahod a z tohoto úžasného ovoce připravujeme nejrůznější dobroty. Mezi ně bezesp...
Perník
Perník je rychlý a jednoduchý moučník. Když ho trochu vylepšíme marmeládou a čokoládou, jen se po něm zapráší....
Kulajda
Recepty na kulajdu se zpravidla dědí z generace na generaci, a každý má tu svou oblíbenou verzi. U nás se osvědčil násled...
Česnekové rohlíky
Nadýchané, čerstvé a křupavé rohlíčky vonící po česneku, jsou prostě a jednoduše báječné. Stačí je pouze namazat máslem a...
Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha
Mleté krůtí maso opečené na grilu, doplněné o osvěžující okurkovou salsu, je skvělý pokrm do teplých dní. Chutnat bude i ...
Kluci v akci - hovězí guláš
Kluci v akci - hovězí guláš, to mluví samo za sebe. Recept inspirovaný originálními kuchaři rozhodně stojí za vyzkouše...
Kukuřice na grilu
Její příprava je velmi snadná, a tak není divu, že patří k oblíbeným přílohám, které se podávají ke grilovanému masu. Kom...
Grilovaný lilek
Tato zelenina má nejen úžasnou barvu, ale je také bohatým zdrojem antioxidantů, minerálů a vitamínů. Lilek má nahořklou c...
Grilovaný ananas
Skvělý dezert, který bude onou sladkou tečkou na konci grilování. Ananas potřený rozpuštěným máslem, cukrem a skořicí, bá...
Grilovaný sýrový sendvič Frico
Vtip tohoto receptu na grilovaný sýrový chleba je možná ten, že jste používali špatnou stranu pečiva. Nebo jste zanedbali...
Žampionový salát
Skvěle se hodí jako hlavní chod nebo odpolední svačinka. Salát z žampionů je hotový téměř bez práce, zasytí a v kombinaci...
Grilovaný lilek
Tato zelenina má nejen úžasnou barvu, ale je také bohatým zdrojem antioxidantů, minerálů a vitamínů. Lilek má nahořklou c...
Bílé fazole na kyselo
Bílé fazole na kyselo třeba s domácím houskovým knedlíkem, to je lahůdka. Můžete přidat natvrdo uvařené vejce a obejdete ...
Kapustové karbanátky
Karbanátky jsou velmi oblíbený rodinný pokrm, který je rychlý a snadno proveditelný. Nemusí však být vždy připraveny z ml...
Moravský vrabec podle Pohlreicha
Moravský vrabec podle Pohlreicha je jednoduché a u nás velmi oblíbené jídlo, které můžete podávat s houskovými nebo bramb...
Mrkvový sirup
Šťávu z mrkve lze i trochu netradičně zpracovat do formy sirupu. Malinové, bezové nebo jahodové sirupy už mají mnozí z ná...
Kari z červené čočky
Luštěniny jsou pro tělo velmi prospěšné, ale ne každý je s nimi kamarád. Po konzumaci čočky i hrachu se totiž často objev...
Mrkvová bábovka
Díky mrkvi je tato bábovka krásně vláčná a tak nehrozí, že by sousto uvízlo v krku. Velmi se hodí zejména pro jarní a let...
Dresink pro všestranné použití
Blíží se doba venkovních posezení s přáteli. Určitě přijde vhod dresink pro všestranné použití. Rychle, jednoduše a mno...
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Dýně máslová
Dýně máslová má lehce oříškovou chuť a a po upečení svou vůní a chutí opravdu trochu připomíná máslo. Tento recept s kuř...
Cuketa
Cuketa se stala oblíbenou zeleninou, která má v naší teplé kuchyni nespočet uplatnění. Tento recept je z těch rychlých a ...
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako příloha se hodí knedlí...
Nastavovaná kaše
Bramborová kaše nastavená ječnými kroupami je tradiční a hlavně levné jídlo, na které se časem trochu zapomnělo, což je š...
Perník
Tradiční a stále oblíbený dezert, který je sympatický i tím, že je hotový téměř za půl hodiny. Polít se dá čokoládovou ne...
Bílé fazole na kyselo
Luštěniny jsou díky obsahu stopových prvků a vitamínů tělu velmi prospěšné. A ty na kyselo jsou hodně oblíbené zejména na...
Trvanlivé krémy do cukroví
Trvanlivé krémy do cukroví mohou být máslové, tvarohové, ořechové, vanilkové apod. Náš recept je na krém čokoládový....
Pečené brambory v troubě
Pečené brambory v troubě jsou výbornou přílohou ke grilovaným nebo pečeným masům. Kdo ale nemusí mít pokaždé maso, stačí ...
Špenát
Špenát je plný vitamínů a jeho svěží zelená barva nám v obchodě určitě padne do oka. Můžeme mít i špenát mražený, ale ten...
Vepřový ořech
Vepřový ořech je kvalitní a jemné maso z vepřové kýty. Protože se snadno vysuší, je lépe ho připravovat s omáčkou. Třeba...
Muffiny s vaječným likérem
Do těsta na tyto nadýchané a vláčné muffiny se přidává “tajná” ingredience, kterou je vaječný likér. ...
Ředkvičkové lívanečky
Jaro a ředkvičky se spolu hodně kamarádí a tato růžově zbarvená zelenina s bílým středem vůbec není nudná. Z ředkviček lz...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Kuřecí nudličky
Kuřecí nudličky v tomto receptu připravíme z kuřecích prsou. Kromě rýžových nudlí můžeme k masové směsi podávat třeba bař...
Chřest
Chřest je delikátní a jemná pochoutka pro mnohé z nás. Jeho příprava v tomto receptu je jednoduchá a nezabere mnoho času....
Špenátové noky
Lehký recept z Itálie nadchne krásnou barvou a k jeho výrobě vám bude stačit jen pět ingrediencí. Navíc si na nich mohou ...
Banánové chipsy
Zdravé mlsání bez zbytečně přidaného cukru a tuku. Banánové chipsy lze přisypat do müssli nebo je zobat tehdy, když se o ...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
Mleté kuřecí maso
Mleté kuřecí maso je jemné, lehce stravitelné a také je zdrojem bílkovin, minerálů a vitamínů. Dá se připravit mnoha způs...
Česnekový dresing do tortil
Chlebová placka tortilla je báječná proto, že se dá naplnit vším, co má člověk rád. Když náplni chybí dostatek štávy nebo...
Guláš z vepřové krkovice
Guláš z vepřové krkovice je krásně šťavnatý a pro milovníky omáček je to vítaná změna. Přílohou může být rýže, houskové k...
Žampiony
Žampiony jsou oblíbenou houbou, kterou si můžete zpestřit jídelníček kteroukoliv roční dobu. V obchodě vybírejte jen kous...
Základní těsto na vafle
Když se poštěstí a je ráno trochu více času, proč si nezpříjemnit začátek den vydatnou snídaní? Mezi mé favority patří na...
Katův šleh podle Kluci v akci
Tato restaurační klasika má i dnes stále spoustu příznivců, a i když nad ní mnozí šéfkuchaři obracejí oči v sloup, je ten...
Boloňské špagety s tofu
Italská klasika v trochu netradiční úpravě, to jsou špagety s rajčatovou omáčkou a tofu. Pokud zvolíte uzenou variantu té...