Kategorie receptů
Naše nové recepty
Rebarborový koláč s malinami
Rebarborový koláč s malinami je svěží, vláčný a báječně voní malinami. Kombinace sladkých malin a lehce navinulé rebarbor...
Levandulový sirup
Levandulový sirup si udělejte z levandule vypěstované na čistém místě kde nejsou psi a kočky, protože se neomývá. Sirup ...
Šumavská topinka
Šumavská topinka čerstvě připravená je výborným pikantním pohoštěním pro nečekanou návštěvu. Nebo ji můžeme podávat jako ...
Plněný grilovaný hermelín s pivní omáčkou
Vylepšete si letní grilování nevšedním hermelínem plněným houbami a ořechy. Přidejte pečené brambory na které se skvěle h...
Bramborové hranolky pečené v troubě
Bramborové hranolky pečené v troubě si připravíte jednoduše sami doma. Jako přílohu k masu, nebo jen tak samotné, možná s...
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda je velmi jednoduchá. Mimo třešňovou sezónu se vám bude hodit jako náplň do ovocných knedlíků, na lívan...
Lehký ovocný dezert
Lehký ovocný dezert podáváme horký. Je to výborný moučník třeba k odpolednímu čaji. Nemáme-li jahodový džem, můžeme použí...
Pohankové ovocné knedlíky
Pohankové ovocné knedlíky jsou vhodné hlavně pro ty, kdo nesnáší lepek. Ale chutnat budou všem....
Jednoduchá rybízová marmeláda
Jednoduchá rybízová marmeláda je pikantní a zároveň sladká. Jako dělaná na promazávání dortů nebo lineckého cukroví. ...
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda namazaná na čerstvé pečivo s trochou másla je báječná. Stejně tak ji můžeme použít při přípravě dortů...
Mražená jahodová dřeň
Mražená jahodová dřeň je osvěžující zvláště v horkých letních dnech. V mrazáku ji můžete mít pro tyto příležitosti stále ...
Květáková polévka
Květáková polévka je hustá a sytá. Klidně nahradí jednoduchou večeři. Můžete k ní přidat čerstvé pečivo....
Gazpacho
Tato studená polévka se tradičně připravuje ve Španělsku, používá se na ni vždy čerstvá zelenina a každá rodina má svůj z...
Tarator - svěží okurková polévka
Léto letos nastupuje pozvolna, ale to neznamená, že se letos vyhneme tropickým teplotám. Dopřejte si v horké dny lehké os...
Teriyaki tofu s brokolicí
Křupavé, svěží a vydatné jídlo v jemné omáčce. Perfektní veganská a bezlepková večeře plná vitamínů. Chutnat bude také ma...
Salát s klíčky, ananasem a koriandrem
Tento jednoduchý a osvěžující letní salát z naklíčených mungo fazolek a černé čočky vám dodá potřebnou dávku energie a ne...
Poke bowl s lososem
Na Havaji slovo „poke“ znamená „sekat na kousky“, což odkazuje k hlavní úpravě pokrmu – většina surovin v misce je pokráj...
Hrnková borůvková bublanina
Hrnková borůvková bublanina je snadno a rychle upečený domácí moučník. Jednoduchý, ale vynikající. Stačí pak už jen uva...
Salámová pizza
Salámová pizza upečená doma bude stejně dobrá, ne-li lepší, jako ta v italské pizzerii. Použijte svůj oblíbený kvalitní s...
Zeleninový aspik s vejci
Zeleninový aspik s vejci je pikantní pohoštění k pivu nebo k vínu. Hodí se i jako předkrm u slavnostního oběda. Zeleninov...
Bezlepková veka na chlebíčky
Bezlepková veka na chlebíčky je velmi snadno upečená doma v troubě. A každý má rád chlebíčky. ...
Smažené kuře po francouzsku
Smažené kuře po francouzsku je syté, takže jako přílohu doporučujeme čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny. Dopor...
Smažený květák po francouzsku
Smažený květák po francouzsku je trochu jiný než ten, co všichni známe. Zkuste ho a uvidíte, že je to velmi chutná změ...
Ořechovo-mandlový dort
Ořechovo-mandlový dort je vláčný moučník, jako stvořený k odpolednímu posezení s kávou nebo čajem. Jednoduchý a přitom ta...
Ovocná zálivka na hlávkový salát
Zálivka je nedílnou součástí salátu. Ovocná zálivka s exotickou chutí pomeranče dodá salátu zajímavou chuť....
Houbové ragú
Houbové ragú s čerstvým pečivem nebo s dušenou rýží rozhodně stojí za zkoušku. Pokud nemáte čerstvé lesní houby, klidně p...
Pohankový salát
Pohankový salát je zdravý a plný zeleniny. Potřebujete připravit rychlou večeři? Zkuste ho....
Lehký letní salát
Lehký letní salát je jako stvořený pro horké letní dny. Osvěží a nezatíží naše tělo, už tak dost sužované horkem....
Čokoládové řezy
Čokoládové řezy upečte a podávejte s kávou nebo při posezení s bylinkovým čajem. Někdo si k nim možná dá rád mléko nebo k...
Čočkové karbanátky
Čočkové karbanátky podávejte s bramborovou kaší. Chcete-li mít lehčí oběd, přidejte jen čerstvý zeleninový salát....
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Hrachová kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem neb...
Vepřové ražniči
Vepřové ražniči je jedno z jídel, které můžeme připravovat v létě na zahradě na grilu. Jako přílohu doporučujeme sezónní ...
Ďábelské roštěnky
Ďábelské roštěnky jsou především pro milovníky pikantních a kořeněných jídel. Jako přílohu můžete dát dušenou rýži, nebo ...
Koprová omáčka s vařenými vejci
Koprová omáčka s vařenými vejci je dobrá s vařenými brambory, nebo i s houskovými knedlíky. A chutnat nám bude třeba i s ...
Letní bylinková polévka
Letní bylinková polévka je jednoduchá a velmi zdravá. Pro letní čas jako stvořená, protože čerstvých bylinek je kolem nás...
Rychlá sýrová omáčka
Rychlá sýrová omáčka se vždycky hodí, když potřebujeme narychlo připravit něco k večeři. Stačí k ní uvařit špagety nebo v...
Pohár s čokoládovou pěnou
Pohár s čokoládovou pěnou je dezert, který zbožňují asi všichni milovníci čokolády. V každém případě si dejte záležet na ...
Kuře na česneku
Kuře na česneku pečené současně s brambory je pikantní a voňavé. Hotové jídlo můžete po upečení posypat nadrobno nasekan...
RAW jahodový dort
Jahodová sezóna přeje zdravým dezertům. Připravte si zdravý RAW dort a užijte si pocit štěstí ze sladkého trochu jinak a ...
Pohankové placky
Pohankové placky jsou vhodné zejména pro celiaky. Ale chutnat budou jistě všem. Třeba jako zdravá snídaně nebo svačina, ...
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina se šlehačkou je oblíbený a jednoduchý moučník. a to hlavně začátkem léta. Je to totiž čas zralých tře...
Pečené plněné papriky
Odlehčete si jídelníček po vydatné zimě jednoduchým zeleninový, jídlem. Jeho základem jsou kapiové papriky, které plníme ...
Yorkshirský pudink
Yorkshirský pudink - je klasická, tradiční příloha k roast beefu. Dnes se peče na plechu nebo v kulatých formičkách jako ...
Pečený roastbeef
Tradiční způsob úpravy hovězího masa, který je charakteristický pro anglickou kuchyni. Používá se k ní nízký roštěnec, kt...
Třešňová bublanina se zakysanou smetanou
Třešňová bublanina se zakysanou smetanou je vláčná a díky smetaně i velmi lahodná. Máme-li čerstvé ovoce, není co řešit, ...
Katův šleh
Katův šleh je známé pikantní jídlo na které má asi každý svůj osobitý recept. Tady je ten náš. Zdroj fotografie: Faceboo...
Rychlá žampionová omáčka
Rychlá žampionová omáčka se hodí zejména ke všem vařeným masům. Podáváme ji s houskovými knedlíky, vařenými brambory nebo...
Plněné kedlubny
Plněné kedlubny s vařenými nebo pečenými bramborami jsou skvělým jídlem nejen pro vegetariány. Je to lehké jídlo plné z...
Granola
Snídaně je základní je nejdůležitější jídlo dne. Připravte si zdravou domácí Granolu, kterou můžete darovat také svým blí...