Kategorie receptů
Naše nové recepty
Pečená kotleta v troubě
Pečená kotleta v troubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Nebo s jemnou bramborovou kaší a kyselou okurkou. Můžete si v...
Hrachová kaše podle Pohlreicha
Hrachová kaše podle Pohlreicha uvařená ze žlutého půleného hrachu je jemná a doplnit ji můžeme vařenými vejci, kouskem šu...
Kuře na paprice s noky podle Kluci v akci
Oblíbené jídlo podávané trochu netradičně s noky. Ty lze koupit hotové nebo je připravit podle jednoduchého receptu, kter...
Chřestová polévka
Sezona chřestu startuje na jaře a tuto skvělou zeleninu, která snižuje cholesterol a upravuje krevní tlak, je dobré zařad...
Tatarák
Tatarák, jinak tatarský biftek, připravujeme z hovězí svíčkové. Počet dalších dochucovadel i jejich množství se může mali...
Slaný koláč s kozím sýrem a rajčaty
Quiche nebo také kiš je francouzský slaný koláč, který se dá připravit v mnoha variantách. V klidu může dostát i požadavk...
Tzaziki s bramborami jako salát
Bramborový salát je už trochu profláknuté jídlo. Při vyřčení jména tohoto pokrmu se každému rozzáří oči a každý jej zná. ...
Remoska
Remoska je skvělý doplněk každé kuchyně. Tento recept právě pro remosku je na pečené brambory. Jednoduchá a výborná přílo...
Vepřová plec
Vepřová plec pečená současně se zeleninou má skvělou chuť. Recept je jednoduchý a zvládne ho určitě každý....
Jak dlouho vařit taliány
Jak dlouho vařit taliány, to je otázka na místě. Nedovařený talián totiž není vůbec chutný a pokud ho jíte poprvé, může v...
Katův šleh podle Pohlreicha
Tahle “specialita” českých restaurací většinou zvedá známému šéfkuchaři tlak, ale když přijde na lámání chleba, tak si na...
Focaccia sendviče na piknik
Velmi důležitým a možná tím nejdůležitějším elementem v tomto receptu je těsto na focacciu. Postup na výrobu chlebového t...
Pórek, mangold a kukuřičný chléb
Tento recept vznikl z nápadu spojit tři suroviny – mangold, pórek a kukuřici. Jedná se vynikající letní kombinaci, kterou...
Těstovinový salát s pečenými rajčaty
Mnoho z nás někdy zkoušelo studený těstovinový salát a mnoho z nás při těchto pokusech ztroskotalo. Zpytujíc svědomí jsme...
Smažený řízek z vepřové krkovice
Tahle česká klasika k naší kuchyni prostě patří. Pokrmy připravované smažením sice nejsou podle zásad zdravé výživy, ale ...
Zbytky pečeného masa
Zbytky pečeného masa určitě nevyhodíme. Existuje mnoho způsobů, jak s tímto masem připravit vynikající jídlo. Tento recep...
Rybí karbanátky
Klasické karbanátky se připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale tato varianta je chuťově o něco výraznější....
Bílá houbová omáčka
Bílá houbová omáčka se smetanou je jemná a lahodná. Přílohou mohou být hranolky a čerstvá zelenina s plátkem kuřecího neb...
Krupicové noky do polévky
Tento recept je pro všechny, kteří si chtějí odpočinout od klasických vlasových nudlí v polévce. Nahradit je totiž lze bá...
Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha
Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha je pikantní. Podávejte ji v misce a každý si podle chuti může maso na talíři ...
Řecký salát
Tento lehký ale zároveň sytý salát, který připomíná léto a dovolenou u moře, si lze připravit po celý rok. Potřebné ingre...
Polenta
Tato kukuřičná kaše se připravuje z kukuřičné krupice a je skvělou přílohou například k masu. Velmi chutná je i samotná n...
Smažené kosmatice
Květy bezu černého nemají jen léčivé účinky, ale také skvěle chutnají. Bez rozkvétá v květnu a kosmatice patří k tradiční...
Selská omeleta
Pokrmy z vajec jsou vděčné a omeletu lze podávat jako svačinu i hlavní jídlo. Její selská varianta s bramborem a slaninou...
Krémy do dortů
Krémy do dortů jsou důležitou součástí velké většiny doma pečených moučníků. Tento recept je jednoduchý, krém je lehký a ...
Hovězí pupek podle Pohlreicha
Hovězí pupek podle Pohlreicha je výtečné maso na gril. Příprava je jednoduchá, jen je třeba dodržet jen pár pravidel....
Domácí špecle se slaninou
Když doma přemýšlím co uvařit k obědu nebo k večeři, recept na špecle je většinou ten, po němž v nouzi sáhnu. Špecle se t...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je pikantní pochoutka, rychlé pohoštění a můžete si ho připravit i nějaký čas předem. Tedy spíš musíte...
Tofu poke bowl
Velmi rychlé a vydatné salát. Připravte si doma japonský salát Poke. Obsahuje jemné tofu a cibuli marinované v lahodné zá...
Teriyaki tempeh
Toto je zdaleka nejlepší recept na tempeh! Tempeh je vynikajícím doplňkem bílkovin do každého jídla. Myslíte si, že nemát...
Vegetariánské Arancini - Italské rizoto kuličky
Veganské arancini (italské rýžové kuličky) se připravují ze studeného rizota stočeného do kuliček, namočeného do strouhan...
Hrušková povidla na frgály
Pečená povidla jsou na koláče nejlepší, tvrdí Dana Vašková z Písecka, která se o recept své babičky podělila v rozhlasové...
Pálivá kuřecí křidélka
Pikantní kuřecí křidýlka skvěle chutnají například k pivu, ideálně podávané s domácím chlebem a nakládanými okurkami. Po ...
Zapečené brambory se šunkou a sýrem
Skvělá chuťovka nebo předkrm, který rozhodně neurazí. Rozpůlené brambory naplněné směsí sýra, šunky, smetany a vajíčka, r...
Karbanátky
Karbanátky jsou oblíbeným jídlem mnohých z nás. Existují na ně desítky receptů. Mohou být z masa, ale také z různých druh...
Pohankové rizoto
Zahřívá organismus, prospívá všem, kdo mají problémy s křečovými žilami, je přirozeně bezlepková. Pohanka chutná po oříšc...
Mražený losos
Mraženého lososa před tepelnou úpravou raději rozmrazte. Den předem ho z mrazáku položte na talíř vyložený papírovou utě...
Krkovice
Vepřová krkovice je maso, které můžeme upravit mnoha způsoby. Tento recept je na dobrý a jednoduchý vepřový guláš....
Foagra
Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této d...
Nové brambory s bylinkovým tvarohem
Na jaro se v kuchyni moc těším, protože se na pultech obchodů opět začnou objevovat mé oblíbené rané brambory. Velmi popu...
Hovězí zadní maso
Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zad...
Kopřivové ravioli
Divoká kopřiva je hvězdnou ingrediencí domácích raviol. Nahraďte špenát za mladé kopřivy a užijte si tento lahodný italsk...
Kopřivový sirup
Vyrobte si doma tento osvěžující a zároveň zdravý kopřivový sirup. Tento recept se je velmi jednoduchý na přípravu a perf...
Špenátová polévka
Nasaďte si rukavice a vyražte na louku si natrhat zdravé mladé kopřivy, které po uvaření mají výbornou chuť podobnou špen...
Holandský řízek
Holandský řízek bude nejlepší s bramborovou kaší. Ale vlastně brambory jakkoliv upravené budou dobrou volbou....
Omáčka na špagety
Tento recept na omáčku na špagety je jemně pikantní a můžete ho použít samozřejmě i na jiné kvalitní těstoviny....
Výroba droždí doma
Výroba droždí doma je záležitost opravdu velmi jednoduchá. K tomuto receptu postačí suroviny, které určitě máte běžně dom...
Tvarohové muffiny
Tento dezert se u nás doma obzvlášť osvědčil, protože je rychlý a velmi chutný. Hotový je do půl hodiny a do těsta lze př...
Kuřecí kung pao podle Pohlreicha
Čína tentokrát připravená podle receptu šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Kuře kung pao je skvělý asijský pokrm, který si urč...
Utopenci podle Pohlreicha
Utopenci podle Pohlreicha jsou pikantní a pochutnáte si na nich znamenitě. Možná jedna dávka nebude stačit....