Kategorie receptů
Naše nové recepty
Pikantní grilované kotlety
Pikantní grilované kotlety můžete doplnit vařenými nebo pečenými bramborami. A třeba k tomu salát z čerstvé zeleniny....
Fazolový salát s bramborami
Fazolový salát s bramborami je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Ale může být i samostatným jídlem, pokud ...
Rybí filé zapečené s houbami
Rybí filé zapečené s houbami můžeme servírovat především s brambory. Vařenými nebo pečenými. Noky ale také nebudou špatno...
Ořechové řezy
Ořechové řezy s polevou jsou ideální cukroví k odpolední kávě. Mají báječnou máslovou chuť a voní ořechy. ...
Ořechová bábovka
Ořechová bábovka s odpolední kávou nebo třeba k čaji na snídani vám bude chutnat. Je vláčná a voňavá moučkovým cukrem....
Květáková curry polévka
Užijte si letošní květákovou sezónu a připravte si doma tuto jednoduchou curry polévku, která vás příjemně zahřeje....
Vepřová roláda s nádivkou
Vepřová roláda s nádivkou a s vybranou přílohou je skvělý sváteční oběd. Tou přílohou mohou být například jakkoliv uprav...
Grilovaná žebírka
Grilovaná žebírka podávejte třeba se salátem z čerstvé zeleniny. Kdo to má rád, tak jsou vhodné i opečené brambory....
Zapečený lilek
Zapečený lilek se sýrem halloumi je velmi chutné zeleninové jídlo. A určitě nejen pro vegetariány....
Melounová granita
Melounová granita je mražený dezert připravený pouze z čerstvého ovoce. Jednoduchý, dietní a osvěžující....
Bylinkové kuře
Bylinkové kuře vám bude chutnat například s jemnou domácí bramborovou kaší. Také by nebylo špatné třeba s dušenou zelenin...
Pastinákový krém
Dokonalá symfonie chutí odehrávající se na talíři. Tento velmi jemný a sytý pastinákový krém připravíte za několik minut ...
Nakládané ředkvičky
Pokud jste milovníci sladkokyselých chutí vyzkoušejte si doma naložit sezónní ředkvičky. Skvěle se hodí například do salá...
Hráškový krém se slaninou
Rychlá a sytá polévka plná vitamínů, bude dominovat vašemu stolu nejen svou výrazně zelenou barvou, ale také lahodnou chu...
Domácí koprová majonéza
Domácí koprová majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo uzeným masům. Nebo ji můžete přidat do zeleninového či b...
Zapečené kuřecí plátky s paštikou
Zapečené kuřecí plátky s paštikou budou chutnat zase jinak než klasické kuřecí plátky. Tahle varianta opravdu stojí za vy...
Zapečené houby s vejci
Zapečené houby s vejci podávejte jako předkrm. Nebo je nabídněte svým hostům při posezení u vína. Vždy sklidíte jen chvál...
Základní recept na tvarohové těsto
Základní recept na tvarohové těsto použijte při pečení sladkých i slaných koláčů, taštiček a jiného pečiva. Je to velmi j...
Sýrový nákyp s uzeným masem
Sýrový nákyp s uzeným masem je syté jídlo. Připravíme ho v jedné zapékací míse. Přílohou může bát zeleninový salát z čers...
Kimchi z bíle ředkve
Grandiózní korejský salát, který má blahodárné účinky na naše zdraví. Přivítejte do své domácnosti kimchi, které posílí o...
Ragú z červené řepy
Vegetariánské ragú, které vás příjemně zahřeje a zasytí. Vaříme ze sezónních surovin a naše tělo nám za to poděkuje poděk...
Rybí filé pro labužníky
Rybí filé pro labužníky připravíme v troubě za 30 minut. Je to jednoduchý a hodně oblíbený recept....
Minutka ze tří druhů masa
Minutka ze tří druhů masa bude opravdu hotová za pár minut. Počítejte ale se dvěma hodinami marinování navíc....
Drůbeží játra na špejli
Drůbeží játra na špejli připravíme velmi rychle v troubě. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, pečené nebo vařené, a čers...
Pečené vepřové plátky v marinádě
Pečené vepřové plátky v marinádě můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Budou ale výborné i s hranolky nebo s čerstvý...
Obložené kotlety
Obložené kotlety s hranolky nebo se smaženými bramborami připravte třeba k nedělnímu obědu. A pak jděte odpoledne na dlou...
Krůtí řízky na smetaně
Krůtí řízky na smetaně podáváme většinou s brambory upravenými podle své chuti. Skvělá příloha jsou třeba brambory pečené...
Smetanové krůtí řízky na másle
Smetanové krůtí řízky na másle podávejte s brambory v jakékoliv úpravě. K tomu třeba ještě salát z čerstvé sezónní zeleni...
Rozinkové pusinky
Rozinkové pusinky jsou rychlé cukroví které si všichni oblíbí. Třeba na vánoční tabuli nebo jen jako sladká tečka ke kávě...
Vinné cukroví
Vinné cukroví můžeme upéct třeba o vánocích. Ale jako jemné, rychlé sušenky ke kávě, se nám bude určitě hodit i jindy, že...
Rakytníkový koláč
Čas sklizně blahodárného rakytníku je tady. Zkuste si připravit svěží rakytníkový koláč s drobenkou. Pokud si chcete upéc...
Rakytníkový sirup
Připravte si doma sirup nabitý vitamínem C z této rostliny budoucnosti. Rakytník je superpotravina, která se dá sbírat až...
Rakytníkový džem
Připravte si doma lahodný rakytníkový džem, který je bohatý na vitamín C. Džem skvěle doplní palačinky či čerstvý chléb s...
Rýže zapečená s kuřecím masem
Rýže zapečená s kuřecím masem je jedno z jídel, které připravíme v jedné zapékací míse. Místo kuřecího masa můžeme použít...
Houby zapečené se smetanou a sýrem
Houby zapečené se smetanou a sýrem jsou nejlepší z čerstvě nasbíraných hub. Jako příloha postačí čerstvé pečivo nebo topi...
Pivní roštěnky
Pivní roštěnky jsou skvělé třeba s rýží. Dobře upravené hovězí maso bude chutnat hlavně dospělým....
Krůtí závitky s tvarohovou náplní
Krůtí závitky s tvarohovou náplní podáváme s bramborovou kaší. Ani brambory pečené v troubě nemusí být špatnou volbou. A ...
Asijský pečený bůček
Vyzkoušejte tento asijský recept na pečený bůček, po kterém se vám budou sbíhat sliny. Rafinovaná směs koření a křehké šť...
Tuřínové pyré
Skvělá dietní příloha, které se skvěle hodí k tučnějšímu masu. Tuřín je poměrně opomíjená kořenová zelenina, které si nes...
Pečený tuřín
Vyzkoušejte tuto neobvyklou a velmi lahodnou přílohu. Tuřín zapečený s parmazánem se skvěle hodí například ke steaku....
Karbanátky se sýrem a hráškem
Karbanátky se sýrem a hráškem podáváme třeba s bramborovou kaší. Jsou pikantní a jemné, jejich příprava je snadná a rychl...
Sýrová polévka s pórkem
Sýrová polévka s pórkem je rychlá a pikantní. Můžeme ji servírovat i jako sytou dopolední svačinu nebo lehkou večeři....
Kuře na smetaně s houbami
Kuře na smetaně s houbami podáváme buď s dušenou rýží nebo s houskovými knedlíky. Je to rychlé a chutné jídlo pro celou r...
Špenátová omeleta z bílků
Špenátová omeleta z bílků je vegetariánské lehké jídlo. Pokud rádi snídáte něco \"na vidličku\", zkuste ji....
Houbová polévka z lišek obecných
Pochutnejte si na smetanové polévce z kulinářsky velmi ceněné houby. Lišky obecné se vyznačují jemnou štiplavou a pepřovo...
Houby zapečené s pórkem
Houby zapečené s pórkem si můžeme připravit místo klasické smaženice. Nejlepší je směs čerstvých lesních hub ale v nouzi ...
Rýžový nákyp s tvarohem a jablky
Rýžový nákyp s tvarohem a jablky bude chutnat dětem a nám dospělým, co máme rádi sladká jídla s ovocem. Je opravdu moc do...
Zapečená růžičková kapusta
Zapečená růžičková kapusta je perfektní jídlo pro milovníky zeleniny. Ti ostatní si ji mohou připravit jako přílohu k peč...
Fiskesuppe - krémová rybí polévka
Fiskesuppe je výtečná rybí polévka, která vás příjemně zahřeje v sychravém počasí. Tradiční severské jídlo pocházející z ...
Rajčata zapečená s rýží a šunkou
Rajčata zapečená s rýží a šunkou je rychlé a lehké letní jídlo. Stačí k němu přidat čerstvé pečivo a oběd je na stole....