Sdílet:

Středověku recept


Středověku recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Středověku, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Středověku. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Středověku receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Velikonoční sekaná
Uložit recept!
recepty
recepty

Velikonoční sekaná

...uvítáme jaro. Sekaná má svůj původ už ve středověku, který se v našich představách ukazuje jako ... masa. Roli hrála také doba přípravy. Ve středověku se maso nemlelo, nebylo čím, mlýnky přišly na...

Dresing na kebab
Uložit recept!
recepty
recepty

Dresing na kebab

...má bohatou historii, která sahá hluboko do středověku. Kolébkou tohoto jídla je podle indicií Irák,...

Sladká kolečka-recept ze středověku

Sladká kolečka-recept ze středověku. Hodnocení receptu je 5. Anýz podrvíme v mažiari.Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom cca 3 cm….

Podobné recepty jako Sladká kolečka-recept ze středověku

Syrná kaše s medem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Syrná kaše s medem recept

Jde o středověký pokrm, jehož název jsem zaznamenala v jakési Vondruškově knize. Dopátrala jsem se knihy Magdalény Beranové Jídlo a pití v pravěku a středověku, kde se o něm také zmiňuje.

Podobné recepty jako Syrná kaše s medem

Bochánky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bochánky

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Víte jak vznikla tradice Českého piva? Ingredience receptu. 4 1/4 hrnku hladké mouky 3 vejce 1/2 hrnku rozpuštěného másla 1/2 hrnku cukru krupice 2 balíčky droždí 1 hrnek vlažné vody 1 lžička soli; Způsob přípravy. Tyto kynuté bochá

Podobné recepty jako Bochánky

Hovězí přední recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí přední

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády. Využijte všechny zdravé látky v potravinách díky jejich párování. Ingredience receptu. 800 g předního hovězího masa 3 mrkve 1 kořenová petržel 1 cibule olivový olej hladká mouk

Podobné recepty jako Hovězí přední

Rohlíky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rohlíky

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Rohlíky

Kuřecí křídla Kare Kare recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuřecí křídla Kare Kare

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1,8 kg kuřecích křídel rostlinný olej na smažení marináda: 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 1 lžička mletého černého pepře 1 lžička kajenského pepře 1 lžička nastrouhaného zázvoru 5 stroužků česneku, naseka

Podobné recepty jako Kuřecí křídla Kare Kare

Ragú z hovězích žeber recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Ragú z hovězích žeber

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Ragú z hovězích žeber

Slaný koláč s pórkem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Slaný koláč s pórkem

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Slaný koláč s pórkem

Asijská kuřecí nudlová polévka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Asijská kuřecí nudlová polévka

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1/2 l kuřecího vývaru 2 šálky vody 400 g kuřecích prsou 1 lžíce strouhaného zázvoru 2 oloupané stonky citronové trávy 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru 1 lžíce sušeného česneku 1 lžíce limetkové šťávy 1 c

Podobné recepty jako Asijská kuřecí nudlová polévka

Brusinková omáčka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Brusinková omáčka

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Brusinková omáčka

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře

Neodvažuji se vůbec odhadnout stáří receptu, jen to, že ho vařila babička mé babičky - asi ještě ve středověku, ale pozor! Je levná - zasytí a to je dnes k nezaplacení! Moje děti ji zbožňují odmala, leč dcera s tou její dietou, Alpro - to už je trochu jiné, opečené by neměla taky... Odpovědět

Podobné recepty jako Staročeská bílá polévka z babiččinaáře

Vaječný likér s vanilkou

Sladký nápoj z mléka a žloutků znali už ve středověku, v roce 1270 ho údajně odmítl na smrtelné posteli francouzský král Ludvík IX., aby neporušil půst. K postnímu adventu a svátkům se tak vlastně nehodí, ale stal se už vánoční tradicí, kterou si každá rodina připravuje podle svého receptu stejně ja

Podobné recepty jako Vaječný likér s vanilkou

Zastřené vejce Benedikt s odlehčenou holandskou omáčkou ...

Ačkoliv vejce znali lidé od doby, kdy chovali slepice a holandskou omáčku pravděpodobně už ve středověku, spojit obé napadlo až kuchaře v 19. století. Přesná historie ikony nedělních snídaní však není známá. Zatímco historikové hledají první zmínky, připravte si moderní odlehčenou holandskou omáčku.

Podobné recepty jako Zastřené vejce Benedikt s odlehčenou holandskou omáčkou ...

Masové hašé recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Masové hašé recept

Když přišli do českých zemí ve středověku němečtí kolonisté, taky mluvili německy a mnozí jejich potomci se česky nenaučili ani po staletích. A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha... , stejně jako se z italských

Podobné recepty jako Masové hašé

Salát z kuskusu s kuřecím masem a zeleninou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Salát z kuskusu s kuřecím masem a zeleninou

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Salát z kuskusu s kuřecím masem a zeleninou

Rychlý guláš s bramborami a smetanou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rychlý guláš s bramborami a smetanou

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají. Zchlaďte se v tropických letních dnech ochlazujícími jin potravinami… Ingredience receptu. červená paprika - mletá řepkový olej kmín

Podobné recepty jako Rychlý guláš s bramborami a smetanou

Pečený losos s brambory recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pečený losos s brambory

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Pečený losos s brambory

Smažené cibulové kroužky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Smažené cibulové kroužky

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Smažené cibulové kroužky

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

Rajská polévka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rajská polévka

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Rajská polévka

Kvašáky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašáky

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1 kg okurek čerstvý kopr mořská sůl (2,5 lžíce na 1 l vody) vinné listy; Způsob přípravy. Do velké zavařovací sklenice naskládáme na dno čerstvé snítky kopru a vinné listy. Na to položíme vrstvu dobře omytých ok

Podobné recepty jako Kvašáky

Brownies s čokoládou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Brownies s čokoládou

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Brownies s čokoládou

Vánoční dýňový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vánoční dýňový chléb

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Vánoční dýňový chléb

Kuřecí tortilla recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuřecí tortilla

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Zchlaďte se v tropických letních dnech ochlazujícími jin potravinami… 3 osvěžující drinky pro horké letní dny. Ingredience receptu. 4 chleby tortilla 1 velké rajče 8 listů zeleného salátu 250 g kuřecích prsou 4 listy červené čekanky

Podobné recepty jako Kuřecí tortilla

Thajská dýňová polévka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Thajská dýňová polévka

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Peče celá země se dočká druhé řady! Vysílat se bude příští rok. Ingredience receptu. 1,5 kg oloupané a nahrubo nasekané dýně 4 lžičky slunečnicového oleje 650 ml zeleninového vývaru 1 nasekaná chilli paprička 400 ml kokosového mléka

Podobné recepty jako Thajská dýňová polévka

Bezlepkový piškot recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bezlepkový piškot

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Peče celá země se dočká druhé řady! Vysílat se bude příští rok. Ingredience receptu. 180 g bezlepkové mouky 180 g cukru krupice 1,5 lžičky kypřícího prášku 6 vajec 6 lžic vlažné vody 1 lžíce másla; Způsob přípravy. Vejce ušleháme s

Podobné recepty jako Bezlepkový piškot

Těsto na palačinky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Těsto na palačinky

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Těsto na palačinky

Hovězí ořech recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí ořech

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1,5 kg hovězího ořechu 250 ml červeného vína 250 ml hovězího vývaru 2 mrkve 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce sušené majoránky špetka barevného mletého pepře špetka soli olivový olej hladká mouka Způsob přípra

Podobné recepty jako Hovězí ořech

Domácí bramborové knedlíky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí bramborové knedlíky

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají

Podobné recepty jako Domácí bramborové knedlíky

Skořicové koblihy recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Skořicové koblihy

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Víte jak vznikla tradice Českého piva? Ingredience receptu. 400 g polohrubé mouky 40 g cukru moučka 220 ml teplého mléka 2 žloutky 25 g kvasnic citronová kůra z 1 citronu 80 g skořicového cukru sůl; Způsob přípravy. Skořicové koblih

Podobné recepty jako Skořicové koblihy

Piškotový korpus recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Piškotový korpus

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají. Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády. Top 5 potraviny s vysokým obsahem vápníku… Nové video recepty. Marinovaná krk

Podobné recepty jako Piškotový korpus

Banánový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Banánový chléb

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Tipy jak správně zmrazit a rozmrazit potraviny. Na co si dát pozor? Ingredience receptu. 3 zralé banány 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů 3 vejce 1/2 lžičky vanilkového cukru 1/4 hrnku mléka 2 2/3 hrnku Original Bisquick mix 2/3

Podobné recepty jako Banánový chléb

Nepečené cukroví ze sušeného ovoce recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Nepečené cukroví ze sušeného ovoce

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Top 5 potraviny s vysokým obsahem vápníku… Ingredience receptu. 100 g měkkých sušených datlí 2 lžičky kokosového oleje 50 g sušených třešní nebo višní 50 g měkkých sušených meruněk 1 lžíce opečeného sezamového semínka nebo strouhané

Podobné recepty jako Nepečené cukroví ze sušeného ovoce

Čokoládový brownie koláč recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Čokoládový brownie koláč

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají. Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády. Top 5 potraviny s vysokým obsahem vápníku… Nové video recepty. Marinovaná krk

Podobné recepty jako Čokoládový brownie koláč

Kentucké dušené  hovězí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kentucké dušené hovězí

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století . Ingredience receptu. 1,3 kg hovězí kližky 3 brambory 3 mrkve 1/2 hrnku hovězího vývaru 2 hrnky nakrájených rajčat 2 stroužky česneku 6 snítek čerstvé zelené petrželky 1/4 lžičky mletého nového koření 3 lžíce rostlinného oleje 1/4 lž

Podobné recepty jako Kentucké dušené hovězí

Kde najít informace



×