Studená krůtí roláda
Studená krůtí roláda bude buď dokonalým předkrmem nebo lehkou studenou večeří. Můžete ji doplnit třeba zeleninovým saláte...
Salát z naložené zeleniny
Salát z naložené zeleniny je díky hotovým ingrediencím hotový během chvilky. Ještě lepší bude, když ho necháte uležet pár...
Zeleninový salát z hlávkového zelí
Zelí je zdravá zelenina. Udělejme si salát z hlávkového zelí a k tomu zálivku, která dodá salátu ten správný šmrnc....
Pečené krůtí stehno
Pečené krůtí stehno s domácí bramborovou kaší, s pečenými bramborami nebo s dušenou zeleninou je perfektní oběd pro celou...
Musaka
Musaka je báječné zeleninové jídlo s vepřovým masem. Podáváme ho s čerstvým pečivem....
Krémová polévka z pečených kaštanů
Připravte si doma polévku ze symbolu nadcházejících svátků. Krémová polévka z pečených kaštanů je naprostá delikatesa a r...
Polévka na posílení imunity
Polévka na posílení imunity se hodí vždycky. A v sezóně chřipek a virových onemocnění vůbec, se hodí úplně nejvíc. Polévk...
Citronová limonáda s tymiánem
Citronová limonáda s tymiánem se připravuje překvapivě s použitím grilu. Voňavý nápoj s chutí bylinek a medu vás určitě n...
Lívance s ricottou
Skvělá nedělní snídaně. Neděle je svátkem nicnedělání. Připravte si na snídaní lívance s ricottou a oslavte tento den spo...
Pečený česnek s topinkou
Pečený česnek chutná lehce oříškově a nemá tak ostrou chuť. Můžete ho namazat na topinky, ale klidně i na čerstvé pečivo...
Salát Fatouche
Vynikající libanonský salát, který si nesmíte nechat ujít. Můžete podávat k masu či rybě....
Dýňové rizoto
Rizoto v barvách podzimu? Stačí přidat dýni! Tato zelenina patří k favoritům podzimní sezony a připravit se dá na mnoho z...
Vepřová panenka se zeleninou
Vepřová panenka se zeleninou je lehké a zdravé jídlo připravené během pár minut. Šetrná příprava zeleniny je důležitá....
Kachní medailonky
Kachní medailonky jsou opravdovou lahůdkou nejen pro labužníky. Můžete k nim servírovat třeba opečené brambory a brusi...
Smažená kukuřice
Smažená kukuřice je výborná příloha k pečeným a grilovaným masům. Když vynecháme slaninu, můžeme smaženou kukuřici servír...
Dýňové noky
Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou ...
Drožďová pomazánka
Sice trochu aromatická, ale přesto výtečná pomazánka, která má potenciál pro zdravé stravování. Výborně chutná namazaná n...
Ďábelské roštěnky
Ďábelské roštěnky jsou především pro milovníky pikantních a kořeněných jídel. Jako přílohu můžete dát dušenou rýži, nebo ...
Špenát
Špenát je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít nejen ten mražený, ale i čerstvý...
Uzená kroupová polévka
Uzená kroupová polévka je jako stvořená pro chladné zimní večery. Nejen že vám zažene hlad, ale také krásně zahřeje....
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky z filé jsou výborným nápadem třeba na rychlou večeři. K nim třeba hranolky pečené nasucho v troubě nebo z...
Jogurtový koláč s jahodami a drobenkou
Jogurtový koláč s jahodami a drobenkou je rychlý, těsto nemusí kynout a je opravdu vynikající. Ke kávě, k čaji nebo k hor...
Vánoční marokánky
Křehké cizokrajné cukroví, které u nás zdomácnělo. Je to skvělé pohoštění ke kávě nebo na vánoční stůl. V hrnci, za st...
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda namazaná na čerstvé pečivo s trochou másla je báječná. Stejně tak ji můžeme použít při přípravě dortů...
Krupicové noky do polévky
Tento recept je pro všechny, kteří si chtějí odpočinout od klasických vlasových nudlí v polévce. Nahradit je totiž lze bá...