Suroviny
- brambory 200 g
- vejce 1 ks
- mořská sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě mletý)
- máslo (změklé + a na vymazání formy) 30 g
- crème fraîche (nebo zakysaná smetana) 150 ml
- limetková šťáva 1 lžíce
- uzený losos (menší plátky) 12 ks
- limetka (plátky)
- petrželka (na ozdobu)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Spojte s vajíčkem, solí a pepřem.
- Pak opatrně slijte přebytečnou vodu.
- Formu na muffiny s dvanácti důlky vymažte máslem, do každého dejte lžičku bramborové hmoty a vytvarujte ji do košíčku. Dovnitř dejte malý kousek másla. Pečte asi dvanáct minut, nechte vychladnout.
- Crème fraîche či zakysanou smetanu smíchejte s limetovou šťávou a jemně osolte. Na dno každého košíčku vložte trochu ochuceného crème fraîche a navrch plátek uzeného lososa.
- Ozdobte plátkem limety a čerstvou petrželkou, případně koprem.