Michal Šajmir

Maďarský kuřecí paprikáš

Moje hodnocení
50x

V české kuchyni máme podobný recept – slepici na paprice. Ovšem ta maďarská verze paprikáše skrývá mnohem větší porci temperamentu. Chuťový koncert rozehraje kombinace dvou paprik, sladkost dodá rajče a nakyslost smetana.

4 porce
60 minut
maďarská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Omyté a osušené díly kuřete pořádně osolte. Ve větším hrnci rozpalte sádlo a kuře na něm osmahněte dozlatova. Poté maso vyndejte a na vypečeném tuku osmahněte najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte i utřený česnek.
  2. Hrnec sundejte z ohně, vmíchejte obě papriky a rychle přilijte vývar, aby paprika nezhořkla. Přiveďte k varu a nechte chvilku provařit. Vraťte do hrnce díly kuřete a pozvolna duste asi 30 minut. Když poté do masa píchnete nožem, maso by se mělo pomalu oddělovat od kosti.
  3. Když je maso měkké, vyndejte ho z hrnce. Do omáčky vlijte směs smetany a mouky, kterou předem důkladně promíchejte. Povařte omáčku 8 minut a přidejte nadrobno nakrájené rajče. Vložte kuře do omáčky a ještě společně provařte 7–10 minut.
  4. Podávejte nejlépe s domácími haluškami. Můžete ale použít i těstoviny nebo rýži.

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty