0.5 sklenice | brusinková zavařenina | |
8 ks | Hermelín | |
marináda | ||
---|---|---|
1-2 stroužky | česnek | |
1 lžíce | grilovací koření | |
1 lžíce | ocet balsamico | |
olivový olej | ||
3 střiky | tabasco | |
3 lžíce | javorový sirup | |
1 lžíce | máta sekaná | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Suroviny na marinádu vmícháme v misce, olej dáme podle potřeby. Hermelíny rozbalíme a taky si natrháme alobal na 8 čtverců. Na každý čtverec dáme lžičku marinády. Hermelíny ze stran namočíme v marinádě a dáme na marinádu. Nakonec marinádu rozdělíme na hermelíny. Důkladně je zabalíme do alobalu a necháme v teple den odležet. Druhý den rozehřejeme gril a hermelíny grilujeme v alobalu zhruba 5 minut z každé strany. Hermelín grilovaný v brusinkách ihned podáváme.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena