Uzené v petrželkovo-česnekovém těstíčku recept
Suroviny 4 plátky tepelně zpracované uzené krkovičky olej na smažení Těstíčko: 1 vejce 100 g hladké mouky 125 ml piva 1 lžička prášku do pečiva
Podobné recepty jako Uzené v petrželkovo-česnekovém těstíčku
Pečené uzené koleno recept
Uvařené koleno vyndáme a kůži na povrchu asi 0.5 cm hluboko nařízneme na mřížku. Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a vtlačíme na několika místech do kolene. Pomažeme marinádou asi dávkou 1/3, podlijeme třemi lžícemi vývaru z kolena a dáme do trouby.
Podobné recepty jako Pečené uzené koleno
Pečené vepřové koleno recept
Vepřové koleno pečeme 2,5 hodiny z toho 1,75 hodiny pod pokličkou, kdy postupně otáčíme a poléváme výpekem, poté 45 minut pečeme bez poklice, pravidelně otáčíme a poléváme. Pečené vepřové koleno podáváme s chlebem, plnotučnou hořčicí či křenem.
Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno
Kuřecí závitek se špenátem
Jedná se nářez, nikoliv syrové koleno, stejně dobře lze použít plátky anglické slaniny, hlavně aby plátky byly delší a obepnuly závitek, dají se nastavit. Na sádle na pánvi zprudka opečeme a vložíme do zapékací mísy, kde podlité vodou a přikryté asi 25-30 minut pečeme, během pečení otočíme.
Podobné recepty jako Kuřecí závitek se špenátem