Domácí rosol recept
Z tuhnoucího rosolu lžící sbíráme tuk. Rosol znovu zahřejeme a do teplého (nikoliv horkého) zašleháme bílky a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme směs k varu. Jakmile se rosol vařil, bílek se srazil a strhl s sebou všechny nečistoty. Pak rosol odstavíme.
Podobné recepty jako Domácí rosol
SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem ...
Nožičky obereme a pak i s kůžemi nameleme. Nožičky na jemno a polovinu kůží také na jemno, zbytek může být namletý hruběji. Vše vložíme do větší mísy nebo lavoru, přecedíme vývar z kůží a popřípadě i z nožiček, pak osolíme, opepříme a dáme cibuli nakrájenou na drobno, podle chuti dáme ocet. Musíme .
Podobné recepty jako SULC...klasický, podle starých řeznických norem ...
Sulc recept po babičce
Uvařené suroviny vyjmeme z vývaru, necháme vychladit, pečlivě vykostíme a pomeleme. Pomeleme zároveň i česnek (pro 2 osoby 3-4 stroužky). Libové maso můžeme jen pokrájet na menší kousky. Vývar přecedíme, vrátíme do něj maso, pomletou kůži s česnekem, osolíme a opepříme dle chuti a dáme na chvilku po
Podobné recepty jako Sulc po babičce
Sulc z vepřových nožiček recept
Tak moc nás po všem tom sladkém honila mlsná na sulc,ale nožky jsem nikde nesehnala tak jsem alespoň koupila koleno a dala jen jeden jazyk-sulc se velice hezky udělal a byl krásně masitý Dělávám většinou různé druhy huspenin se zeleninou a želatinou,toto je můj první výrobek bez želatiny,měla jsem s
Podobné recepty jako Sulc z vepřových nožiček
Sulc huspenina recept
Ono jde o to, jak ještě hodláte použít tu polévku. Osobně vařím na dva hrnce, kůže z kolena a nožičky v jednom, maso v druhém. Ten první vývar nechte svařit na míru, kolik jej potřebujete, druhý je prostě vynikající vývar na jakékoliv použití. (není nad petku s jakýmkoliv vývarem v mrazáku, když peč
Podobné recepty jako Sulc huspenina
Dědův kapr v rosolu recept
Zatím si očistíme a naporcujeme kapra s kůží. Přidáme jej i s kůží a s hlavou, která vytváří rosol. Vaříme tak dlouho, až jde maso od kosti, asi 10 minut. Uvařené maso kapra přendáme do misek a přidáme uvařenou zeleninu, na plátky nakrájenou kyselou okurku a hrášek zalijeme vývarem.
Podobné recepty jako Dědův kapr v rosolu
Aspik s uzenou rybou recept
Tématické fráze: aspik uzená ryba v rosolu losos v aspiku uzená makrela v rosolu uzene ryby v rosolu makrela v aspiku recept losos v aspiku uzena makrela v aspiku ryba v rosolu rosol z uzene ryby pstruh v aspiku slané aspikové želatinové ryby v rosolu recept domácí aspik rybí recepty s údenou rybou
Podobné recepty jako Aspik s uzenou rybou
Sulc z vepřových nožek recept
Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu. Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném mí
Podobné recepty jako Sulc z vepřových nožek
Malinová huspenina želatina recept
Mělo by se to nazývat spíše malinový rosol, nějak mě ten název trknul a Wikipedie potvrdila, že: Huspenina (lidově sulc) je pokrmem převážně z vepřového masa, který po uvaření a vychladnutí dostane rosolovitou strukturu. Obsahuje velké množství kolagenů, které tvoří hlavní složku vazivové tkáně živo
Podobné recepty jako Malinová huspenina želatina
Sulc (huspenina) recept
pincsek1@tele2.at tedy, suls je sulc, uvarene veprove )maso, nozicky a kuze, proste hodne klizky, aby polevka po vystydnuti byla pevna- fest. Huspenina je krajovy, nebo rodinnym vyraz pro sulc. VCechach je to z z 95% huspenina, nna Morave a slovensku je to sulc. Kolik hospodynek, tolik variant sulcu
Podobné recepty jako Sulc (huspenina)
Sulc huspenina z kuřecí polévky, za pár korun recept TopRecepty ...
Tématické fráze: recept na domácí sulc podle kluci v akci domácí huspenina kluci v akci huspenina kluci v akci kureci zulc recepty za pár korun sulc z kuřecího masa drůbeží sulc polévka ze sulcu huspenina z kuřete kuřecíhuspenina huspenina se zeleninou huspenina z kuřecího kuřeci domácí sulc zulc dr
Podobné recepty jako Sulc huspenina z kuřecí polévky, za pár korun TopRecepty ...
Vepřové ve vlastní šťávě recept
Nacpeme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic, navrh položíme kůži, mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme 2 PL vody a zavařujeme při 100 stupních 2 hodiny. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.
Podobné recepty jako Vepřové ve vlastní šťávě
Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny recept
Tématické fráze: domácí sulc z kolene a nožek zelenina v zelatine aspiky recepty kuřecí aspik recep na grilovanou zelninu jak uvařit čirou huspeninu kuřecí nožky na zelenine recepty z masa a zeleniny kureci maso v aspiku recept aspik s kuřecího masa aspik z kuřecího masa se zeleninou maso na zelenin
Podobné recepty jako Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny
Domácí kuřecí netučná tlačenka s barevnou zeleninkou recept ...
Maso si pak nakrájíme na kousky. Pokud si někdo uvaří kuře celé, může si pokrájet i kůži. Podle návodu si připravíme želatinu jako rosol, použijeme chladný vývar z kuřecího masíčka a přidáme do něj pak ocet bud normální nebo kdo co má rád, já jsem dala balzamikový, je chutný do rosolu.
Podobné recepty jako Domácí kuřecí netučná tlačenka s barevnou zeleninkou ...
Bůčková konzerva s uzenou příchutí recept
cecilka: Zdravím Vás paní Cecilka.Pokud jste odsraňovala kůži z kolena, tak se Vám nedivím , je to záběr.Ale pokud tam zůstane trocha sádla, tak se nic neděje.Přišlo by do konzervy tak , jako tak.Nedělejte si s tím hlavu. Pokud se Vám líbí Váš výrobek na pohled ,bude určitě skvělý!!!!
Podobné recepty jako Bůčková konzerva s uzenou příchutí
Zavařené maso recept
Po zavaření sklenice z trouby vytáhněte a nechte schladit. Přirozeně,ne vodou,mohly by prasknout. Prostě je vyrovnáte na linku a necháte chladnout. Nehtem ukazováčku poklepejte víčka a podle zvuku poznáte,která "chytla" a která ne. Dutý,hluboký tón značí,že nechytla,vysoký tón, že chytla.
Podobné recepty jako Zavařené maso
Luxusní terina z pomalu pečeného vepřového kolena recept ...
Vše vložíme do trouby zahřáte na 100 stupňů a necháme pomalu péct 6 hodin. Při pečení se vypeče z kolena bohatý bujon a sádlo, které po zatuhnutí vytvoří rosol, aniž byste dodávali jakoukoliv chemii či tužidla. Po upečení vyndáme koleno. Obereme maso, které nakrájíme na kousky a vkládáme do připrave
Podobné recepty jako Luxusní terina z pomalu pečeného vepřového kolena ...
Kadlíkova masová konzerva recept
Po rozdýchání šoku, vydesinfikování dutiny ústní rumem a zkrmení konzervy psům jsem vyrazil do místního řeznictví a zakoupil suroviny. Maso jsem nakrájel na drobné kostky, kůže předvařil (použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept). Do masa jsme vmíchal sůl s rozet
Podobné recepty jako Kadlíkova masová konzerva
Kuře na červeno
Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut.
Podobné recepty jako Kuře na červeno
Vymazlené zelí :-) recept
Do masového výpeku, ve kterém nemusí být ani sádlo, ale spíš ten rosol, dáme 2 na kolečka pokrájené cibule, necháme zesklovatět, přidáme 1 lžíci cukru krupice a ještě chvíli karamelizujeme. Pak na tento základ vložíme zelí bez nálevu, ale vodou nepropláchnuté, aby si zachovalo svoji kyselou chuť.
Podobné recepty jako Vymazlené zelí :-)
Domácí šunka
Můžeme šunkovar vyložit i kůží bez tuku nebo s tukem (např. z kolena), velmi dobré chuti se docílí vložením několika plátků švarcvaldské šunky. Pak naplníme směsí šunkovar. Důkladně upěchovat. Podstatné je hlavně to, že vyháníme ze směsi vzduch, aby nezůstaly vzduchové bubliny. např. házením jako, k
Podobné recepty jako Domácí šunka
Terina z pomalu pečeného vepřového kolena recept
Na závěr zalijeme vypečenou šťávou z kolene a necháme ztuhnout do druhého dne. Zbylé kosti a kůži použijeme na vývar - budete se divit, jak bude silný. Vše se zužitkuje a chutná skvěle. Terina z pomalu pečeného vepřového kolena chutná výtečně s chlebem.
Podobné recepty jako Terina z pomalu pečeného vepřového kolena
Domácí tlačenka recept
Důkladně očištěné a umyté maso zvolna vaříme, ne však zcela doměkka (ani kůži, kterou používáme jako spojovací materiál). Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a na sádle ji osmažíme. Vařené maso pak odkostíme, vařený jazyk sloupneme z kůže a vše nakrájíme na kostky podle druhu tlačenky. Libové maso na
Podobné recepty jako Domácí tlačenka
Domácí zabijačková huspenina recept
Z vývaru vyhodíme cibuli, česnek a koření. Pokud je třeba, vývar odmastíme, přecedíme přes husté síto do jiného hrnce. Vlažným vývarem zalijeme připravené maso, kůži a zeleninu v nádobách a necháme volně na stole vychladnout, až vznikne z vývaru hustý a čirý rosol a potom vložíme do chladničky.
Podobné recepty jako Domácí zabijačková huspenina
Želví sušenky s karamelem
Bílek našlehejte vidličkou v misce. Do druhé misky nasypte zbytek nasekaných pekanových ořechů. Z těsta tvořte kuličky asi 2 cm v průměru, namáčejte je v bílku a poté obalujte v nasekaných ořeších. Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Kávovou lžičkou nebo ukazováčkem udělejte do každ
Podobné recepty jako Želví sušenky s karamelem
Přátelské kotlety II.
Čočková polévka z komentářů . Křehký, výjimečně dobrý makový koláč. Zapečené brambory se zelím. Losos v sezamové krustě. Bezinkový džem (rosol) - květový. Kořeněný patizon v těstíčku. Banánová zmrzlina - zdravá - 1… Doporučujeme. 60 minut. Dýňový chlebíček. 10 minut. Hummus. 60 minut. Langoše s domá
Podobné recepty jako Přátelské kotlety II.
Konopný dortík
Máslo utřeme a našleháme vaječené žloutky, které smícháme s čokoládou, mandlemi, konopnými semínky a vyšlehaným sněhem z bílků. Směs vlijeme do dvou dortových forem. Pečeme 10 minut při teplotě zhruba 190 °C, pak snížíme teplotu na 160°C a pečeme dalších 20 minut. Před podáním zchladíme, přidáme zmr
Podobné recepty jako Konopný dortík
Domácí tlačenka recept
Na výrobu použijeme vepřovou hlavu, kolínka, nohy. Na lepší druh dáme ramínko, bůček, jazyk, játra i jiné maso. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí tlačenka
Libová tlačenka z Žitného ostrova recept
Vychladlé plecko pokrájíme na velikost 3 x 1 cm, ostatní maso a mastné části na menší kousky, kůži na jemné proužky délky asi 1 cm. Vložíme do většího pekáče anebo hrnce, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, rozemnutou majoránkou, mletou červenou paprikou - rosol potom nebude chudokrevný a papri
Podobné recepty jako Libová tlačenka z Žitného ostrova
Vyzkoušené recepty ty, o kterých se diskutuje Recepty ...
Vařte podle vyzkoušených receptů - nic není lepšího než komentář, který vám prozradí další užitečné tipy nebo vás varuje, že něco není jak má být.
Podobné recepty jako Vyzkoušenéy ty, o kterých se diskutuje Recepty ...
Rajčata s tuňákem lehká sváča
Z rajčat seřízneme vršky, vydlabeme dužinu a zbavíme semínek. Na jemno nakrájené ředkvičky, okurku a nasekanou, vydlabanou dužinu smícháme s tuňákem a jogurtem. Ochutíme šťávou s citronu, solí a pepřem. Dobře promícháme. Naplníme vydlabaná rajčata a přiklopíme odříznutými vršky. Dame vychladit a pod
Podobné recepty jako Rajčata s tuňákem lehká sváča