Kvašená zelenina Pickles recept
Pak zeleninu pořádně napěchujeme do kvašáku a nebo sklenice tak, abychom vytlačili všechen vzduch ze zeleniny a zároveň se na povrchu objevila přebytečná šťáva. Vždy by měla být zelenina potopená, jinak hnije. Teď je důležité zatížit zeleninu a nechat na teplém místě kvasit. Podle množství zeleniny
Podobné recepty jako Kvašená zelenina Pickles
Pickles s červenou řepou a křenem recept
Tématické fráze: kvašená červena řepa s křenem pickles recepty recept na pickles pickles recept zelí s červenou řepou a křenem recepty na pickles kvašené zelí s červenou řepou kvasena cervena repa pickles kvašák na pickles kvašená červená řepa recepty kvašené zelí s řepou kvasak recept kvašený salát
Podobné recepty jako Pickles s červenou řepou a křenem
Kvašený zeleninový salát Pickles
Na každý jeden kilogram zeleninové směsi přidáme 1 lžičku soli, podle chuti několik špetek kmínu a hořčičného semínka. Všechnu zeleninu mačkáme a mícháme v míse, dokud nepustí šťávu.
Podobné recepty jako Kvašený zeleninový salát Pickles
Nakládačky bez vaření aneb okurkové pickles
A právě to je na nakládačkách báječné. Takhle malé okurky nikdo nechce loupat, proto je bez většího rozmýšlení jíme jen tak, očištěné pod tekoucí vodou kartáčkem na zeleninu, téměř vždy i se slupkou. Nakl á dačky bez vaření aneb okurkové pickles; foto: RAW pro zdraví a krásu. RAW PRO ZDRAVÍ A KRÁSU.
Podobné recepty jako Nakládačky bez vaření aneb okurkové pickles
Květák nakládaný, sterilovaný
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme čisté sklenice. Velké růžičky květáku můžeme pokrájet a pro chuť můžeme do sklenic přidat bobkový list, celý pepř a nové koření.
Podobné recepty jako Květák nakládaný, sterilovaný
Zelné pickles s koprem a praženým kmínem recept ...
Sklenice proto uchováváme na talířku, plechu nebo misce. Kvasit necháme při pokojové teplotě 4-5 dní. Pak zelí ochutnejte, jestli už má říz dle vašeho gusta a případně šoupněte do lednice.
Podobné recepty jako Zelné pickles s koprem a praženým kmínem ...
Pickles ala čalamáda recept
Takto zpracovanou zeleninu dáme do hliněné nádoby, zatížíme talířkem s těžítkem. Necháme kvasit v místnosti kolem 20 stupňů Celsia po dobu 3 - 5 dní. Po této době otevřeme, přendáme do sklenice a uskladníme v lednici. Pickles ala čalamádu podáváme k hlavnímu chodu nejlépe polévkovou lžíci.
Podobné recepty jako Pickles ala čalamáda
Zelí s červenou řepou recept
Červenou řepu uvaříme v celku ve slané vodě, vychladlou oloupeme a nakrájíme na 1/4. Nakrouháme zelí a nastrouháme uvařenou červenou řepu, promícháme s olejem. Plníme do připravených sklenic, zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 40 min při 90°C.
Podobné recepty jako Zelí s červenou řepou
Kvašená zelenina Mixle v piksle recept
Nad zeleninou by měl zůstat asi 1 cm vytlačené vody. Pokud tomu tak není, vodu dolijeme, sklenice uzavřeme, naskládáme na plech nebo tác s vyšším okrajem (pro zachycení vytékající šťávy)a necháme v teple kvasit.
Podobné recepty jako Kvašená zelenina Mixle v piksle
Kvašáky
Zalijte studeným nálevem až po vrch, aby se k okurkám nedostal vzduch. Je potřeba, aby byly úplně ponořené, jinak by mohly začít hnít. Sklenice buď přikryjte víčkem, nebo čistým plátýnkem tak, aby z ní mohly unikat vznikající plyny. Nechte pět až devět dnů v teple kvasit.
Podobné recepty jako Kvašáky
Kvašáky II. recept
Poznámka. Někdy, pro chuť, přidám do jedné sklenice feferonku, někdo dává i stroužky česneku. Recept mám od staré paní, naší kamarádky, která dělává každý rok dlouhou řádku pětilitrových sklenic kvašáků a já jí to vždy záviděla.
Podobné recepty jako Kvašáky II.
Kimchi korejský fermentovaný salát recept
Ty rozebereme na jednotlivé listy. Úplně ty nejsilnější části listů odložíme a necháme si je pro přípravu jiného pokrmu. Ostatní listy vložíme do mísy, zasypeme asi třemi lžícemi soli a zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Vpřípadě nutnosti zatížíme třeba talířem. Tímto máme na 6 hodin se zelím vy
Podobné recepty jako Kimchi korejský fermentovaný salát
Pickles s žampiony recept
Takto zpracovanou zeleninu dáme do hliněné nádoby, zatížíme talířkem s těžítkem. Necháme kvasit v místnosti kolem 20 stupňů Celsia po dobu 3 - 5 dní. Po této době otevřeme, přendáme do sklenice a uskladníme v lednici. Pickles se žampiony podáváme k hlavnímu chodu alespoň v množství 1 - 2 polévkové l
Podobné recepty jako Pickles s žampiony
Pickle co dům dal
Tuto pickle dělám kdykoliv mi zůstanou v lednici kousky zeleniny, které by se pravděpodobně jinak nespotřebovaly. Používám okurku, květák, mrkev, brokolici, cibuli, česnek, čerstvé zelí...
Podobné recepty jako Pickle co dům dal
Zelí s křenem recept
Nakonec jsem nic nevyhodila a prostě použila na dušené kyselé zelí i s těmi paprikami, které jsem jen pokrájela, k masu a knedlíkům, protože samostatně to bylo hodně kyselé a nedalo se to jíst jako salát. Uvařené zelí s paprikami mělo ale dobrou a zajímavou chuť. Odpovědět
Podobné recepty jako Zelí s křenem
Zelí s medem recept
Na zvoleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme kmín, několik sekund restujeme a vysypeme obsah sklenice i s nálevem. Přidáme 1 PL medu, zmírníme teplotu a dusíme téměř na skus – cca 30 minut.
Podobné recepty jako Zelí s medem
Moje červená řepa recept
Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrájíme na kostičky). Dáme do sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem, který jsme si zcedili, aby tam nebyla hořčičná semena. Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová s
Podobné recepty jako Moje červená řepa
Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) recept ...
Správně by se to mělo teď dát do soudku, nebo větší sklenice a nechat to asi 3-4 týdny kysat jako zelí. Ale zatím mi to tak dlouho vydrželo jen jednou. V Kambodži se to podává jako příloha k masům a rybě. Samotnou pastu bez zelí a ředkve jsme vyzkoušeli na naložení ryb a kuřat na grilování a bylo to
Podobné recepty jako Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) ...
Zelenina do polévky recept
Taky bych chtěla přispět s receptem,jestli někoho zaujme.Zeleninu,co kdo má rád,mrkev,celer,petržel,kedlubna,kapusta,i růžičková,hlávkové zelí,prostě jak kdo si troufá,vše se namele na masovém strojku,na kilo namleté směsi půl kila soli,dobře promíchat,naplnit sklenice a bez zavaření vydrží i několi
Podobné recepty jako Zelenina do polévky
Salát z červené řepy recept
Tenhle salát je moc dobrý, jen přidávám ještě olej. Udělám ho do 2l sklenice a je v lednici. Manžel si ho oblíbil a dává si ho jen tak později večer k televizi Ještě jsem si vzpomněla, řepu na hrubém struhadle, křen na jemno. Nevím, jestli dáváte sůl, ale já ten salát i trochu solím
Podobné recepty jako Salát z červené řepy
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky, mrkev a petržel nakrájíme na 2 - 3 cm kousky, celer na 1 cm plátky a ty na 2 - 3 cm velké kousky.
Podobné recepty jako Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Červená řepa recept
Aleno troubu si rozehřeji na 180 °C. Do trouby dám plech a do něj tak asi 2 cm vody (dle hloubky plechu). Naskládám sklenice a nechám je tam 20 minut. Potom je vyndám a otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout zabalené v utěrce. Odpovědět
Podobné recepty jako Červená řepa
Zelí s cuketou třetinové recept
1 sklenice marinovaného zelí 500 g cukety 2 střední cibule kmín podle chuti lžička cukru olej (na smažení cibule) 1 strouhaný syrový brambor na zahuštění - lze zahustit podle zvyklostí špetka soli vinný ocet na dochucení - lze použit i normální nebo jablečný ocet. Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři.
Podobné recepty jako Zelí s cuketou třetinové
Červené zelí trochu jinak recept
Na trošce tuku osmahneme pokrájenou cibuli a současně přidáme cukr. Když cukr zkaramelizuje - musí se to ohlídat, jinak z toho jsou cibulové karamely - šoupne se do toho sklenka vína. Necháme vyvařit a pak už se jen přidá zelí a normálně dovaří. Pokud je to příliš sladké, přidá se trochu octa. Zálež
Podobné recepty jako Červené zelí trochu jinak
Nakládaná zelenina recept
Je povícero různých rozpisů na takto připravenou zeleninovou směs. Kdysi jsem dělala s máslem a bylo tam více druhů zeleniny, už si ale bohužel přesně nevzpomenu. Vím že mi sklenice vydržely, nekazily se a nemuselo se dávat tolik soli, jako při nakládaní jen s ní. Ještě jsem si vzpomněla, že sklenič
Podobné recepty jako Nakládaná zelenina
Jablkový křen recept
Očištěný křen nakrájím na kolečka a umelu na masovém strojku-nejsou žádné zbytky jako při strouhání.Pomletý křen namačkám do zavařovací sklenice asi 2 cm od vrchu a zaliju plnotučnou hořčicí asi 1 cm.Hořčice časem vysychá ale při odebírání křenu se promíchá a doplní čerstvou. Takto vydrží v ledničce
Podobné recepty jako Jablkový křen
Zelenina v soli recept
Zeleninu v soli dělám leta a mám na ni tento recept. 3 kg mrkve, 1 kg celeru, 1 kg petržel,1 kg cibule, 0,5 kg rajčat červených i zelených, O,25 kg papriky červené i zelené,O,25 kg česneku a 1 kg soli. Zeleninu nasekáme na robotě nebo i nastrouháme.Na míse promícháme
Podobné recepty jako Zelenina v soli
Salát z kvašeného zelí a zeleniny recept
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na trochu vetší pánvi. Přidáme mraženou zeleninu a spolu s cibulí ji chvilku osmahneme. Pak přidáme kvašené zelí, které jsme si napřed propláchli ve vodě aby nebylo moc kyselé, jen ho trochu zamícháme se zeleninou, tak 2 minuty a dáme do mísy.
Podobné recepty jako Salát z kvašeného zelí a zeleniny
Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem recept ...
Zalijeme octem a vaříme na mírném ohni cca 15 minut. Až se ocet odvaří, přidáme víno a uděláme to samé. Nezapomínat na míchání. Přidáme zelí, vložíme bob. listy, zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Kdo nemá odvahu, přilije cca 2 dl vody. Přidáme ještě oloupaná, jader zbavená a na plátky nakrájená j
Podobné recepty jako Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem ...
Kvašená zelenina přírodní
Křížem nařízneme cibule a vršek paprik, celer nakrájíme na 1 cm plátky, menší hlávky zelí na čtvrtky, květák na růžičky. Svaříme vodu se solí (1 l vody - 3 zarovnané lžíce soli). Studeným nálevem zalejeme poskládanou zeleninu do 3 l sklenice, zatížíme a necháme při pokojové teplotě zkvasit (je to ho
Podobné recepty jako Kvašená zelenina přírodní
Kvašená malinovka recept
Suché maliny napěchujeme do 3 l sklenice, převážeme celofánem a necháme na okně v pokojové teplotě asi 3 dny. Maliny sesednou a mírně vykvasí. Pak je necháme v cedníku přes plátno vykapat, trochu vymačkáme (ale ne moc, šťáva by byla kalná). Kolik váží šťáva, tolik dáme cukru a společně necháme přejí
Podobné recepty jako Kvašená malinovka
Marmeláda v pekárně
Marmelády a džemy dělám tradičně na plotně, přeliju do čistých sklenic, víčka (používám sklenice od jogurtů Madeta) minutku dvě převařím, hned uzavřu, na chvilku překlopím dnem vzhůru, pak zase obrátím, překryji utěrkou, aby chladly pomaleji. Skladuji v běžné skříňce, nic se nekazí. Myslím, že podst
Podobné recepty jako Marmeláda v pekárně
Moravská čalamáda recept
Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme nadrobno. Vše pečlivě prosypeme solí, promícháme a vložíme do plátěného sáčku. Ten zavěsíme nad nádobu, do které vykape (necháme přes noc) šťáva ze zeleniny. Šťávu si můžeme uschovat a použít ji třeba pod maso na dušení. Vykapanou zeleninu dáme druhý den do mís
Podobné recepty jako Moravská čalamáda
Salát z červeného zelí III.
Zelí nakrájíme nadrobunko, stejně tak i cibulku a sýr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce (na kostičky), dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme a necháme
Podobné recepty jako Salát z červeného zelí III.
Nakládaná kořenová zelenina recept
Zeleninu napěchujeme do vymytých, horkou vodou vypařených sklenic, nejlépe od dětských přesnídávek. Zalijeme nálevem a navrch přidáme kávovou lžičku oleje. Hrdlo sklenice pečlivě otřeme čistou utěrkou a pevně uzavřeme. Kořenovou zeleninu zavařujeme 20 minut při 80 °C.
Podobné recepty jako Nakládaná kořenová zelenina