Kategorie receptů
Naše nové recepty
Vláčná bábovka
Vláčná bábovka s olejem je velmi jednoduchý a přitom báječný moučník třeba k nedělní snídani. Zvládne ho i úplný kuchařsk...
Rychlá bábovka s čokoládou
Rychlá bábovka s čokoládou je báječné zakousnutí k odpolední k odpolední kávě. Je tak jednoduchá, že ji upeče i začínajíc...
Cibulačka
Cibulačka se sýrem je polévka, se kterou můžete klidně začít nový den po náročné noci. Udělá vám rozhodně dobře. Druh sýr...
Zavařené meruňky bez cukru
Zavařené meruňky bez cukru můžete v zimě použít jako běžný kompot. Výhodou je, že nejsou tak sladké .Kromě meruněk můžete...
Mrkvová polévka
Mrkvová polévka je jemně krémová a lahodná a sytá. Vyzkoušejte ji, nebudete litovat....
Halušky se slaninou
Halušky se slaninou a Olomouckými tvarůžky jsou výborné. Zkuste a uvidíte sami....
Pikantní karbanátky
Pikantní karbanátky chutnají trochu jinak než ty klasické. Přidejte k nim hranolky, nebo opečené brambory, případně nějak...
Dýňové pyré s jablky
Dýňové pyré s jablky je netradiční zdravá přesnídávka hlavně pro děti. V dýňové sezóně vítaný a velmi jednoduchý recept....
Zapečená jablka s meruňkami
Zapečená jablka s meruňkami jsou skvělým sladkým ovocným moučníkem, třeba ke kávě. Žádná mouka, jen ovoce, máslo, čokolád...
Míchaný kompot
Míchaný kompot bude vítanou pochoutkou za zimních chladných dní. Voňavé ovoce skoro jako čerstvě utržené ze zahrádky....
Papriková omáčka na těstoviny
Papriková omáčka na těstoviny vám vydrží ve spíži celou zimu, a kdykoliv budete mít chuť třeba na špagety se sýrem, máte ...
Plněné bedly
Plněné bedly zapečené v troubě jsou gurmánskou pochoutkou. Kromě bedel můžete použít i jiné větší houby....
Švestková bublanina
Výborná sezónní sladká tečka. Tento recept pochází z francouzské kuchyně tzv. Clafoutis, které je v originálu trochu vláč...
Švestkové chutney
Pochází z Orientu, ale velmi rychle si ho oblíbili Evropané jelikož je to skvělé příloha například ke grilované krkovičce...
Vepřový bok na šalvěji se švestkovou omáčkou
Pikantní švestková omáčka perfektně doplňuje vepřové maso nebo kachnu. Můžete si ji připravit dopředu a uskladnit ve ster...
Musaka
Tradiční zapékané jídlo z Balkánu a Blízkého Východu. Vyzkoušejte tuto řeckou variantu se zapečeným lilkem rajčaty a zali...
Italská caponata s lilkem
Tradiční sicilské zeleninové jídlo, které svými ingrediencemi lehce připomíná ratatouille. Caponatu můžete podávat v malý...
Lilková parmigiana
Co s letošní likovou úrodou? Jednoduše si vyčarujte delikátní parmigianu. Lehké vegetariánské jídlo po kterém se jen zapr...
Hruškový dezert
Hruškový dezert je lahodný a můžeme ho podávat teplý nebo studený. Na zdobení si vybereme buď mletou skořici nebo strouha...
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina se musí nechat chladit alespoň 24 hodin. Takže při její přípravě s tím musíte počítat....
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto s panenským olivovým olejem voní česnekem. Ke grilovaným nebo pečeným masům se výtečně hodí. ...
Kapustové závitky
Kapustové závitky můžete podávat například s bramborovou kaší. Nebo s čerstvě uvařenými bramborami. je to na vás....
Tofu s rýžovými nudlemi
Tofu s rýžovými nudlemi je exotické jídlo vhodné hlavně pro vegetariány. A také pro celiaky a ty, co nesnáší laktózu....
Cuketa zapečená s Hermelínem
Cuketa zapečená s Hermelínem bude chutnat s brambory v jakékoliv podobě. Také ale stačí kousek čerstvého pečiva....
Paprikový kečup
Paprikový kečup se hodí ke všem grilovaným masům. Je lehce pikantní a jeho příprava je tak snadná....
Masové kuličky
Masové kuličky podávejte v rajčatové omáčce. Třeba s oblíbenými těstovinami. Kromě trouby můžeme při vaření použít třeb...
Houbové rizoto
Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte....
Domácí cider
Cider je v zásadě jablečné víno, alkoholický nápoj odpovídající obsahem alkoholu dvanácti- až třináctistupňovému pivu. Ci...
Kvašáky
Kvašáky jsou pikantní a rychlou variantou nakládaných okurek. Použijte na ně přerostlé okurky nakládačky....
Domácí jablečný mošt
Domácí jablečný mošt vám vydrží až do zimy. Potřebujete jen jablka, odšťavňovač a vyvařené lahve....
Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě
Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomá...
Žebírka BBQ
Delikátní žebírka v BBQ omáčce, lahodné potěšení pro všechny milovníky grilování. Domácí BBQ omáčku můžete skladovat v le...
Grilovaná kuřecí křidélka
Grilovaná kuřecí křidélka můžete doplnit grilovanou zeleninou (rajčata, papriky, lilek apod.). Hodí se k nim i jogurtový...
Jemné sýrové špízy s melounem
Jemné sýrové špízy s melounem vás osvěží při letním posezení s přáteli. Spojení chutí vodního melounu a sýra feta je vyn...
Letní ovocný salát
Letní ovocný salát plný vitamínů a minerálů vás v letních horkých dnech krásně osvěží. Na sytá jídla stejně není příliš ...
Vídeňský salát
Vídeňský salát je trochu jiný bramborový salát než ten náš klasický. Je lehčí a dietnější....
Salát s jahodami a sýrem feta
Nezapomenutelná kombinace chutí, do které se doslova zamilujete. Připravte si k obědu tento lahodný salát, který je také ...
Mango salát
Jeho původ najdete v Asii, ale učaroval nás také v Evropě. Lehký a zároveň osvěžující salát, hodící se do horkých letních...
Celerová pomazánka
Celerová pomazánka je báječná namazaná na čerstvé pečivo nebo na topinky. Rychlá a chutná svačinka nebo lehká večeře....
Sýrový quiche
Sýrový quiche v bramborovém těstě je jeden z mnoha oblíbených slaných koláčů. Když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní...
Kapr na roštu
Kapr na roštu voní po česneku a je velmi pikantní. Podáváme ho s dušenou zeleninou nebo s opečenými bramborami....
Marinovaný pstruh na grilu
Marinovaný pstruh na grilu je snadné a rychlé jídlo. Přidejte k němu pár pečených brambor nebo zeleninový salát....
Vepřové kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety pečené v alobalu můžete připravit v troubě doma, ale také venku na zahradním grilu. A k nim hranolky nebo...
Rostbíf
Teplý rostbíf je pro Angličany součást svátečního oběda. My ho známe i jako studený, díky oblíbeným chlebíčkům....
Nákyp s jablky
Nákyp s jablky je báječné sladké jídlo s medem. Mouka nemusí být nutně rýžová, klidně použijte pohankovou nebo žitnou....
Kapustové rolky s mletým masem
Kapustové rolky s mletým masem můžeme podávat třeba s dušenou rýží. Je to jemné a syté jídlo....
Vepřové klobásky na zelenině
Vepřové klobásky na zelenině, ke kterým přidáte nějakou dobrou hořčici či dip, jsou velkou pochoutkou. Kdo chce přílohu, ...
Letní salát s jogurtovým dresinkem
Letní salát s jogurtovým dresinkem je to pravé jídlo pro horké letní dny a večery. Vychlazený, čerstvý, osvěžující a pln...
Jablečný koláč s pudinkem
Jablečný koláč s pudinkem je rychlý a vláčný moučník k odpolední kávě. Před podáváním jej můžete ještě pocukrovat moučko...
Letní nápoj z melounů a vína
Letní nápoj z melounů a vína je osvěžující. Za dlouhých horkých letních večerů ho oceníte....