Rozkvas recept

Sdílejte obsah s přáteli

Rozkvas recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Rozkvas, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Rozkvas. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Rozkvas receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Světlý kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Světlý kváskový chléb recept

Postup přípravy receptu. Umícháme rozkvas a necháme ho 12-14 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme vodu z vaření brambor, dáme soli jen 1,5 lžičky) a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny nakynout.

Podobné recepty jako Světlý kváskový chléb

recept internet
recept internet

Pšeničné bagetky z kvásku recept

Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě. Ráno smícháme všechny ingredience a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na díly (mně vyšlo devět). Díly postupně vyválíme a vyrobíme bagetky. Dáme rovnou na plech s pečícím papírem a necháme cca 8 hodin kyno

Podobné recepty jako Pšeničné bagetky z kvásku

Akční letáky

Domácí chléb z kvásku recept

Na rozkvas je vhodná průhledná nádoba, může být i úzká vysoká odměrka, abychom mohli lépe pozorovat kynutí. Celou mísu vložíme do tenké igelitové tašky a zavážeme. Takto necháme odpočívat 10 až 12 hodin. Je tedy vhodné si promyslet, zda uděláme rozkvas ráno a večer chléb dokončíme, případně postupuj

Podobné recepty jako Domácí chléb z kvásku

Bochník mlynáře Máchala recept

Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté necháme v teple místnosti 10-12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme volné těsto, které vyškrábneme do lehce naolejované misky. V misce hned těsto naolejovanou nebo ve vodě namočenou rukou popřekládáme, balíček těsta

Podobné recepty jako Bochník mlynáře Máchala

Kváskový chléb bez práce recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb bez práce recept

Tak jsem dnes poprvé upekl tento chléb a fakt nemá chybu, sice jsem obešel tento recept tím, že jsem sice nechal těsto na chléb kynout těch 17 hod. a musel jsem ještě přidat cca 1/4 hrnku pšeničné chlebové mouky aby těsto nebylo tak řídké(a bylo i potom stále trochu řidší a placka co by držela tvar

Podobné recepty jako Kváskový chléb bez práce

recept internet
recept internet

Chleba ze Ždánského lesa recept

Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas dobře smícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout – těsto je dost volné, kyne rychle.

Podobné recepty jako Chleba ze Ždánského lesa

Žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb recept

Tématické fráze: žitný chléb recept rozkvas recept na žitný chléb žitný chléb do formy rozkvas na chleba zitny rozkvas zitny chleba žitný chléb zitny chleba recept domaci chleb rozkvas priprava rozkvasu recepty žitný chléb chléb bez rozkvasu chlebový rozkvas zitny chleb top recept bez rozkvasu žitný

Podobné recepty jako Žitný chléb

recept internet
recept internet

Celozrnný kváskový chléb recept

Postup přípravy receptu. Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do lednice (proběhne autolýza, mouka bobtná a zároveň v chladu lednice nekvasí).

Podobné recepty jako Celozrnný kváskový chléb

Dalamánky z domácího kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dalamánky z domácího kvásku recept

Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc. Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme. Může se stát že bude těsto řidší, tak můžeme lehce přidat žitnou mouku. Necháme kynout na teplem místě minimálně 6 hodin. Můžete i déle záleží na kvásku.

Podobné recepty jako Dalamánky z domácího kvásku

Kváskový chleba se semolou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chleba se semolou recept

Postup přípravy receptu. Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat. K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2-3 hodiny kynout.

Podobné recepty jako Kváskový chleba se semolou

Bílý ošatkový kváskový chléb z podmáslí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bílý ošatkový kváskový chléb z podmáslí recept

Rozkvas připravujeme večer před pečením chleba tak, že k 30 g odebraného aktivního kvásku přidáme 150 g světlé chlebové mouky T 650 a 150 g nesycené minerální vody, všechno spolu dobře rozmícháme, volně přikryjeme utěrkou a necháme asi 12 hodin pracovat při pokojové teplotě, nejlépe přes noc.

Podobné recepty jako Bílý ošatkový kváskový chléb z podmáslí

recept internet
recept internet

Sýrové pečivo (kváskové) recept

Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba nechat opět v teple vykynout – trvá to 2-2,5 hodiny.

Podobné recepty jako Sýrové pečivo (kváskové)

Kominíček (žitný celozrnný chleba) recept

Postup přípravy receptu. Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného kvásku) dobře promícháme a necháme v teple místnosti dobře prokvasit (cca 2-3 hodiny).

Podobné recepty jako Kominíček (žitný celozrnný chleba)

Žitný chleba se záparou a mákem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chleba se záparou a mákem recept

Postup přípravy receptu. 10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti. Do hotového rozkvasu přidáme záparu a ostatní surroviny a umícháme těsto – není třeba hníst dlouho, žitná mouka nemá přehnané hnětení moc ráda.

Podobné recepty jako Žitný chleba se záparou a mákem

Kvásková ciabatta recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásková ciabatta recept

Když vidíme, že rozkvas už vykvasil, přidáme k rozkvasu 340 g hladké světlé pšeničné chlebové mouky t 650, 1 lžičku soli, 15 g olivového oleje a 150 ml vlažné vody, kterou přiléváme pomalým proudem až během míchání na závěr. Pomocí mísících háků vymísíme v robotu hladké, měkké a pružné těsto, což ..

Podobné recepty jako Kvásková ciabatta

recept internet
recept internet

Chleba z naší vesnice recept

Rozkvas: 40 g žitného kvásku 110 g žitné chlebové mouky 60 g pšeničné chlebové mouky 160 g vody – dobře promícháme a necháme 10-12 hodin prokvasit Dále: 300 g vody 130 g hladké mouky 300 pšeničné chlebové mouky vrchovatá lžíce pšeničných otrub 2-2,5 lžičky soli kmín

Podobné recepty jako Chleba z naší vesnice

Slunečnicový chléb s melasou recept

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme cca 12 hodin vykvasit. Slunečnicová jadérka můžeme nasucho opražit na pánvi - více voní. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin, melasu rozmíchanou ve vodě. Uhněteme těsto, které necháme asi 1-2 hodiny kynout.

Podobné recepty jako Slunečnicový chléb s melasou

recept internet
recept internet

Zrníčkový kvasový chléb z DP recept

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme k němu lněné semínko a to vše zalijeme odměřenou vroucí vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchladnutí uložíme do lenice.

Podobné recepty jako Zrníčkový kvasový chléb z DP

Kváskový chléb s chia semínky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb s chia semínky recept

Po 10 - 12 hodinách smícháme rozkvas a nabobtnalou směs se špaldovou moukou, otrubami, solí, medem a vlažnou vodou. Robotem nebo ručně vypracujeme těsto. Těsto je řidší, proto pečeme ve formě. Vymažeme ji máslem, vložíme těsto a zakryjeme folií - tu potřeme olejem, aby se těsto při kynutí nepřilepil

Podobné recepty jako Kváskový chléb s chia semínky

Světlý kvasový chléb recept

Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté necháme přibližně 10 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme další vodu a mouku (viz Suroviny), promícháme a necháme 30-40 minut odpočívat a bobtnat.

Podobné recepty jako Světlý kvasový chléb

recept internet
recept internet

Tmavý chléb se záparou z dýňového semínka recept ...

Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté necháme 10-12 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu. Mouku a semínka za stálého míchání zalijeme 250 g horké vody, promíchané dobře zakryjeme a necháme vlhnout (zápara je hodně hustá).

Podobné recepty jako Tmavý chléb se záparou z dýňového semínka ...

recept internet
recept internet

Kváskový chleba s dýňovým semínkem recept

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci přilévat po částech, moje těsto jí spotřebovalo celých uvedených 510 g – ale poslední dobou se mi zdá, že mám mouku žíznivější (sušš

Podobné recepty jako Kváskový chleba s dýňovým semínkem

Celozrnný chleba se záparou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celozrnný chleba se záparou recept

Rozkvas: 25 g pravidelně krmeného žitného kvásku 160 g vody 100 g žitné mouky celozrnné jemné 50 g pšeničné mouky celozrnné jemné – smícháme dohromady a zakryté necháme 10-14 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu: 200 g pšeničné mouky celozrnné jemné lžíce lněného semínka – za stálého míchání zali

Podobné recepty jako Celozrnný chleba se záparou

recept internet
recept internet

Kváskový chleba s ovesnými vločkami recept

Suroviny na rozkvas smícháme a v zakryté míse necháme v teple rozkvasit asi 10-14 hodin. K hhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple přibližně 2-3 hodiny. Pak na pomoučené desce opatrně zformujeme bochník, omoučíme ho a uložíme nakynout do moukou vys

Podobné recepty jako Kváskový chleba s ovesnými vločkami

recept internet
recept internet

Vesnický chléb recept

Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 1-2 hodi

Podobné recepty jako Vesnický chléb

recept internet
recept internet

Pšeničné kváskové bulky se sezamem recept

Postup přípravy receptu. Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti. K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 90 minut rozkynout v teplém prostředí.

Podobné recepty jako Pšeničné kváskové bulky se sezamem

Celozrnné kváskové lívance recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celozrnné kváskové lívance recept

125 g rozkvašeného žitného kvásku (rozkvas z 1 lžičky kvásku 110 g vody a 110 g žitné mouky cca 6-8 hodin předem v teple); bude fungovat i pšeničný či špaldový kvásek 150 g prosáté celozrnné pšeničné mouky 150 g prosáté celozrnné ječné mouky cca 400 – 450 ml mléka špetka soli 30 g cukru 1 větší vejc

Podobné recepty jako Celozrnné kváskové lívance

recept internet
recept internet

Kváskové kořenové bagety recept

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout do olejem vymaštěné

Podobné recepty jako Kváskové kořenové bagety

Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept

Postup přípravy receptu. Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat. K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto - v závěru hnětení vmícháme i semínka.

Podobné recepty jako Kváskový chléb se semínky a syrovátkou

recept internet
recept internet

Pšeničný chléb s pohankou a semínky recept

Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby. Smícháme rozkvas s předmočenou moukou a všemi ostatními surovinami a těsto urovnáme do sádlem vymazané chlebíčkové formy.

Podobné recepty jako Pšeničný chléb s pohankou a semínky

recept internet
recept internet

Myšákův bochník recept

10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit. Hotový rozkvas má zvětšený objem, příjemně chlebově voní a na povrchu má dírky po prasklých bublinkách. Přidáme k němu zbytek surovin a uhněteme těsto, které nechám

Podobné recepty jako Myšákův bochník

recept internet
recept internet

Žitný celozrnný chleba se semínky recept

Postup přípravy receptu. Všechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto, ale nehněteme, není třeba.

Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky

recept internet
recept internet

Chleba pro Popelku recept

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchládnutí uložíme do lednice.

Podobné recepty jako Chleba pro Popelku

Domácí pšenično-žitný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí pšenično-žitný kváskový chléb recept

Postup přípravy. Rozkvas připravíme ze 3 lžic kvásku z lednice, 2 lžic žitné chlebové a 1 - 2 lžic žitné celozrnné mouky a cca 100 ml vlažné vody, aby vznikla hustší kašička v celkovém množství cca 200 ml. Necháme vykvasit do dvou až trojnásobného objemu (trvá 4 - 12 hodin podle teploty).

Podobné recepty jako Domácí pšenično-žitný kváskový chléb

Kváskové placky se zelím a uzeným bokem

Den předem umícháme rozkvas. Všechny suroviny spolu dobře promícháme a zakryté necháme v teple místnosti 12-14 hodin kvasit. V nepřilnavém hrnci rozpustíme drobně krájené kostičky uzeného bůčku, přidáme propláchnuté zelí, maličko vody, sůl a podusíme doměkka. Vody je třeba dát opravdu málo, jen tak,

Podobné recepty jako Kváskové placky se zelím a uzeným bokem

Naši partneři