Kategorie receptů
Naše nové recepty
Pečené krůtí stehno
Pečené krůtí stehno s domácí bramborovou kaší, s pečenými bramborami nebo s dušenou zeleninou je perfektní oběd pro celou...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Pravé italské parmazánové rizoto
Každý z nás, co někdy pokoušel zdánlivě jednoduchý recept na klasické rizoto, tedy tradiční severoitalský rýžový pokrm, n...
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Skořicoví šneci
Tradiční švédský dezert nejen skvěle chutná, ale během jeho přípravy se díky skořici a kardamomu vaše kuchyně navíc promě...
Croissant s čokoládou
Croissant s čokoládou je jedno z nejznámějších francouzských sladkých pečiv . Zavřete oči, nechte se unášet jeho vůní a z...
Cizrnový salát
Cizrna neboli římský hrách je velmi chutná luštěnina bohatá na bílkoviny a vlákninu. Obsahuje také nemalé množství železa...
Vepřová panenka
Panenka nebo také vepřová svíčková, je křehké a šťavnaté maso, které představuje to nejlepší z prasete. Nejenže skvěle ch...
Vejce na tvrdo
Vejce na tvrdo zdánlivě umíme uvařit všichni. S tímto receptem to ale vejce určitě nepřevaříte....
Čevabčiči
Čevabčiči můžeme podávat jen s čerstvým pečivem. Dobré bude i s vařenými bramborami, bramborovou kaší, nebo jen s čerstvý...
Makrobiotická miska
Velmi zdravé a na vitamíny bohaté jídlo, které máte hotové za pár minut. Makrobiotická miska hraje všemi barvami a můžete...
Vegan butter chicken
Přinášíme čistě veganskou verzi populárního indického jídla Butter chicken. Oproti tradičnímu receptu nahradíme kuřecí ma...
Vegan miso ramen
Nudle ramen jsou tradicí japonské tradiční kuchyně, můžete se s nimi setkat jak na oběd tak na večeři. Tato polévka vás n...
Chili con carne
Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze ...
Sváteční jablečný koláč
Sváteční jablečný koláč je jednoduchý a už na pohled vypadá báječně. Stejně tak ovšem i chutná....
Sušenky s vanilkovou a kakaovou příchutí
Vyzkoušejte sušenky s vanilkovou a kakaovou příchutí. Jednoduchá příprava a skvělá chuť. Připravíme si lis na těsto (su...
Kuřecí řízky trochu jinak
Kuřecí řízky trochu jinak jsou křehké a pikantní. Můžete použít kukuřičnou nebo jinou bezlepkovou mouku a můžete jimi poh...
Bramborové placky
K výrobě tohoto jídla vám budou stačit jen čtyři ingredience - brambory, mouka, sůl a tuk na potření. Placky se skvěle ho...
Čočka na husto
Kdo chce svůj jídelníček odlehčit od masa, jsou pro něj luštěniny díky vysokému obsahu bílkovin skvělou alternativou. Čoč...
Rybí filé v troubě
Pokrmů z ryb není nikdy dost, ale jak je připravit, aby chutnaly i našim nejmenším? Inspirovala jsem se tak trochu u pejs...
Kuře na kari bez smetany
Recept na kuřecí maso, které voní po Indii, je oblíbené jídlo mé dcery, a protože má intoleranci laktózy, hledala jsem al...
Perník na plech
Perník na plech je snadný a oblíbený moučník. Hotový perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou a povrch polít č...
Croquembouche
Tradiční francouzský křupavý dezert, jeden z představitelů haute kuchyně z počátku 19. Století. Tradičně crocambushi slou...
Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo
Tyto těstoviny s omáčkou a kuřetem si oblíbí především děti. Výborná sýrová omáčka, která se lepí na těstoviny, a k tomu ...
Lívance
Jsou tradiční součástí americké snídaňové kuchyně, a také u nás se lívance už dlouho dobu těší velké oblibě. Receptů na p...
Rizoto z pšenice špalda
Lahodné jídlo plné minerálů a vitamínů, které vás uspokojí a zároveň nepřiberete na váze....
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Kuřecí maso s omáčkou pro děti
Drůbeží maso dětem hodně chutná, a když k němu připravíte chutnou omáčku, budou se jim dělat boule za ušima. Oběd, který ...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
Holandský řízek
Mleté maso se sýrem osmažené v trojobalu - to je holandský řízek, kterému se často přezdívá “holanďan”. Z tohoto pokrmu s...
Roláda s banány a šlehačkou
Roláda s banány a šlehačkou je slavnostní moučník. Je ale také velmi jednoduchý a rozhodně stojí za vyzkoušení....
Parmezánové bochánky
Parmezánové bochánky upečené doma ve vlastní troubě jsou vynikající, a to především díky skvělé chuti sýra. ...
Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Pudinková buchta
Tento recept je určen všem mlsným jazýčkům, kteří milují vláčné moučníky. Pudinková buchta je nejlepší druhý den, ale jen...
Perník na plech
Jednoduchý recept na nadýchaný perník zvládnou dospělí i děti. Skvěle se hodí jako snídaně, dezert ke kávě nebo jako chut...
Kašovitá strava
Kašovitá strava je někdy nejlepší způsob stravování, třeba krátkodobě po resekci zubů, při refluxu jícnu apod. Tento rece...
Koprová omáčka
Mezi oblíbené omáčky patří koprová omáčka se svou specifickou vůní kopru. Zejména v chladných dnech nám omáčky přijdou v...
Domácí housky bez kynutí
Domácí housky bez kynutí se u vás doma ani neohřejí, to mi věřte. Navíc podle tohoto receptu je upečete snadno a rychle....
Dušené kuřecí závitky
Dušené kuřecí závitky podávejte s rýží nebo třeba s italskými těstovinami. Ale ani vařené brambory nebo noky nebudou špat...
Špagety s italskou omáčkou
Špagety s italskou omáčkou jsou i u nás hodně oblíbeným jídlem. Omáčka voní bylinkami a rajčaty....
Burito
Burito je původem mexické jídlo, které má mnoho variant. Tento recept je z mletého hovězího masa....
Pikantní sýrová pomazánka
Pikantní sýrová pomazánka se hodí především na topinky. Když jí pro změnu natřete na nakrájenou veku a obložíte například...
Dresink s medem a jogurtem
Dresink s medem a jogurtem je vhodný jak k masitým jídlům, tak ke grilované zelenině. ...
Vegetariánské karbanátky
Vegetariánské karbanátky jsou výborné s bramborovou kaší a s kyselou okurkou. Hodí se k nim i salát z čerstvé zeleniny....
Drožďové noky do polévky
Drožďové noky do polévky jsou zdravé a můžeme jimi obohatit masový i zeleninový vývar. Pokud použijeme kukuřičnou mouku ...
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou nebo salátem z nakládané zeleniny. Těstoviny zvolíme střední...
Vepřová panenka
Vepřová panenka bude výborná s opečenými brambory nebo s hranolky. Přidejte ještě nějaký pikantní dip a pochutnáte si....
Gulášová polévka
Gulášová polévka klidně nahradí celé jídlo. Je sytá a stačí přidat k ní čerstvé pečivo....
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...