Svíčková na smetaně
V masně řeknete, že chcete maso na svíčkovou, oni Vám dají kvalitní zadní maso (alespoň doufám). Svíčkovou dělám léta také z dobrého vepřového - také kvalitní maso, tzv. "ořech", je výborná. A výborná je i z vykostěného králíka, ale to jich musí být víc, protože to lze pouze ze hřbetu a zadních noh.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Jelení guláš
Poté zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme vínem, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Dochutíme, 1 minutu provaříme. Stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 10 minut dojít.
Podobné recepty jako Jelení guláš
Svíčková omáčka recept
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme nastrouhanou zeleninu a mírně osmažíme. Zasypeme moukou, lehce opražíme, přidáme koření. Základ svíčkové zalijeme vřelou vodou nebo vývarem z masa. Vše rozvaříme, až je zelenina měkká. Omáčku pak přecedíme, zeleninu přes síto prolisujeme do
Podobné recepty jako Svíčková omáčka