Suroviny
- cukr 130 g
- vanilkový cukr 2 lžíce
- broskev (plně zralé ) 600 g
- citronová šťáva (čerstvá ) 50 ml
- vodka 300 ml
Článek
16x lahodné broskve a meruňky v nových receptech
Meruňky a broskve patří k tradičním plodům z našich zahrad. Vybrali jsme pro vás lákavé recepty na sladké i slané dobroty, v kterých toto báječné ovoce přímo září :)
Postup přípravy
- Ve 150 ml vody vařte cukr a vanilkový cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou cukrovou vodu odstavte stranou, aby zchladla.
- Broskve oloupejte (u plně zralých lze slupku jednoduše stáhnout nožem, jinak vezměte škrabku), rozpulte, odpeckujte a nakrájejte na kousky (těch by mělo být 500 gramů). Broskve s citronovou šťávou rozmixujte ve vysoké nádobě na kaši.
- Broskvovou kaši smíchejte s vychladlou cukrovou vodou a vodkou a naplňte do čistých lahviček. Dobře uzavřete a uchovávejte v lednici. Likér v lednici vydrží 3 až 4 týdny.