Ratatouille recept
Ratatouille. Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm podáváme buď jako přílohu nebo jako samostatný chod. Je vhodný i jako lehká večeře. 4,9 (18×) maris. 33 názorů.
Podobné recepty jako Ratatouille
Domácí rizoto recept
Domácí rizoto. S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného kopečku. Rychlý, levný a nenáročný oběd, hotový téměř bez práce, vás nikdy nezklame. 4,9 (90×) Jurgen.k. 35 názorů.
Podobné recepty jako Domácí rizoto
Jablečná povidla na 3 způsoby recept
Jak rychle nastrouhat jablka. Jablečná povidla 1: Jablka v hrnci podlijeme vodou a za občasného zamíchání rozvaříme. Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do husté kaše asi 30 minut. Hotová povidla nalijeme do vyhřátých sklenic, očistíme jim hrdla, uzavřeme víčkem a při 80 °C sterilujeme 15 minut. Jableč
Podobné recepty jako Jablečná povidla na 3 způsoby
Ratatouille
Postup přípravy receptu. 1. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše podlijem vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 minuty. Poté vložíme plátky cukety, papriku a na kostičky nakrájené
Podobné recepty jako Ratatouille
Rychlý oběd z vepřového masa recept
Postup přípravy. Vepřové maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, nasolíme, posypeme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Na pánev dáme trochu oleje a maso na něm zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhlo, pak přidáme cibuli pokrájenou na měsíčky, osmažíme jí a dáme malinko vody, přikryjeme a dusíme,
Podobné recepty jako Rychlý oběd z vepřového masa
Když tatínek není doma :) recept
Vše dáme do pekáčku či mísy vymazané máslem. Brambory omyjeme (nové neloupeme), osolíme a okořeníme. Vložíme též do pekáčku vymazaném máslem a ještě pár plátků másla na ně položíme. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Záleží na troubě, můžeme nastavit horký vzduch s grilem.
Podobné recepty jako Když tatínek není doma :)
Domácí jablečná přesnídávka
Postup přípravy. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky. Nasypte je do hrnce a podlijte asi 2 cm vody. Přiklopte a na mírném stupni duste, dokud jablka nezměknou. Hotová jablka rozmixujte mixérem a podle vlastní chuti můžete přidat cukr a špetku skořice.
Podobné recepty jako Domácí jablečná přesnídávka
Zavařené jídlo na dovolenou
1. Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. 2. Důležité upozornění: do jídla nesmíte dávat mouku, protože by jídlo zkvasilo.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Čokoládová zmrzlina recept
Čokoládu nahrubo nastrouháme. Ve smetaně a mléku za stálého míchání opatrně rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme bílý jogurt a cukr a vše promixujeme dohladka. Hotovou směs dáme zmrazit do stroje na zmrzlinu. Pokud jej nemáme, můžeme mrazit i v uzavíratelné nádobě v
Podobné recepty jako Čokoládová zmrzlina
Krůtí sekaná s“Tataráčkem“ recept
Všem děkuji za milé komentáře a hodnocení Jsem ráda,že Vás recept zaujal Bibinka:Janinko,ano,tato várka byla po studenu Část druhé šišky skončila s bramborkaší, vše přelité vypečenou šťávou hosta:Jituško,také máme rádi do mletého masa osmaženou cibulku,krásně to provoní Ale někdy jsem hrozný lenoch
Podobné recepty jako Krůtí sekaná s“Tataráčkem“
Jahodový dort s tvarohem a želatinou
Vše vyšlehejte do hladkého krému (šlehejte, dokud šlehačka s tvarohem nezačne hezky houstnout). Vychladlý korpus potřete tvarohem a poklaďte omytými a rozkrojenými jahodami. Nakonec dort zalijte želatinou, u které se vždy říďte postupem podle návodu na obalu. Dort je nejlepší nechat přes noc zatuhno
Podobné recepty jako Jahodový dort s tvarohem a želatinou
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami. Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami Zdroj: Na skok v kuchyni. 10x. Mezi nejtradičnější moučníky české kuchyně se jistě řadí štrúdl, i když se historicky pojí také s Rakouskem. Lidé ho milují v klasické podobě s jablky, někdy doplněné právě o ořechy nebo rozinky
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Ty se budou vařit cca 3-5 minut. Poznáte, že jsou hotové tak, že vyplavou na povrch. Přeceďte, přidejte lžičku másla a promíchejte. Máslo se obalí po povrchu knedlíčků a ty se neslepí k sobě. Teď se vrhněte na přípravu omáčky. Do mixéru vložte očištěné jahody. A rozmixujte do hladkého smoothie.
Podobné recepty jako Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Plněná vepřová roláda s jablečno-ořechovou nádivkou
Plněná vepřová roláda s jablečno-ořechovou nádivkou Zdroj: Marek Kučera. 8x. Nevšední inspirace na nedělní pečínku z řeckých ostrovů. Koncepce je nám známá, ale provedení, troufáme si říci, nikoliv. Ovšem po vyzkoušení bude hned jasné, že tohle jídlo je hodné byzantských císařů. 8 porcí. 120 minut.
Podobné recepty jako Plněná vepřová roláda s jablečno-ořechovou nádivkou
Konfitovaná rajčata s česnekem v olivovém oleji
Postup přípravy. Předehřejte troubu na 180°C. Připravte pekáček nebo zapékací misku. Dejte do ní omytá cherry rajčata, přidejte snítky bylinek, celé oloupané stroužky česneku a přisypte sůl. Zalijte vše olivovým olejem a lžící promíchejte. Rajčata musí být v oleji ponořená, takže podle potřeby přípa
Podobné recepty jako Konfitovaná rajčata s česnekem v olivovém oleji
Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem
Pečená vejce představují zábavu pro celou rodinu, protože každý si může vytvořit misku podle svého vlastního přání. Rozložte na linku ramekiny, rajčatovou omáčku, smetanu, sýr, oregano a vejce. Pokud chcete, můžete jako nepovinné přísady přidat ještě fetu, čerstvou bazalku a restovaný špenát. 4 porc
Podobné recepty jako Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem
Poctivá jahodová zmrzlina
Postup přípravy. Jahody očistěte, umyjte a společně s jogurtem přidejte do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud nevznikne směs o konzistenci krému. Mezitím si v druhé misce připravte smetanu s cukrem, kterou rozmícháte dohladka. Nakonec obě směsi dobře promíchejte a dejte zmrazit. Poctivá jahodová zmr
Podobné recepty jako Poctivá jahodová zmrzlina
Vaječná sedlina do polévky
Vaječná sedlina do polévky Zdroj: Marek Kučera. 13x. Neboli „ssedlina“, jak se psávalo dříve. Je to velice jemná záležitost, používaná při slavnostních příležitostech. Možná že bude působit trochu pracně, ale během doby, kdy se vám bude vařit či péct vývar (zcela bez vaší asistence) to zvládnete hra
Podobné recepty jako Vaječná sedlina do polévky
Japonský ojakodon
Na kuřecí maso a cibuli nalijte opatrně, pomalu a rovnoměrně většinu rozšlehaných vajec, rendlík přiklopte a směs duste 1½ minuty. Přelijte zbývajícími vejci, znovu přiklopte a duste ještě půl minuty. Rendlík odstavte a obsah nechte 1 minutu odpočívat. Rýži rozdělte do misek, navrch upravte kuřecí m
Podobné recepty jako Japonský ojakodon