Kategorie receptů
Naše nové recepty
Hovězí roštěná
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...
Kuřecí prsa podle Pohlreicha
Kuřecí prsa podle Pohlreicha podávejte třeba s vařenými brambory politými máslem. Nebo k nim opečte nasucho v troubě hran...
Slepičí polévka
Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výži...
Polévka ze slepičích drůbků
Polévka ze slepičích drůbků patří mezi klasiky české kuchyně. Patří k tomu základnímu, co by měl každý kuchař umět. Recep...
Mramorová bábovka
V dřívějších dobách se v neděli tradičně podávala ke kávě a čaji, a také dnes patří bábovka k velmi oblíbeným dezertům. R...
Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem
Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem je dvojbarevná a chutná kakaově a voní po citronu. Je velmi jednoduchá a zvládne j...
Maková kynutá babka podle Josefa Maršálka
Populární cukrář Josef Maršálek se postavil po bok “kuchaře v akci” Ondřeje Slaniny a společně připravili skvělý dezert -...
Polévka z bažanta nebo koroptve
Polévka z bažante nebo koroptve se dělá hlavně po honech, ale máte-li možnost někde pořídit bažanta nebo koroptev, zkuste...
Krém z nutely
Vznášet se na obláčku lehkého oříškového krému? Přesně tak se budete cítit, když ochutnáte dezerty plněné krémem z nutell...
Kuře na kari bez smetany
Kuře na kari bez smetany, ale s výbornou omáčkou, doplňte rýží nebo houskovými knedlíky. Pro milovníky těstovin ale moho...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Tatarák
Kvalitní syrové hovězí smíchané s dalšími ingrediencemi a namazané na topince - tatarák! Tahle dobrota má v naší republic...
Maďarská slepičí polévka
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostř...
Zmrzlinové sendviče
Téměř všechno, co kupujete v obchodech, lze udělat i doma, ať už to jsou sušenky Oreo, krekry, nanuky nebo marshmallows. ...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím je jednoduchý, a protože mnozí z nás nedají na tuto oblíbenou českou přílohu d...
Polévka z hovězí oháňky
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řez...
Guláš z vepřové krkovice
I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípra...
Polévka s mletým masem
Polévka s mletým masem a její recept je další variací na zdravá, vydatná a teplá jídla, která se šiknou zejména během zim...
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeš...
Roštěná z vepřového masa
Roštěná z vepřového masa je připravená z vepřové kýty. S dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem je dobrou variantou, kdy...
Cuketa
Tato zelenina je na pěstování velmi nenáročná, ale to neznamená, že je nudná. Cuketa má v kuchyni pestré využití a ocení ...
Tmavá hovězí polévka
Další varianta jednoduché a snadné polévky z hovězího masa představuje tato tmavá hovězí polévka, kterou můžete vzít za z...
Světlá hovězí polévka
Světlá hovězí polévka je vlastně taková jednodušší varianta hovězího vývaru, když nemáte dost času na klasický hovězí výv...
Maskarpone krém do dortů
Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně...
Dresing na hamburger
Dresing na hamburger podle tohoto receptu připravíme ze surovin které máme určitě všichni doma. Podle své vlastní chutě s...
Kuřecí maso s omáčkou pro děti
Kuřecí maso s omáčkou pro děti podávejte s těstovinami, s rýží, nebo třeba s krupicovými noky. Můžete ale použít jakouko...
Frankfurtská omáčka
Frankfurtská omáčka je známé a oblíbené jídlo. Většinou ho podáváme s knedlíky nebo s rýží. Dejte si záležet na výběru kv...
Hrušková povidla na frgály
Hrušková povidla na frgály se připravují hlavně na Valašsku. Ale nic nebrání tomu, uvařit si je i doma....
Česnekový dresing do tortilly
Česnekový dresing do tortilly je velmi jednoduchý a lehce pikantní. Můžete ho použít i ke grilovanému masu....
Jablečný závin z listového těsta
Závin s jablky nebo také štrúdl, je k mání skoro v každé cukrárně a v kombinaci s kávou jde o téměř dokonalý dezert. Není...
Polévka z telecího masa
Polévka z telecího masa patří mezi klenoty klasické evropské kuchyně, kterou díky tomuto receptu můžete mít rovnou doma....
Polévka z vepřového srdce
Recept na polévku z vepřového srdce je pro mnohé srdeční záležitost. Další věcí, která vás může potěšit, představují levn...
Plíčková polévka se smetanou
Plíčková polévka se smetanou je dobrý a sytý pokrm, který můžete podávat jako samostatný chod....
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemaj...
Losos na másle
Lososa na másle připravíte jednoduše a rychle v troubě. Jako přílohu můžete zvolit čerstvou zeleninu....
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šé...
Dresing na tortily
Pšeničné placky tortily mám velmi ráda. Potřené lučinou, pokladené šunkou, plátkovým sýrem a na proužky nakrájenou mrkví ...
Truffles z tmavé čokolády
Truffles z tmavé čokolády bohatě poprášené kakaovým práškem je lahůdkou kterou musíte vyzkoušet. Tato tradiční francouzsk...
Francouzský nicoise salát s tuňákem
Tento skvělý jarní francouzský salát je elegantní kombinace tuňáku, brambor, vařeného vejce, oliv a zelených fazolek. Sar...
Sušenková pomazánka
V Belgii se sušenková pomazánka tradičně vyrábí z karamelových sušenek. Tyto křehké a křupavé sušenky jsou ochucené hnědý...
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Polévka z kostí
Na polévku budete potřebovat několik hovězích, nikoliv vepřových, o něž si řekněte řezníkovi, nebo použijte hovězí žebra....
Kachní medailonky
Pokud je tento typ drůbežího masa připravován v celku, žádá si pomalou přípravu v troubě. Sice je to časově náročnější, a...
Bezinkový sirup
Bezinkový sirup velmi jednoduše připravíme doma. Uložíme ho do chladna a můžeme mít denně voňavou a lahodnou limonádu....
Polévka z vepřových jater
V tomto receptu se dostávají ke slovu podceňovaná vepřová játra, aby jednohlasně bránily svoje místo v našich receptech....
Mozečková polévka
Mozečková polévka patří mezi pokrmy na okraji zájmu, a možná neoprávněně. Ostatně posuďte díky tomuto receptu na mozečkov...
Langoše ze sušeného droždí
Langoše ze sušeného droždí jsou jednoduší v tom, že nemusí kynout. Takže ušetříte spoustu času....
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka je vláčná a jemná. Zkuste ji tentokrát místo té klasické. Je to příjemná změna....
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...