Jedlé kaštany pečené, vařené
Jedlé kaštany vařené: Do vroucí vody nasypeme nařízlé kaštany a na středním plameni vaříme 8-10 minut. Pak vodu slijeme, kaštany dáme do utěrky, pořádně pomačkáme, abychom porušili jejich skořápku a ještě hodně teplé oloupeme i se slupkou pod skořápkou (je nahořklá). Pokud neoloupeme ještě teplé, sk
Podobné recepty jako Jedlé kaštany pečené, vařené
Koláč tří barev recept
Koláč tří barev. Tento výborný tříbarevný koláč zaujme svým vzhledem hned na první pohled. Díky tvarohové náplni mezi dvěma vrstvami těsta jsou řezy příjemně vláčné a nakrájený moučník na stole každého ihned zláká k ochutnání. 4,7 (6×) kudlova3. 3 názory.
Podobné recepty jako Koláč tří barev
Francouzská kuřecí polévka
Suroviny: maso kuřecí, máslo, směs zeleninová mražená, víno bílé, smetana, vývar masový, sůl, pepř, petrželka. Rozmrazenou zeleninovou směs podusíme na 2 lžících másla, přidáme bílé víno a 1, 2 litru drůbežího vývaru nebo vody s rozpuštěnou bujonovou….
Podobné recepty jako Francouzská kuřecí polévka
Hrníčkové koblihy recept
Hrníčkové koblihy. Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava není žádná věda a pochutná si na nich celá rodina. 4,7 (8×) kobli1974. 16 názorů.
Podobné recepty jako Hrníčkové koblihy
Pomazánka z lučiny recept
Suroviny: lučina, jablko, mrkev, cukr moučkový. Lučinu utřeme s cukrem, přidáme jemně strouhaná oloupaná jablka a mrkev. Mažeme na bílé pečivo.
Podobné recepty jako Pomazánka z lučiny
Koleno vepřové, vařené a pečené recept
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít. 31.
Podobné recepty jako Koleno vepřové, vařené a pečené
Pribiňákové koblížky recept
Suroviny: pribiňáček, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, rum, cukr skořice, olej. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce promícháme s pribináčkem, přidáme suché suroviny a vše krátce promícháme metličkou. V….
Podobné recepty jako Pribiňákové koblížky
Knedlíky z hrnečku recept
Připravíme 5 hrnečků, které vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Pečivo pokrájíme na kostky a dáme do mísy. Přidáme mouku, mléko, vajíčka, osolíme a přidáme nasekanou zelenou bylinku. Vše pořádně promícháme.
Podobné recepty jako Knedlíky z hrnečku
Klasické palačinky recept
Klasické palačinky. Klasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání. 5,0 (52×)
Podobné recepty jako Klasické palačinky
Žloutkové řezy bez vajec recept
12. 2022 14:15. "Žloutkové řezy bez vajec". Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec. Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury... Proložky pošlapu (bez vajec, trochu je potrhám na menší kusy, vložím do kýble s vodou, nechám je nacucat se. Po chvilce je nacpu do litrového plastového kelímku (o
Podobné recepty jako Žloutkové řezy bez vajec
Domácí rohlíky jako z pekárny ;-) recept
Domácí rohlíky jako z pekárny. Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné. 4,9 (83×) indulina28. 117 názorů.
Podobné recepty jako Domácí rohlíky jako z pekárny ;-)
Bramboráky ze suchého chleba recept
Bramboráky ze suchého chleba. Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi syté a doplněno třeba miskou kysaného zelí pro odlehčení může být chutným obědem. 5,0 (97×) JanaDorazin
Podobné recepty jako Bramboráky ze suchého chleba
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Čabajská klobása - "Csabai kolbász". Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším majstrštykem. 4,9 (27×) Meszarosovabolya. 38 názorů. 300 min.
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász
Žemlovka
hodnotilo: 133. doba přípravy: 45 minut. obtížnost: snadné. 1 / 5. 5 fotografií. Nahrát fotku. Žemlovka je tradiční český sladký pokrm z jablek a pečiva namáčeného do mléka. Původně se jednalo o prosté jídlo chudších obyvatel, přesto tento křupavý sladký nákyp obstál v průběhu času a oblíbený je i d
Podobné recepty jako Žemlovka
Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem
Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem Zdroj: Marek Kučera. 320x. Královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří, několik možností přípravy, dochucování i variace surovin. Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům na české tabuli a my vám předkládáme léty prověřený ...
Podobné recepty jako Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera ...
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera Zdroj: Klára Michalová. 13x. Chilli con carne je skvělé jídlo, které se báječně hodí, pokud vaříte pro větší partu. Mleté maso, rajčata a fazole jsou základ, důležité je dochucení, pokud vaříte i pro děti, vynechte chilli a přiostřete si jíd
Podobné recepty jako Chilli con carne – jednoduchý podle Jamieho Olivera ...
Bezinková limonáda
Postup přípravy receptu. 1. Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť, (za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat) a dáme do chládku, nejlépe do lednice. 2.
Podobné recepty jako Bezinková limonáda
Tvarožník – dokonalý recept na tradiční český moučník ...
Troubu předehřejte na 170 °C, pekáček (30 x 20 cm) vymažte máslem. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka ho přimíchejte do tvarohového těsta. Vlijte ho do připraveného pekáče, uhlaďte povrch a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, až zpevní. Troubu neotvírejte, jen ji vypněte a po 30 minutách pootevř
Podobné recepty jako Tvarožník – dokonalý na tradiční český moučník ...
Vláčná tvarohová bábovka
Postup přípravy. Nejprve vyhřejte troubu na 170 °C. Bábovkovou formu zlehka vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, pak vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru. Nakonec přisypte mouku s práškem do
Podobné recepty jako Vláčná tvarohová bábovka
Vitello tonnato
Vitello tonnato Zdroj: Vlado Kníž. 8x. Vitello tonnato, to je klasický italský recept, který pochází ze severní části Itálie. Tenké plátky telecího jsou zalité jemnou tuňákovou omáčku a v tomto případě dozdobené kapary. Vyzkoušejte tradiční postup podle receptu Zdeňka Pohlreicha.
Podobné recepty jako Vitello tonnato
Piškotový jahodový dort s tvarohem a želé
Nechte zchladnout a poté uložte do lednice. Nejlepší je dort odleželý přes noc, kdy se stačí korpus trochu nasáknout. Podávejte s vyšlehanou smetanou a kousky čerstvého ovoce. PRIMA TIP: Na přípravu agarového želé můžete místo vody použít i ovocnou šťávu nebo džus. Piškotový jahodový dort s tvarohem
Podobné recepty jako Piškotový jahodový dort s tvarohem a želé
Vdolky jako od babičky
Vdolky jako od babičky. Vdolky jako od babičky Zdroj: Slepičárna blog. 9x. Už jste zkoušeli domácí vdolky? Příprava má svá jasná pravidla: všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Máslo by mělo být přirozeně změklé tím, že ho včas vyndáte z lednice. Stejně tak vajíčka, ani ta nemají být úplně
Podobné recepty jako Vdolky jako od babičky