Kaldoun recept
Maminka nás naučila dávat do kaldounu "trubelky". Tenhle výraz už snad nikdo nezná, i když se jedná o nudlové těsto, rozválené (na tlouštku nudlí nebo flíčků) a nakrájené zoubkovaným rádýlkem na čtverečky cca 1,5x1,5 cm a pak přiložit špejli na jeden roh čtverečku a přes špejli stáčet do trubičky k
Podobné recepty jako Kaldoun
Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“
U nás doma se vždy dělaly do kaldounu trubelky, tak se u nás tomu říkalo. Je to nudlové těsto s přidáním kousíčku másla. Vyváleno jako na fleky i se tak krájeli. Následně se ještě natáčeli pomocí struhadla a špejle do maličkých trubiček. Fleky nesmí uschnou aby šli točit na špejli.
Podobné recepty jako Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“