Domácí uzené na polský způsob recept
Udíme podle tohoto receptu,jednoduché a moc dobré.Ty svázané kusy jsou šrůtky v udící punčoše, je to bezva věc, dávali jsme do ní jak kusy kýty, tak kuřata.Dá se koupit na netu, stejně jako salámové střívko na domácí uzení sýrů.Výborné jsou též rybky,kupujem tolstolobiky cca 4-5 kg,udíme před Vánoce
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Tradiční utopenci recept
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Z octa, vody, cukru a koření si připravíme nálev, který 10 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout. Buřty podélně nakrojíme, posypeme paprikou a pomažeme hořčicí. Do řezu vložíme kolečka cibule. Tradiční utopence naskládáme do sklenice a zalijeme je vychladl
Podobné recepty jako Tradiční utopenci
Rybí salát II.
deko sladkokyselý nálev. majonéza tatarská omáčka může být i light. Postup přípravy receptu. 1. Ryby vykucháme, vyčistíme a ponoříme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme, vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjdou od kosti. Ryby vyjmeme z vody a necháme vychladnout. 2. Cibuli roz
Podobné recepty jako Rybí salát II.
Marinované ryby
Může být ostřejší, ale sladkokyselý je ideální, proto lze použít znojemský okurkový. V octovém nálevu necháme ryby den či dva proležet v chladu. Pak ryby z láku vyjmeme a vyčkáme z nich tekutinu. Octový nálev z mísy vylejeme a do čisté mísy dáme zpátky ryby, ty zasypeme kořením, cibulí a zalijeme ol
Podobné recepty jako Marinované ryby
Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Želatinu připravíme dle návodu. Buď si uděláme sladkokyselý nálev (podobně jako na okurkový salát, jen o něco kyselejší) nebo použijeme nálev ze sterilované zeleniny, který dle chuti naředíme vodou. Přidat povařit do nálevu můžeme i bobkový list a nové koření. Uvařenou želatinu nelijeme na závitky v
Podobné recepty jako Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Sladkokyselý sterilovaný květák
Sladkokyselý sterilovaný květák; foto: V kuchyni vždy otevřeno. V kuchyni vždy otevřeno. Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
Podobné recepty jako Sladkokyselý sterilovaný květák
Bramborový salát s matjesy
lžíce sladkokyselý nálev z okurek pepř mletý 2 lžíce kopr (Lze i zmrazeného nebo sušeného) Postup přípravy receptu. 1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut, poté slijeme a necháme vychladnout, oloupeme nebo necháme ve slupce. Ředkvičky očistíme a opláchneme, nakrájíme na kolečka, okurk
Podobné recepty jako Bramborový salát s matjesy
Nové recepty
Brambory nakrájíme na silnější plátky, klobásu oloupeme a také rozkrájíme na tenčí kolečka. Ocet, cukr a vodu svaříme na sladkokyselý nálev, bylinky... více o Salát z brambor s klobásou a bylinkami
Podobné recepty jako Novéy
Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Brambory nakrájíme na silnější plátky, klobásu oloupeme a také rozkrájíme na tenčí kolečka. Ocet, cukr a vodu svaříme na sladkokyselý nálev, bylinky... více o Salát z brambor s klobásou a bylinkami
Podobné recepty jako Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené