Nakládané ryby na kyselo
Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce).
Podobné recepty jako Nakládané ryby na kyselo
Kvašené okurky
Na litr vody poctivou plnou lžíci soli, to je tak akorát. Do pětilitrovky dám na dno patičku chleba (lépe zakvasí) kopr, vinný list. Kdo nemá vinný list, může nahradit višňovým) Vše samozřejmě řádně opláchnuté a vydrbané.Okurky před pokladením do lahve propíchám silnější jehlou, aby z nich lépe unik
Podobné recepty jako Kvašené okurky
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Kapary v jakémkoliv nálevu vyndáte ze skleničky, dáte do studené vody na 10-15 minut a jak vinný ocet tak slaný nálev se vylouží. Vyndat ze studené vody, dát na malé sítko a přejít ještě pod studenou vodou. Pak nakrájet a použít podle receptu.
Podobné recepty jako Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Buchty těsto z domácí pekárny
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO (pekárna ETA, Vega, Clatronic). Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby na pomoučený stůl a rozdělíme na stejnoměrné kousky (cca 20), které plníme jednotlivými náplněmi.
Podobné recepty jako Buchty těsto z domácí pekárny