Kategorie receptů
Naše nové recepty
Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Rychlý guláš s bramborami a smetanou je rychlá varianta večeře doma i na chalupě....
Salát s tuňákem, bylinkami a sladkou kukuřicí
Rychlá večeře pro celou rodinu. Salát s tuňákem doplněný oblíbenými bylinkami....
Žemlovka s rozinkami
Pečená voňavá žemlovka s rozinkami. Dobrý nápad, co říkáte? Předehřejeme si troubu na 150°C. Mísu na pečeni si vytřeme k...
Celerová pomazánka
Skvělá pomazánka na svačinu nebo studenou večeři. Pomazánka s celerem a dalšími surovinami všechny strávníky příjemně zas...
Mrkvovo - česneková pomazánka
Co si připravíme k večeři? Co třeba mrkvovo – česnekovou pomazánku? ...
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Utopenci
K pátečnímu posezení na zahrádce, kde si chceme dopřát něco lehce pikantního. Českou klasiku. Utopence....
Kopřivovo bršlicový nákyp
Kopřiva je známá tím, že pročišťuje krev. Proto je tento nákyp prospěšný pro naše zdraví....
Lečo s kvalitní uzeninou
Rychlá večeře plná zeleniny a kvalitní oblíbené uzeniny. I obyčejné lečo si můžeme udělat lepší....
Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
Co si udělat vepřové maso trochu jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazal...
Mimořádně dobří utopenci
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?...
Quesadillas se šunkou a sýrem
Mexické placky quesadillas jsou vynikající jako lehká večeře. Můžete podávat i s pálivou salsou....
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Slaný dort
Slaný dort bez pečení je pochoutkou ve studené kuchyni. Existuje spousta různých pomazánek, které můžeme použít k jeho př...
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčic...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Zapečené brambory v troubě
Zapečené brambory v troubě se připravují snad v každé rodině. Někde jim říkají francouzské brambory, ale všechny recepty...
Jarní salát s kuřecím masem
Tento salát se připravuje z čerstvé zeleniny, je svěží, lehký, a díky kuřecímu masu navíc dobře zasytí. Barevný pokrm pot...
Babiččin vaječný koňak bez vaření
Babiččin vaječný koňak bez vaření si připravíme rychle a snadno doma. Pro milé návštěvy, pro savnostní okamžiky, nebo jen...
Salát z červené řepy s kozím sýrem a rukolou
Červená řepa doplní hladinu železa i minerály, rukola je bohatá na vitamín C, beta karoten a kozí sýr na kvalitní bílkovi...
Omáčky k rýži
Omáčky k rýži můžeme připravit podle spousty receptů. Tento recept je na jednoduchou, jemnou, smetanovou omáčku k masu. A...
Minutky z vepřového masa
Minutky z vepřového masa lze připravit mnoha různými způsoby. Záleží na koření a ostatních ingrediencích. ...
Pečená vepřová krkovička vcelku
Pečená vepřová krkovička vcelku je šťavnatá a upečené maso je báječně měkké. Doplnit ji můžete třeba klasicky zelím a kn...
Jarní salát s jedlými květy
Přivítejte jaro na talíři s tímto barevným salátem s jedlými květy. Ukážeme vám jak kreativně připravit tento lahodný sal...
Kopřivový špenát
Jednoduchá krémová příloha z kopřiv je lahodný a rychlý způsob, jak přidat do stravy vitamíny, minerály a bílkoviny. Vaře...
Pampeliškový salát
Další ze série delikátních jarních salátů. Hlavní ingredienci natrháte na čisté louce a dodá vám mnoho zdraví prospěšných...
Rajčatová polévka s bazalkou
Pozornost upoutá nejen výraznou červenou barvou, ale také nádhernou vůní. Rajčatová polévka se skvěle hodí zejména pro te...
Tvarohový koláč bez těsta
Tvaroh je skvělý mléčný výrobek. Bohatý je na bílkoviny, dodá tělu energii a obsahuje i další prospěšné látky - například...
Dršťková polévka
Další dršťková polévka a osvědčený recept na ni. Dršťková polévka je v našich krajích evergreenem, a proto vybírejte rece...
Polévka z kachních nebo husích drůbků
Tento recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou ...
Vaření krup
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a použív...
Pizza chleba podle Petry Burianové
Vítězku televizní show Peče celá země jsem si oblíbila pro její praktičnost, lásku k tradicím i nezištnou ochotu pomáhat ...
Maďarská polévka ze zajíce
Recept na maďarskou polévku ze zajíce uvaříte překvapivě jednoduše. Potřebujete jenom přední část zajíce, která bude tak ...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Špenátová polévka
K jaru se tato polévka svou barvou hodí úplně dokonale. Špenát obsahuje řadu pro tělo důležitých složek, které organismus...
Langoše bez kynutí
Do klasického receptu na kynuté langošové těsto se přidávají kvasnice a brambory. Jak si ale poradit v situaci, kdy vás t...
Vepřová panenka podle Pohlreicha
Vepřová panenka pečená v alobalu je šťavnatá a její maso je velmi jemné a delikátní. Jako přílohu můžete zvolit bramboro...
Zadělávaná slepičí polévka
Zadělávaná slepičí polévka se už dneska moc nedělá, a to je právě ten důvod, proč byste tento recept měli zkusit....
Jarní pánev s vejci a zeleninou
Zelenina v obchodech na jaře konečně začne vonět tak jak má a vybízí k tomu, abychom z ní něco dobrého připravili. U nás...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Omáčky z kuřecího masa
Omáčky z kuřecího masa jsou skvělé například v tom, že jejich příprava vám nezabere mnoho času. A libové kuřecí maso může...
Polévka z holuba
Tato holubí polévka je opravdová delikatesa pro opravdové gurmány. Jestli máte možnost sehnat někde čerstvého holuba, nev...
Ujháziho slepičí polévka
Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kter...
Lososová pomazánka
Návštěva je skoro za dveřmi a vy netušíte, čím ji uctít? Pak vyzkoušejte pomazánku z lososa, díky níž budou vypadat jedno...
Hovězí roštěná
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...
Kuřecí prsa podle Pohlreicha
Kuřecí prsa podle Pohlreicha podávejte třeba s vařenými brambory politými máslem. Nebo k nim opečte nasucho v troubě hran...