Češka z Česka

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Moje hodnocení
5x

Kulaté žluté bramborové knedlíky, naplněné osmahnutým uzeným masem se zlatavou cibulkou. To je něco, co my Češi prostě milujeme! :)

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Najemno nakrájenou cibuli osmažte na sádle spolu s uzeným masem nakrájeným na malé kostičky. Nechte vychladnout.
  2. Kyselé zelí lze udělat z čerstvého zelí nebo z předem připraveného kysaného zelí. To stačí jen lehce propláchnout, aby nebylo až tolik kyselé, zalít vodou tak, aby bylo v hrnci akorát ponořené, osolit, přidat lžíci cukru a trochu kmínu.
  3. Dusit doměkka a podle potřeby dochutit cukrem nebo solí.
  4. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle přímo na vál.
  5. Přidejte mouku, krupičku, vejce a sůl. Rychle těsto zpracujte. Opravdu rychle, jinak začne řídnout. Ale nebojte se, jde to. Kdyžtak přidejte mouku nebo krupičku na zahuštění těsta.
  6. Rukama vyválejte váleček a rozkrájejte na stejně velké kousky, ze kterých vytvarujte placky. Na ty dávejte přiměřené množství osmaženého uzeného masa s cibulkou. Uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
  7. Ve velkém hrnci už bublá vroucí osolená voda. Vkládejte do ní knedlíky a vařte 10–15 minut, podle velikosti knedlíků. Uvařené knedlíky vyndejte děrovanou lžící a nechte okapat.
  8. Knedlíky dejte na talíř a na ně dušené zelí a osmaženou cibulku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka

Jana Jakusová Češka z Česka

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz


Přečtěte si také

Recepty