Světlý kváskový chléb recept
Postup přípravy receptu. Umícháme rozkvas a necháme ho 12-14 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme vodu z vaření brambor, dáme soli jen 1,5 lžičky) a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny nakynout.
Podobné recepty jako Světlý kváskový chléb
Pšeničné bagetky z kvásku recept
Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě. Ráno smícháme všechny ingredience a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na díly (mně vyšlo devět). Díly postupně vyválíme a vyrobíme bagetky. Dáme rovnou na plech s pečícím papírem a necháme cca 8 hodin kyno
Podobné recepty jako Pšeničné bagetky z kvásku
Domácí chléb z kvásku recept
Na rozkvas je vhodná průhledná nádoba, může být i úzká vysoká odměrka, abychom mohli lépe pozorovat kynutí. Celou mísu vložíme do tenké igelitové tašky a zavážeme. Takto necháme odpočívat 10 až 12 hodin. Je tedy vhodné si promyslet, zda uděláme rozkvas ráno a večer chléb dokončíme, případně postupuj
Podobné recepty jako Domácí chléb z kvásku
Bochník mlynáře Máchala recept
Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté necháme v teple místnosti 10-12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme volné těsto, které vyškrábneme do lehce naolejované misky. V misce hned těsto naolejovanou nebo ve vodě namočenou rukou popřekládáme, balíček těsta
Podobné recepty jako Bochník mlynáře Máchala
Kváskový chléb bez práce recept
Tak jsem dnes poprvé upekl tento chléb a fakt nemá chybu, sice jsem obešel tento recept tím, že jsem sice nechal těsto na chléb kynout těch 17 hod. a musel jsem ještě přidat cca 1/4 hrnku pšeničné chlebové mouky aby těsto nebylo tak řídké(a bylo i potom stále trochu řidší a placka co by držela tvar
Podobné recepty jako Kváskový chléb bez práce
Chleba ze Ždánského lesa recept
Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas dobře smícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout – těsto je dost volné, kyne rychle.
Podobné recepty jako Chleba ze Ždánského lesa
Žitný chléb recept
Tématické fráze: žitný chléb recept rozkvas recept na žitný chléb žitný chléb do formy rozkvas na chleba zitny rozkvas zitny chleba žitný chléb zitny chleba recept domaci chleb rozkvas priprava rozkvasu recepty žitný chléb chléb bez rozkvasu chlebový rozkvas zitny chleb top recept bez rozkvasu žitný
Podobné recepty jako Žitný chléb
Celozrnný kváskový chléb recept
Postup přípravy receptu. Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do lednice (proběhne autolýza, mouka bobtná a zároveň v chladu lednice nekvasí).
Podobné recepty jako Celozrnný kváskový chléb
Dalamánky z domácího kvásku recept
Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc. Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme. Může se stát že bude těsto řidší, tak můžeme lehce přidat žitnou mouku. Necháme kynout na teplem místě minimálně 6 hodin. Můžete i déle záleží na kvásku.
Podobné recepty jako Dalamánky z domácího kvásku
Kváskový chleba se semolou recept
Postup přípravy receptu. Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat. K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2-3 hodiny kynout.
Podobné recepty jako Kváskový chleba se semolou
Bílý ošatkový kváskový chléb z podmáslí recept
Rozkvas připravujeme večer před pečením chleba tak, že k 30 g odebraného aktivního kvásku přidáme 150 g světlé chlebové mouky T 650 a 150 g nesycené minerální vody, všechno spolu dobře rozmícháme, volně přikryjeme utěrkou a necháme asi 12 hodin pracovat při pokojové teplotě, nejlépe přes noc.
Podobné recepty jako Bílý ošatkový kváskový chléb z podmáslí
Sýrové pečivo (kváskové) recept
Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba nechat opět v teple vykynout – trvá to 2-2,5 hodiny.
Podobné recepty jako Sýrové pečivo (kváskové)
Kominíček (žitný celozrnný chleba) recept
Postup přípravy receptu. Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného kvásku) dobře promícháme a necháme v teple místnosti dobře prokvasit (cca 2-3 hodiny).
Podobné recepty jako Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Žitný chleba se záparou a mákem recept
Postup přípravy receptu. 10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti. Do hotového rozkvasu přidáme záparu a ostatní surroviny a umícháme těsto – není třeba hníst dlouho, žitná mouka nemá přehnané hnětení moc ráda.
Podobné recepty jako Žitný chleba se záparou a mákem
Kvásková ciabatta recept
Když vidíme, že rozkvas už vykvasil, přidáme k rozkvasu 340 g hladké světlé pšeničné chlebové mouky t 650, 1 lžičku soli, 15 g olivového oleje a 150 ml vlažné vody, kterou přiléváme pomalým proudem až během míchání na závěr. Pomocí mísících háků vymísíme v robotu hladké, měkké a pružné těsto, což ..
Podobné recepty jako Kvásková ciabatta
Chleba z naší vesnice recept
Rozkvas: 40 g žitného kvásku 110 g žitné chlebové mouky 60 g pšeničné chlebové mouky 160 g vody – dobře promícháme a necháme 10-12 hodin prokvasit Dále: 300 g vody 130 g hladké mouky 300 pšeničné chlebové mouky vrchovatá lžíce pšeničných otrub 2-2,5 lžičky soli kmín
Podobné recepty jako Chleba z naší vesnice
Slunečnicový chléb s melasou recept
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme cca 12 hodin vykvasit. Slunečnicová jadérka můžeme nasucho opražit na pánvi - více voní. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin, melasu rozmíchanou ve vodě. Uhněteme těsto, které necháme asi 1-2 hodiny kynout.
Podobné recepty jako Slunečnicový chléb s melasou
Zrníčkový kvasový chléb z DP recept
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme k němu lněné semínko a to vše zalijeme odměřenou vroucí vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchladnutí uložíme do lenice.
Podobné recepty jako Zrníčkový kvasový chléb z DP
Kváskový chléb s chia semínky recept
Po 10 - 12 hodinách smícháme rozkvas a nabobtnalou směs se špaldovou moukou, otrubami, solí, medem a vlažnou vodou. Robotem nebo ručně vypracujeme těsto. Těsto je řidší, proto pečeme ve formě. Vymažeme ji máslem, vložíme těsto a zakryjeme folií - tu potřeme olejem, aby se těsto při kynutí nepřilepil
Podobné recepty jako Kváskový chléb s chia semínky
Světlý kvasový chléb recept
Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté necháme přibližně 10 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme další vodu a mouku (viz Suroviny), promícháme a necháme 30-40 minut odpočívat a bobtnat.
Podobné recepty jako Světlý kvasový chléb
Tmavý chléb se záparou z dýňového semínka recept ...
Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté necháme 10-12 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu. Mouku a semínka za stálého míchání zalijeme 250 g horké vody, promíchané dobře zakryjeme a necháme vlhnout (zápara je hodně hustá).
Podobné recepty jako Tmavý chléb se záparou z dýňového semínka ...
Kváskový chleba s dýňovým semínkem recept
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci přilévat po částech, moje těsto jí spotřebovalo celých uvedených 510 g – ale poslední dobou se mi zdá, že mám mouku žíznivější (sušš
Podobné recepty jako Kváskový chleba s dýňovým semínkem
Celozrnný chleba se záparou recept
Rozkvas: 25 g pravidelně krmeného žitného kvásku 160 g vody 100 g žitné mouky celozrnné jemné 50 g pšeničné mouky celozrnné jemné – smícháme dohromady a zakryté necháme 10-14 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu: 200 g pšeničné mouky celozrnné jemné lžíce lněného semínka – za stálého míchání zali
Podobné recepty jako Celozrnný chleba se záparou
Kváskový chleba s ovesnými vločkami recept
Suroviny na rozkvas smícháme a v zakryté míse necháme v teple rozkvasit asi 10-14 hodin. K hhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple přibližně 2-3 hodiny. Pak na pomoučené desce opatrně zformujeme bochník, omoučíme ho a uložíme nakynout do moukou vys
Podobné recepty jako Kváskový chleba s ovesnými vločkami
Vesnický chléb recept
Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 1-2 hodi
Podobné recepty jako Vesnický chléb
Pšeničné kváskové bulky se sezamem recept
Postup přípravy receptu. Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti. K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 90 minut rozkynout v teplém prostředí.
Podobné recepty jako Pšeničné kváskové bulky se sezamem
Celozrnné kváskové lívance recept
125 g rozkvašeného žitného kvásku (rozkvas z 1 lžičky kvásku 110 g vody a 110 g žitné mouky cca 6-8 hodin předem v teple); bude fungovat i pšeničný či špaldový kvásek 150 g prosáté celozrnné pšeničné mouky 150 g prosáté celozrnné ječné mouky cca 400 – 450 ml mléka špetka soli 30 g cukru 1 větší vejc
Podobné recepty jako Celozrnné kváskové lívance
Kváskové kořenové bagety recept
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout do olejem vymaštěné
Podobné recepty jako Kváskové kořenové bagety
Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept
Postup přípravy receptu. Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat. K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto - v závěru hnětení vmícháme i semínka.
Podobné recepty jako Kváskový chléb se semínky a syrovátkou
Pšeničný chléb s pohankou a semínky recept
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby. Smícháme rozkvas s předmočenou moukou a všemi ostatními surovinami a těsto urovnáme do sádlem vymazané chlebíčkové formy.
Podobné recepty jako Pšeničný chléb s pohankou a semínky
Myšákův bochník recept
10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit. Hotový rozkvas má zvětšený objem, příjemně chlebově voní a na povrchu má dírky po prasklých bublinkách. Přidáme k němu zbytek surovin a uhněteme těsto, které nechám
Podobné recepty jako Myšákův bochník
Žitný celozrnný chleba se semínky recept
Postup přípravy receptu. Všechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto, ale nehněteme, není třeba.
Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky
Chleba pro Popelku recept
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchládnutí uložíme do lednice.
Podobné recepty jako Chleba pro Popelku
Domácí pšenično-žitný kváskový chléb recept
Postup přípravy. Rozkvas připravíme ze 3 lžic kvásku z lednice, 2 lžic žitné chlebové a 1 - 2 lžic žitné celozrnné mouky a cca 100 ml vlažné vody, aby vznikla hustší kašička v celkovém množství cca 200 ml. Necháme vykvasit do dvou až trojnásobného objemu (trvá 4 - 12 hodin podle teploty).
Podobné recepty jako Domácí pšenično-žitný kváskový chléb
Kváskové placky se zelím a uzeným bokem
Den předem umícháme rozkvas. Všechny suroviny spolu dobře promícháme a zakryté necháme v teple místnosti 12-14 hodin kvasit. V nepřilnavém hrnci rozpustíme drobně krájené kostičky uzeného bůčku, přidáme propláchnuté zelí, maličko vody, sůl a podusíme doměkka. Vody je třeba dát opravdu málo, jen tak,
Podobné recepty jako Kváskové placky se zelím a uzeným bokem