Suroviny
- hřiby (sušené) 10 g
- olivový olej 45 ml
- houby (na plátky nakrájené různé čerstvé houby) 600 g
- česnek (velké rozdrcené stroužky česneku) 2 ks
- loupaná rajčata 1 plechovka (410 g)
- kuřecí vývar (silný, nejraději doma dělaný) 600 ml
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě mletý) 1 špetka
- bazalka (čerstvá)
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Sušené hříbky dejte do mísy, zalijte horkou vodou a nechte nasakovat asi 15 minut.
- Rozehřejte olivový olej a duste na něm čerstvé houby na mírné teplotě. Přidejte česnek a za stálého míchání smažte další 1 minutu.
- Přidejte sušené hříbky včetně vody, ve které se namáčely, a nakrájená rajčata. Míchejte asi 10 minut na střední teplotě a potom hrnec odstavte. Přilijte vývar, dochuťte solí a černým pepřem a nechte ještě asi půl hodiny pobublávat.
- Servírování: Nalijte polévku do mísy, nasypte na ni bazalku a parmezán.
Houbová polévka s rajčaty II Zdroj: isifa.com