Martina Čerňanská

Houbová polévka s rajčaty

Moje hodnocení
41x

Klasická česká bramboračka s houbami se chuťově hodí spíše pro podzimní chladné dny. Houbařská sezona ale začíná už v létě, proto právě teď zkuste lehčí nezahuštěnou verzi houbové polévky s nakyslými rajčaty.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sušené hříbky dejte do mísy, zalijte horkou vodou a nechte nasakovat asi 15 minut.
  2. Rozehřejte olivový olej a duste na něm čerstvé houby na mírné teplotě. Přidejte česnek a za stálého míchání smažte další 1 minutu.
  3. Přidejte sušené hříbky včetně vody, ve které se namáčely, a nakrájená rajčata. Míchejte asi 10 minut na střední teplotě a potom hrnec odstavte. Přilijte vývar, dochuťte solí a černým pepřem a nechte ještě asi půl hodiny pobublávat.
  4. Servírování: Nalijte polévku do mísy, nasypte na ni bazalku a parmezán.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty