Svatomartinské hody (4.11.-12.11.)

Sdílejte obsah s přáteli

Na svatého Martina, který připadá na 11. listopadu nesmí na Vašem stole chybět Martinská husa (pečená husa ochucená pouze kmínem a solí) nebo nějaká jiná pečínka obsahující husí maso. Jaké by to ale byly Svatomartinské hody bez Svatomartinského vína, které je k dostání pouze v tomto období.

Staročeská husa s červeným zelím
Uložit recept!
recepty
recepty

Staročeská husa s červeným zelím

Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podáva...

Husí játra
Uložit recept!
recepty
recepty

Husí játra

Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé peči...

Pečená kachna se zelím
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená kachna se zelím

Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. ...

Svíčková s houskovým knedlíkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Svíčková s houskovým knedlíkem

Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...

Koprová omáčka s hovězím masem
Uložit recept!
recepty
recepty

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...

Perník
Uložit recept!
recepty
recepty

Perník

Perník je je populární český dezert, který se snadno upeče. Děti ho milují a rodiče také! Do mísy nasypeme mouku a při...

Naši partneři