Suroviny
- kančí kýta
- Cibule 3 ks
- drcená rajčata 2 lžíce
- Chléb
- Voda
- Olej
- užená paprika
- Sůl
- Pepř
Na špekové knedlíky
- špek
- Vejce 3 ks
- Houska
- Mléko
- Mouka
- petrželka
- Sůl
- Pepř
Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte rostlinný olej, orestujte nakrájenou cibuli a zalijte kapkou vody, aby cibule dostala jednotnou barvu. Když se voda odpaří, přisypte uzenou papriku, nechte spojit a zase zalijte vodou. Přidejte drcená rajčata a jakmile se směs začne vařit, vložte do hrnce nakrájené maso, opepřete a osolte. Nechte rychle zavařit, pak stáhněte var, přikryjte pokličkou a duste doměkka.
- Teď si připravte špekové knedlíky: špek nakrájejte na kostky a nechte orestovat.
- Do žloutků nalijte trochu mléka a přisypte nakrájenou housku. Osolte, opepřete a promíchejte. Pak ke směsi přidejte opečený špek, zaprašte moukou a postupně vmíchejte vyšlehaný sníh. Nakonec přisypte nasekanou petrželku.
- Namočte si ruce, vytvarujte knedlíky a nechte vařit ve vroucí vodě 8–10 minut.
- Guláš zahustěte nalámaným chlebem a nechte ještě chvíli povařit. Pak ho nandejte na talíř a podávejte se špekovým knedlíkem.