Lehká španělská paella s mořskými plody.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
2 ks | paprika |
0.5 ks | cibule |
1 ks | rajče |
100 g | rýže |
50 ml | bílé víno |
100 ml | olivový olej |
mletý bílý pepř | |
2 lžíce | kari koření |
špetka | chilli koření |
30 g | hrášek mražený |
125 g | mořské plody (mražené) |
2 ks | scanpi nebo obří kreveta |
Rajče opláchneme, nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Cibuli, česnek a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Rýži uvaříme podle návodu.
Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a papriku a vše krátce podusíme. Pak přidáme kari, chilli, mražené mořské plody, krevety, vše zalijeme vínem a necháme podusit. Přisypeme rýží, hrášek, rajče a směs osolíme a opepříme. Za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut.
Hotovou paellu ihned podáváme a zdobíme čerstvými bylinkami.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena