Sněhový krém do kremrolí recept
Z bílků ušleháme tuhý sníh, nejdříve našleháme a postupně po troškách přidáváme cukr moučku. Vodu s krupicovým cukrem převaříme na nit. Vaříme, dokud cukrová voda mezi prsty netvoří nit, to znamená namočit prst do rozvaru, prsty zmáčkneme a roztáhneme, mezi nimi by se měla utvořit nit.
Podobné recepty jako Sněhový krém do kremrolí
Dort z třešňovým rozvarem s likérovým krémem (i jako ...
Krém rozdělíme na dvě části. Jednu část krému smícháme s částí ovocného rozvaru. Spodní díl korpusu potřeme po obvodu částí světlého krému a do jeho středu poklademe lžící rozvar z třešní. Přiklopíme druhým dílem korpusu, který potřeme jen krémem.
Podobné recepty jako Dort z třešňovým rozvarem s likérovým krémem (i jako ...
Sníh do kremrolí
Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu p
Podobné recepty jako Sníh do kremrolí
Indiánci
na středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu (cukrový rozvar)-očko z drátu ponoříme do rozvaru a vyjmeme, jakmile vyfoukneme jednu bublinu, ztlumíme oheň a zároveň dáme šlehat do robotu na plný chod bílky s moučkovým cukrem.Znovu zkusíme rozvar a vaříme tak dlouho, dokud se v očku n
Podobné recepty jako Indiánci
Domácí ořechové laskonky s máslovým krémem
Sníh z bílků začněte šlehat na velmi nízký stupeň a tenoučkým pramínkem po hraně misky vlévejte cukrový rozvar. Až do směsi nalijete všechen rozvar, přidejte půl lžičky kvasného octa a šlehejte do zchladnutí – cca do 30 °C. Intenzitu můžete trochu zvýšit.
Podobné recepty jako Domácí ořechové laskonky s máslovým krémem
Kremrole
Jakmile cukrový rozvar dosáhne teploty 121 °C, stáhneme ho z ohně a za stálého šlehání vysokou rychlostí ho přiléváme tenkým praménkem k vyšlehaným bílkům. Poté rychlost šlehače stáhneme na střední a ve šlehání pokračujeme až do okamžiku, kdy sníh dosáhne pokojové teploty (15–20 minut).
Podobné recepty jako Kremrole
Labužo krém (z bílků) recept
Z hmoty uvaříme sirup, jestli je hotový, zjistíme tak, že ho kápneme do studené vody. Správný sirup bude ve vodě držet tvar, dají se z něho formovat kuličky (viz. foto). Tato konzistence vznikne zhruba do 15-ti minut. Když to máme hotové, přidáme do sirupu trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně ro
Podobné recepty jako Labužo krém (z bílků)
Lehký jahodový sorbet recept
Z bílků ušleháme tuhý sníh. K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody, citronovou šťávu a promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji. Jahodový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do
Podobné recepty jako Lehký jahodový sorbet
Jablečné řezy s kokosem a smetanou recept
Vyšleháme žloutky s vodou a cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 170°C dorůžova. Mezitím si jablka pokrájíme na kousky, přidáme cukr, mleté koření a rum. Pod pokličkou dusíme, až se jablka částeč
Podobné recepty jako Jablečné řezy s kokosem a smetanou
Mechový (špenátový) dort recept
Do vyšlehaných žloutků vmíchat špenátovou kaši a postupně přimíchat i sníh z bílků. Nakonec vmíchat prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto vylít do formy a dát péct. Cca po 30-40 minutách zkoušíme špejlí. Svaříme si cukr s limetkovou šťávou a nastrouhanou kůrou, vychladlou pak pokapeme vychladlý
Podobné recepty jako Mechový (špenátový) dort
Lehký jahodový sorbet recept
Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody, citronovou šťávu a promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. P
Podobné recepty jako Lehký jahodový sorbet
Tvarohovo-smetanový dortík s barevným želé recept ...
Postup přípravy receptu. Nejprve upečeme klasický piškotový korpus, tj. - našleháme žloutky s cukrem a kapkou horké vody,přidáme po částech prosátou mouku a sníh ušlehaný ze dvou bílků a upečeme ve vymazané dortové formě asi 15 minut na 170 st. Na vychladlý korpus nalijeme předem vytvořenou tvarohov
Podobné recepty jako Tvarohovo-smetanový dortík s barevným želé ...
Domácí indiánci recept
Kvalitní recept na pořádné domácí indiánky. Je to vážně dobrota! Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí indiánci
Jahodovo-pomerančový sorbet recept
Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré společně s vymačkanou pomerančovou šťávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody s pomerančem, promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu prom
Podobné recepty jako Jahodovo-pomerančový sorbet
Indiánky recept
Původně jsem pekla jako vánoční cukroví, ale nějak se to chytlo a můžu dělat stále dokola a pořád je jich málo. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Indiánky
Sachrův dort recept
Z bílků, soli, krystalového cukru a vanilkového cukru vyšleháme sníh. Opatrně ho po částech vmícháme do těsta. Nakonec přes sítko proséváme mouku a jemně vmícháváme (opatrnost je na místě, těsto musí zůstat jemné a nadýchané, ideálně to jde postupně, vmíchávat jen stěrkou). Pečeme (vymazaná, vysypan
Podobné recepty jako Sachrův dort
Haloweenští duchové recept
Z bílků se špetkou soli našleháme pevný sníh a pomalu do něj za stálého míchání přidáváme horkou cukrovou směs. Přidáme želatinu a mícháme, dokud směs zcela nevychladne. Vychlazenou hmotu dáme do cukrářského sáčku s širším nástavcem a tvoříme "duchy" velké asi 5 - 6 cm. Z roztavené čokolády vyvaruje
Podobné recepty jako Haloweenští duchové
Sacher dort original recept
Recept na originální Sacher dort přímo od uznávaného rakouského cukráře. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Sacher dort original
Jahodové tiramisu recept
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky - z bílků ušleháme pevný sníh, žloutky pak ušleháme se 4 lžícemi cukru do pevné světlé pěny. Ke žloutkům vmícháme mascarpone a nakonec opatrně zabalíme i sníh. Do mísy vrstvíme sladkou hmotu, na ni piškoty omočené v jahodovém rozvaru, posypeme nasekanými zbylými
Podobné recepty jako Jahodové tiramisu
Žabí huby recept
Já z těsta na podvodnice dělám 3 druhy, vykrajované, žabí tlamy a obloučky, ty se namočí v citronovém rozvaru a potom obalí v moučkovém cukru s vanilkovým. Odpovědět. Vlada@50 . 10. 12. 2020 16:35:48. Veronika.Hrozna: Vajíčkem se těsto nepotírá, do náplně dávám 4 lžíce 12%smetany,2 lžíce 37.5% české
Podobné recepty jako Žabí huby
Punčový dort fialový recept
Piškot z plechu nakrájíme na proužky asi 5 cm, každý proužek zvlášť namočíme střídavě do žlutého rozvaru, potom do růžového a skládáme do formy na namazanou spodní půlku korpusu. Nakonec přiklopíme horním plátem, který jsme také natřeli marmeládou. Dort hodně zatížíme, necháme do druhého dne odležet
Podobné recepty jako Punčový dort fialový
Piňa colada mini cheescake recept
trochu ananasové štávy z plechovky kokos limetka na ozdobení . Postup přípravy receptu. Sušenky rozemeleme a spojíme s rozpuštěným máslem. Tuto směs namačkáme do muffinových formiček silikonových a zapečeme v troubě na 180°C aspoň 10 minut. Na vychladlý korpus přidáme směs, kterou jsme si připravili
Podobné recepty jako Piňa colada mini cheescake