Španělské tapas recept
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s...
Podobné recepty jako Španělské tapas
Tortilla de patatas
Ano, přesně tak se tortilla espaňola skutečně připravuje. Smaží se velmi krátce na silném plameni, aby byla mírně zlatavá a vejce vevnitř zůstalo trochu tekuté. Může se přidat taky nakrájená sušená šunka - jamón serrano.
Podobné recepty jako Tortilla de patatas
Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí
Černá iberská prasata si pochutnávají na žaludech, které hledají na rozlehlých pláních Iberského poloostrova. Jejich maso patří k nejvyhlášenějšímu vepřovému na světě. Zpravidla se upravuje jako sušená šunka jamón ibérico, ale skvělá chuť polodivokého masa vynikne i na grilu.
Podobné recepty jako Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí
Španělská česnečka “Sopa de ajo” se ztraceným vejcem ...
Chorizo, šunku i chleba nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olej a přidejte chorizo a smažte jej, dokud se nezačne mírně zbarvovat, přidejte jemně nasekanou cibulku a počkejte, až zesklovatí, poté přihoďte šunku, plátky česneku, kostičky chleba a vše ještě chvíli smažte.
Podobné recepty jako Španělská česnečka “Sopa de ajo” se ztraceným vejcem ...
Cachopo – smažená hovězí kapsa z Asturias
Škoda nevědět: Doporučuju nejdříve předsmažit hranolky, pak je dát stranou, udělat všechny kapsy a teprve na úplný konec ještě jednou usmažit hranolky, ať zůstanou hezky křupavé. Cachopo – smažená hovězí kapsa z Asturias; foto: Škoda nevařit 2. Škoda nevařit 2 – Kuchařka plná akce. Martin Škoda
Podobné recepty jako Cachopo – smažená hovězí kapsa z Asturias
Patatas bravas
Brambory smažené v pikantní rajčatové omáčce jsou oblíbenou a tradiční součástí španělských tapas. Podávejte je jako chutný první chod spolu s kvalitní sušenou šunkou – vhodné jsou třeba jamón serrano či parmská šunka – a sklenkou vychlazeného suchého sherry.
Podobné recepty jako Patatas bravas
Polévka z půleného hrachu s bayonskou šunkou
Bayonská šunka s chráněným označením zeměpisného původu smí pocházet pouze z vepřů, kteří se pasou podél řeky Adour na jihozápadě Francie. Do chráněné šunky se smí použít pouze osm vybraných plemen vepřů z ekologických chovů a po vyvěšení masa a jeho zpracování šunka zraje ještě 7 měsíců.
Podobné recepty jako Polévka z půleného hrachu s bayonskou šunkou
Smetanové brambory s pancettou recept
mám podobnej recept,kde místo smetany se použije bešamel ,tak že se poklade na jednu vrstvu brambor pak sýr se šunkou nakrájený na drobno pak další vrstva a ještě jedna věc:před vložením do pekáče se brambory promíchají s orestovanou cibulkou a červenou kápií( na drobno )nakonec zase bešamel sýr ,šu
Podobné recepty jako Smetanové brambory s pancettou