Maltaše recept
Přiznám se, že jsem lístkovým těstem udělala trošku úlitbu bohům, protože originál má být z klasického máslového převalovaného těsta na trubičky, ale to já neumím. Zákusek to není sladký, kdo chce, může si nádivku přisladit, ale zato je rychle hotový a není až tak tradiční a notoricky známý.
Podobné recepty jako Maltaše
Smetanové kremrole
Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle, tím lépe). Rozválíme ho na obdélník cca 3 mm silný a vykrajujeme rádýlkem pruhy cca 3 cm široké a 20 cm dlouhé, které natočíme na namazané trubičky. Kremrole potřeme rozšlehaným ve
Podobné recepty jako Smetanové kremrole
Domácí listové těsto
Pečeme jako listové těsto, dáváme do trouby při teplotě 200 °C, asi po 10 minutách ztlumíme na 150-180 °C. Z tohoto množství jsou 4 záviny.
Podobné recepty jako Domácí listové těsto