Velikonoční sekaná
...uvítáme jaro. Sekaná má svůj původ už ve středověku, který se v našich představách ukazuje jako ... masa. Roli hrála také doba přípravy. Ve středověku se maso nemlelo, nebylo čím, mlýnky přišly na...
Dresing na kebab
...má bohatou historii, která sahá hluboko do středověku. Kolébkou tohoto jídla je podle indicií Irák,...
Sladká kolečka-recept ze středověku
Sladká kolečka-recept ze středověku. Hodnocení receptu je 5. Anýz podrvíme v mažiari.Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom cca 3 cm….
Podobné recepty jako Sladká kolečka-recept ze středověku
Syrná kaše s medem recept
Jde o středověký pokrm, jehož název jsem zaznamenala v jakési Vondruškově knize. Dopátrala jsem se knihy Magdalény Beranové Jídlo a pití v pravěku a středověku, kde se o něm také zmiňuje.
Podobné recepty jako Syrná kaše s medem
Bochánky
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Víte jak vznikla tradice Českého piva? Ingredience receptu. 4 1/4 hrnku hladké mouky 3 vejce 1/2 hrnku rozpuštěného másla 1/2 hrnku cukru krupice 2 balíčky droždí 1 hrnek vlažné vody 1 lžička soli; Způsob přípravy. Tyto kynuté bochá
Podobné recepty jako Bochánky
Hovězí přední
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády. Využijte všechny zdravé látky v potravinách díky jejich párování. Ingredience receptu. 800 g předního hovězího masa 3 mrkve 1 kořenová petržel 1 cibule olivový olej hladká mouk
Podobné recepty jako Hovězí přední
Kuřecí křídla Kare Kare
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1,8 kg kuřecích křídel rostlinný olej na smažení marináda: 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 1 lžička mletého černého pepře 1 lžička kajenského pepře 1 lžička nastrouhaného zázvoru 5 stroužků česneku, naseka
Podobné recepty jako Kuřecí křídla Kare Kare
Ragú z hovězích žeber
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Ragú z hovězích žeber
Slaný koláč s pórkem
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Slaný koláč s pórkem
Asijská kuřecí nudlová polévka
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1/2 l kuřecího vývaru 2 šálky vody 400 g kuřecích prsou 1 lžíce strouhaného zázvoru 2 oloupané stonky citronové trávy 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru 1 lžíce sušeného česneku 1 lžíce limetkové šťávy 1 c
Podobné recepty jako Asijská kuřecí nudlová polévka
Brusinková omáčka
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Brusinková omáčka
Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře
Neodvažuji se vůbec odhadnout stáří receptu, jen to, že ho vařila babička mé babičky - asi ještě ve středověku, ale pozor! Je levná - zasytí a to je dnes k nezaplacení! Moje děti ji zbožňují odmala, leč dcera s tou její dietou, Alpro - to už je trochu jiné, opečené by neměla taky... Odpovědět
Podobné recepty jako Staročeská bílá polévka z babiččinaáře
Vaječný likér s vanilkou
Sladký nápoj z mléka a žloutků znali už ve středověku, v roce 1270 ho údajně odmítl na smrtelné posteli francouzský král Ludvík IX., aby neporušil půst. K postnímu adventu a svátkům se tak vlastně nehodí, ale stal se už vánoční tradicí, kterou si každá rodina připravuje podle svého receptu stejně ja
Podobné recepty jako Vaječný likér s vanilkou
Zastřené vejce Benedikt s odlehčenou holandskou omáčkou ...
Ačkoliv vejce znali lidé od doby, kdy chovali slepice a holandskou omáčku pravděpodobně už ve středověku, spojit obé napadlo až kuchaře v 19. století. Přesná historie ikony nedělních snídaní však není známá. Zatímco historikové hledají první zmínky, připravte si moderní odlehčenou holandskou omáčku.
Podobné recepty jako Zastřené vejce Benedikt s odlehčenou holandskou omáčkou ...
Masové hašé recept
Když přišli do českých zemí ve středověku němečtí kolonisté, taky mluvili německy a mnozí jejich potomci se česky nenaučili ani po staletích. A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha... , stejně jako se z italských
Podobné recepty jako Masové hašé
Salát z kuskusu s kuřecím masem a zeleninou
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Salát z kuskusu s kuřecím masem a zeleninou
Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají. Zchlaďte se v tropických letních dnech ochlazujícími jin potravinami… Ingredience receptu. červená paprika - mletá řepkový olej kmín
Podobné recepty jako Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Pečený losos s brambory
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Pečený losos s brambory
Smažené cibulové kroužky
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Smažené cibulové kroužky
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Rajská polévka
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Rajská polévka
Kvašáky
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1 kg okurek čerstvý kopr mořská sůl (2,5 lžíce na 1 l vody) vinné listy; Způsob přípravy. Do velké zavařovací sklenice naskládáme na dno čerstvé snítky kopru a vinné listy. Na to položíme vrstvu dobře omytých ok
Podobné recepty jako Kvašáky
Brownies s čokoládou
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Brownies s čokoládou
Vánoční dýňový chléb
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Vánoční dýňový chléb
Kuřecí tortilla
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Zchlaďte se v tropických letních dnech ochlazujícími jin potravinami… 3 osvěžující drinky pro horké letní dny. Ingredience receptu. 4 chleby tortilla 1 velké rajče 8 listů zeleného salátu 250 g kuřecích prsou 4 listy červené čekanky
Podobné recepty jako Kuřecí tortilla
Thajská dýňová polévka
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Peče celá země se dočká druhé řady! Vysílat se bude příští rok. Ingredience receptu. 1,5 kg oloupané a nahrubo nasekané dýně 4 lžičky slunečnicového oleje 650 ml zeleninového vývaru 1 nasekaná chilli paprička 400 ml kokosového mléka
Podobné recepty jako Thajská dýňová polévka
Bezlepkový piškot
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Peče celá země se dočká druhé řady! Vysílat se bude příští rok. Ingredience receptu. 180 g bezlepkové mouky 180 g cukru krupice 1,5 lžičky kypřícího prášku 6 vajec 6 lžic vlažné vody 1 lžíce másla; Způsob přípravy. Vejce ušleháme s
Podobné recepty jako Bezlepkový piškot
Těsto na palačinky
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Těsto na palačinky
Hovězí ořech
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1,5 kg hovězího ořechu 250 ml červeného vína 250 ml hovězího vývaru 2 mrkve 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce sušené majoránky špetka barevného mletého pepře špetka soli olivový olej hladká mouka Způsob přípra
Podobné recepty jako Hovězí ořech
Domácí bramborové knedlíky
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Podobné recepty jako Domácí bramborové knedlíky
Skořicové koblihy
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Víte jak vznikla tradice Českého piva? Ingredience receptu. 400 g polohrubé mouky 40 g cukru moučka 220 ml teplého mléka 2 žloutky 25 g kvasnic citronová kůra z 1 citronu 80 g skořicového cukru sůl; Způsob přípravy. Skořicové koblih
Podobné recepty jako Skořicové koblihy
Piškotový korpus
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají. Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády. Top 5 potraviny s vysokým obsahem vápníku… Nové video recepty. Marinovaná krk
Podobné recepty jako Piškotový korpus
Banánový chléb
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Tipy jak správně zmrazit a rozmrazit potraviny. Na co si dát pozor? Ingredience receptu. 3 zralé banány 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů 3 vejce 1/2 lžičky vanilkového cukru 1/4 hrnku mléka 2 2/3 hrnku Original Bisquick mix 2/3
Podobné recepty jako Banánový chléb
Nepečené cukroví ze sušeného ovoce
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Top 5 potraviny s vysokým obsahem vápníku… Ingredience receptu. 100 g měkkých sušených datlí 2 lžičky kokosového oleje 50 g sušených třešní nebo višní 50 g měkkých sušených meruněk 1 lžíce opečeného sezamového semínka nebo strouhané
Podobné recepty jako Nepečené cukroví ze sušeného ovoce
Čokoládový brownie koláč
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají. Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády. Top 5 potraviny s vysokým obsahem vápníku… Nové video recepty. Marinovaná krk
Podobné recepty jako Čokoládový brownie koláč
Kentucké dušené hovězí
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1,3 kg hovězí kližky 3 brambory 3 mrkve 1/2 hrnku hovězího vývaru 2 hrnky nakrájených rajčat 2 stroužky česneku 6 snítek čerstvé zelené petrželky 1/4 lžičky mletého nového koření 3 lžíce rostlinného oleje 1/4 lž
Podobné recepty jako Kentucké dušené hovězí