Tiramisu
Jemný lahodný moučník připravíme snadno bez pečení. Jako sváteční zákusek ke kávě, nebo pohoštění pro přátele je jedinečn...
Bezinkový likér
Chcete na akcích a různých posezeních s přáteli zabodovat svým doma dělaným výrobkem, který bude mít říz? V tom případě v...
Tiramisu
Tradici má hlavně v Itálii, výraznou oblibu si ale získalo i v Česku. Proto také vznikla celá řada lokálních variací, kte...
Obrácený jablkový koláč s krémem recept
Postup přípravy receptu. Jablka zbavíme slupek a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na plátky nebo půlplátky (podle velikosti jablek), asi 5 mm silné.
Podobné recepty jako Obrácený jablkový koláč s krémem
Domácí tiramisu recept
Postup přípravy receptu. Nejdříve si uvaříme silné rozpustné kafe, do kterého přidáme dvě lžíce rumu, necháme odležet. V míse smícháme cukr, pomazánkové másla a šlehačku, vyšleháme do hustého krému.
Podobné recepty jako Domácí tiramisu
Smažená cuketa
Způsob přípravy. Mladou cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Do misky nasypeme hladkou mouku a cuketová kolečka v ní důkladně ze všech stran obalíme.
Podobné recepty jako Smažená cuketa
Špekové knedlíky pro silné muže
Špek rozkrájíme na kostičky a dáme škvařit. Na rozškvařený přidáme na kostičky pokrájené žemle, opečeme a necháme vychladnout. Mléko smícháme s vejci,
Podobné recepty jako Špekové knedlíky pro silné muže
Želatinová mňamka
Povrch pokryjeme vrstvou průhledné želatiny libovolné barvy - používám cukrárenské želé - extra silné. Je na 0,5 l tekutiny. 3. Příprava podle návodu začíná tuhnou po cca 10 minutách. Celá buchta se nechá dobře ztuhnout nejlépe přes noc - plátková želatina v jogurtu netuhne tak rychle jako želé navr
Podobné recepty jako Želatinová mňamka
Víno z jablečné šťávy recept
To jsou bludy. Jablečná šťáva kvasí a ne že kysá. A jak může být to víno silné bez ušlechtilých kvasinek. S divokými kvasinkami tak možná 11%
Podobné recepty jako Víno z jablečné šťávy
Sušená jablka a hrušky recept
Ze syrového ovoce vykrojíme jadřince a nakrájíme ho na plátky silné asi 0,3 - 0,5 cm. Je jen na vás, zda ovoce oloupete, nebo si uchováte vitamíny ve slupce. Pokud chceme, aby ovoce zůstalo po usušení světlé, vhazujeme při krájení plátky do octové vody a před sušením osušíme utěrkou.
Podobné recepty jako Sušená jablka a hrušky
Cmunda po kaplicku recept
Postup přípravy receptu. Brambory nastrouháme, přidáme všechny přísady, uzené maso nakrájíme na plátky, asi půl cm silné. Na pánev klademe bramborové těsto, na něj plátek masa a znovu bramborové těsto.
Podobné recepty jako Cmunda po kaplicku
Gratinované brambory recept
Postup přípravy receptu. Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Sýr nastrouháme. Do zapékací mísy dáme - olej,brambory (poskládáme na dno formy nebo je jen tak rozprostřeme).
Podobné recepty jako Gratinované brambory
Francouzská cibulačka recept
Cibuli nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo. Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut.
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Ryba po thajsku s restovaným česnekem
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám.
Podobné recepty jako Ryba po thajsku s restovaným česnekem
Židovské řízky
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme.
Podobné recepty jako Židovské řízky
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Šťavnaté maso v silné omáčce dostane každého. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima.
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Zapečená cuketa
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme slaninou a pokud se povede, dáme trochu i na boky pekáčku.
Podobné recepty jako Zapečená cuketa
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. 2 Obdélník alobalu pomastíme lžící oleje a klademe na něj silnější plátky ze tří brambor, které osolíme a okmínujeme.
Podobné recepty jako Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Salát z pečené mrkve a lilku recept
Postup přípravy receptu. Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce posolíme z obou stran a necháme 15-20 minut vybrečet. Troubu předehřejeme na 190°C.
Podobné recepty jako Salát z pečené mrkve a lilku
Krkovička pro vítanou návštěvu recept
Postup přípravy receptu. Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin.
Podobné recepty jako Krkovička pro vítanou návštěvu
Smažené řízky z krkovice
Krkovici nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné a přes fólii je lehce rozklepejte. Mouku důkladně osolte a opepřete, vejce prošlehejte v prostorné misce s mlékem a řízky postupně obalujte v mouce, vejcích a strouhance.
Podobné recepty jako Smažené řízky z krkovice
Rychlý ovocný koláč
Banány oloupeme, zbavíme vláken a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Dortovou formu a průměru 26 cm vymažeme máslem a poprášíme strouhankou. 2. Na dno nalijeme část těsta, poklademe plátky banánů a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě (180 °C) asi 40 minut.
Podobné recepty jako Rychlý ovocný koláč
Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře recept
Postup přípravy receptu. Maso naložíme do rozmarýnového oleje a necháme v chladu 24 hodin marinovat. Druhý den ho nakrájíme přes vlákno na stejné, 2-3 centimetry silné plátky.
Podobné recepty jako Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře
Smažená cuketa recept
Zbavíme jader a pokrájíme asi na 1 cm silné plátky (půlměsíčky). Takto připravenou cuketu obalíme v trojobalu. Podle chuti můžeme cuketu okořenit grilovacím kořením nebo česnekem, ale nesolíme ji. Sůl uvolňuje šťávy a cuketa by byla před smažením rozmočená.
Podobné recepty jako Smažená cuketa
Lilek a la parmigiana na grilu
Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem. Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky.
Podobné recepty jako Lilek a la parmigiana na grilu
Zelňáky jihočeské
Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme nožem nebo vykrajovátkem tvary, které chceme.
Podobné recepty jako Zelňáky jihočeské
Salát radicchio s ovocem recept
Salát omyjeme a nakrájíme na 1/2 cm silné proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Z oleje, citronové a pomerančové šťávy, česneku a koření utvoříme marinádu.
Podobné recepty jako Salát radicchio s ovocem
Cibulová polévka s bagetou recept
Cibuli oloupeme a nakrájíme na stejně silné měsíčky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme asi 10 minut. Poté přidáme trochu vinného octa, promícháme, zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném ohni zhruba 15-20 minut.
Podobné recepty jako Cibulová polévka s bagetou
Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně ...
Baklažány umyjeme, nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a posolíme. Necháme asi 1 hodinu stát, až se "vypotí" hořká šťáva.Mezi tím si připravíme
Podobné recepty jako Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně ...
Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku
Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky). 2 Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké kašičky, do které dáme pokrájené rybí maso a vše dobře promícháme, aby se každý kousek obalil.
Podobné recepty jako Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku
Košovská specialita
Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a zalejeme přiměřeným množstvím oleje. 2. Na drobné kostky nakrájíme okurky a feferonky a smícháme s masem. Nádobu přikryjeme a v chladničce necháme odležet 24 hodin.
Podobné recepty jako Košovská specialita
Šunka v listovém těstě
Těsto vyválíme 3 mm silné a posypeme polovinou sýra. Do středu vložíme plát šunky v celku a posypeme ji sýrem. Těsto přeložíme tak, aby šunka byla úplně zabalená.
Podobné recepty jako Šunka v listovém těstě
Plněná bageta
Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné plátky. Do každého kousku bagety nařízneme kapsu, kterou naplníme plátkem šunky, sýra a proužku bazalky. 3. V mléce rozkvedláme vejce, osolíme a opepříme. Plátky bagety v něm asi 20 minut máčíme.
Podobné recepty jako Plněná bageta
Houbové škvarky z václavek či bedel
Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně osolíme, v misce zlehka nadhodíme (jako palačinky), aby se kořením obalili všude, pak zaprášíme moukou, opět prohodíme a ihned dáme smažit do rozpálené
Podobné recepty jako Houbové škvarky z václavek či bedel
Kávový krém do dortu – Retro recept
Uvaříme čtvrt litru silné černé kávy, necháme vychladnout. Pak do ní rozkvedláme 5 dkg hrubé mouky a svaříme na hustou kaši při stálém míchání. Zvlášť utřeme 7 dkg vanilkového cukru se 7dkg másla (může být polovina i umělého tuku).
Podobné recepty jako Kávový krém do dortu – Retro
Sušenky s pekanovými ořechy
Položte koule na pečící plech tak, aby měly okolo sebe dost místa a rozmáčkněte je na ploché, asi 1,5 cm silné placičky. Pečte 10 - 12 minut tak, aby se zvedly, popraskaly, ale stále byly ještě měkké a trochu lepkavé.
Podobné recepty jako Sušenky s pekanovými ořechy
Jablkové chipsy recept
Omytá jablka nakrájíme na 1-2 mm silné plátky.Sušíme na 50 °C cca 8-9 hodin - jsou křupavé.
Podobné recepty jako Jablkové chipsy
Vepřová kýta Szegedin recept
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky cca 1,5 cm silné, obalíme v mleté maďarské paprice dle chuti osolíme, opepříme a lehce orestujeme, aby paprika nezhořkla. Přidáme na oleji opečenou cibulí a na drobno nakrájenou papriku a společně lehce do měkka.
Podobné recepty jako Vepřová kýta Szegedin
Panenka ve slanině s pepřovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu. Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné špalíčky, osolíme, špalíčky obalíme anglickou slaninou a vložíme do pekáčku, posypeme celým pepřem, podlijeme trochu vodou a pečeme do měkka při 180°C.
Podobné recepty jako Panenka ve slanině s pepřovou omáčkou