Zdeněk Pohlreich

Polévka gazpacho podle Zdeňka Pohlreicha

Polévka Gazpacho

Moje hodnocení
4x

Španělé vědí, že polévka nemusí být jen horká. Vyzkoušejte spolu se Zdeňkem Pohlreichem typickou jižní polévku – gazpacho. Hotová je za chvilku a příjemně osvěží váš polévkový repertoár.

4 porce
60 minut
španělská

Postup přípravy

  1. Rajčata zbavte jádřince a nakrájejte. Vložte do mixéru spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, cuketou, okurkou, bazalkou a toastovým chlebem zbaveným kůrek. Zakápněte vinným octem, olivovým olejem a dokořeňte římským kmínem, solí a pepřem. Všechny suroviny zpracujte v mixéru.
  2. V případě potřeby dokořeňte, nechte ideálně hodinu vychladit, pokapejte olivovým olejem, ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty